06-05-07

dwars door Brugge

We hadden besloten om er het hele weekeinde voor uit te trekken , omdat Brugge nu toch ook niet direct bij de deur ligt ( voor ons toch niet ). We zijn dus s'morgens dadelijk na mijn nachtje werken vertrokken naar Oostende , waar we van de week geboekt hadden in het Royal Astrid Hotel , vlakbij het stedelijk zwembad. Een goed hotel dat prijs kwaliteit niet slecht is , al heb ik al beter geweten .We hebben daar de dag gevuld met een lange wandeling langs de dijk waar de kinderen ons vergezelde met de go-kart . Op de vismarkt nog een bakje kibbelingen veroverd en het restaurantje ( Vistrapje ) recht over de overdekte vismarkt een tafeltje gereserveert voor s'avonds , waar we naar gewoonte mosselen gaan eten . Zonder te willen stoefen , maar hoe ze daar de mosselen serveren en je bedienen dat is gewoon  fantastich .Een echt aperetief hebben we niet besteld , maar we zijn direct met een flesje zoete witte wijn begonnen , omdat na zoveel uren wakker zijn ( 26 u ) de alcohol dubbel zijn werk doet. De mosselen brengen ze hier niet in zone zwarte pot maar worden in zo'n speciaale mossel vormig bord geserveert waar ze dan aan tafel de gewenste hoeveelheid lookboter komen overgieten indien je dat wenst natuurlijk. Nadien zijn we wel dadelijk naar de kamer gegaan waar ik na 5 min. lag te snurken , mijnvrouwke een lekker badje , en de kinderen vrij spel over de tv. S'morgens een lekker ontbijd waar ik me weer voledig liet gaan in het spek met eieren , gewoon een kwestie van genoeg krachten op te doen -) voor de wedstrijd in de namiddag .Na het ontbijd dadelijk vertokken naar Brugge waar we naar ons vermoeden de auto het beste konden parkeren aan het station waar we dan overal dicht bij zaten .Nog een uit de hand gelopen wandeling gedaan , dwz. op de markt toegekomen en daar wat straat in en uitgewandeld en dan wilde we terug naar de wagen gaan maar we gingen nu net de verkeerde richting uit zodat we met een hele omweg toch een prachtige wandeling hebben gemaakt , maar die voor de allerkleinste toch een beetje over de schreef was.Aan de auto vlug onze loopspullen aangetrokken en besloten om onze tassen daar te laten omdat we met de slechte evaring in Antwerpen het niet zagen zitten om straks weer een uur te moeten aanschuiven .Ik had een bedon van  5 l water in de koffer zitten waar ik me nadien de nodige verfrissing mee kon bekomen .

We waren dadelijk naar de stand gegaan waar ze de prijzen uitdeelden , waar ons

julie met Maarten al op post zaten te wachten . Al snel kwamen er nog andere bloggers ons vervoegen en maakte ik kennis met Hans en Harmsie die ik nog niet ontmoet had. Mijn vrouwke moest ons wat vroeger verlaten want zij ging voor de 5 km en behaalde hier een tijd van 28 min en sec. Daarna was het onze beurt en had mij toch voorgenomen om een redelijk tempo te lopen , een pr zou dit nooit kunnen worden omwillen van de duizende toeschouwers die de éérste km voor je liepen . Ik ging samen jullie , koen , els , katrien , en .....? naar de start en stonden al zeer ver naar achteren . Bij het startschot of fluitsignaal ( niks gehoord ) begon de massa in beweging te komen en wandelde de éérste 200 m maar rustig mee , Ik druk pas mijn crono in als ik voorbij de startlijn kom zodat ik toch voor mijn eigen mijn netto tijd heb . Dan was het echt slingeren tussen de massa .Het was echt niet gemakkelijk om zonder kleerscheuren het er vanaf te brengen . Ik heb de éérste 9 km niet constant hetzelfde tempo kunnen lopen . Het was echt zoeken naar het juiste spoor tot ik op een moment dacht het gevonden te hebben . Ik liep achter het volk door en kon daar weer een hele reeks mensen voorbij steken inde hoop dat ik uiteindelijk bij een groep zou komen die dit tempo liepen , zonder dat ik nog veel moest uitwijken , maar ik liep me vast op een pak volk dat er al een 2 - 3 rijen dik stond aan een café en moest me daar tussen wringen . Maar het leverde toch wel een 100 plaatsen op .Na de blog fotograaf Maarten te zijn gepasseert Kwam ik toch nog binnen met een tijd van 1.00.12 u. Mijn schatje stond al te wachten ( iets wat ik bij haar ook beter had gedaan ) en zijn ons dan gaan verfrissen aan de auto , en zijn dan dadelijk richting  huis gereden  , met onderweg nog te stoppen aan de Carestel om weeral te eten . 19.30 u waren we thuis . En nu nog wat blogjes lezen of slapen ?

 

 

 

21:15 Gepost door marathonmanneke in Algemeen | Commentaren (13) |  Facebook

Commentaren

Waw! Waw coach, wat een supertijd, schitterend gelopen! Zoals altijd leuk je te zien, 't was weeral gezellig. 'k Heb je de foto's van maarten doorgestuurd. Tot in Brussel!

Gepost door: Julie | 06-05-07

knap!! wat een knappe tijd Mario! Ondanks al die drukte toch tegen 14 km/u kunnen finishen, knap zene!! Leuk dat jullie zo genoten hebben van 't weekend!

Gepost door: Ruthje | 06-05-07

Super Knap gelopen zeg .. en wat een snelheid .. dat haal ik amper met mijn fiets. Het was weeral een geslaagde dag enne .. proficiat voor Peggy, knap gedaan. Tot de volgende .. Brussel !!

Gepost door: Edith | 06-05-07

Knap van uw vrouwtje ! je mag terecht fier zijn !!
gr

Gepost door: jetty | 06-05-07

Brugge Mooi verslag van een leuk weekendje West-Vlaanderen.
Jammer van die luttele seconden, maar je mag best trots zijn met je tijd.

Gepost door: frank spencer | 06-05-07

proficiat aan jullie allebei !

Gepost door: jogginggirl | 06-05-07

Dwars door Brugge Hi bedankt voor de t-chirt . ik was enorm tevreden met mijn pr verleden jaar 57'32 nu2007 +-55'40 vertelden ze me? ja 't vistraptje lekker he daar ik was er 2weken geleden ook mmmm die warme zeevruchtenschotel met een fles witte wijn +** heb me zopas ingeschreven voor 1/2 marathon van Eindhoven 2007. dat komt perfeckt goed want 3weken later sta Koen j. en ikzelf aan de start van ''New York marathon''

Gepost door: Clint | 06-05-07

Mooie tijd Mario. Ik weet waar je stond dus dat was idd een hele meute inhalen.

Gepost door: Yves | 06-05-07

Hoe doe je het toch? Je moest zoveel volk voorbijsteken en toch loop je dit zomaar in een uurtje? Ik stond helemaal van voor, kwam half dood over de finish in een voor mij schitterende tijd die nog 5 minuten trager is dan jij!

Gepost door: Fré | 07-05-07

mooi gelopen ! super gelopen voor jouw vrouwtje én jezelf !!
héél erg knap !

en... een fijn weekendje achter de rug. Wat heeft een mens meer nodig hé ...

TOT in BRUSSEL ?

Gepost door: Els | 07-05-07

genoten van een mooie dag aan zee... en dan nog alle2 gevlamd in Brugge ! Meer moet dat niet zijn. Proficiat hoor...en loop ze nog,

Gepost door: Steven | 07-05-07

DDB Goed gelopen Mario en merci voor de wijze raad (scheenbeen...) Ik zal ze indachtig zijn. Twas trouwens nog eens leuk je weer ontmoet te hebben. Op naar de volgende ? Cheers !

Gepost door: kj | 07-05-07

Merci coach Dag Mario,

We hebben elkaar maar heel eventjes gesproken voor de start. Ik wil je toch nog even bedanken om ons de eerste kilometer doorheen de massa te loodsen, je hebt dat voortreffelijk gedaan ;-)

Mooie tijd heb je gelopen in die massa!

Het leek wel de 20km van bxl in 't klein... Ik vond het op sommige momenten toch wel wat gevaarlijk. 't Is alvast een goeie training voor Brussel want daar start ik ook ergens achteraan. Veel succes en misschien zie ik je daar terug.

Gepost door: werner | 07-05-07

De commentaren zijn gesloten.