25-06-07

verslagje van zulte

Wat moet ik eigenlijk nog vertellen wat jullie nog niet weten . Alles is al een paar keer verteld op de verscheidene blogjes .

Ik was vertrokken zo rond 13.00u met het gedacht van bij normaal verkeer er om 14.40 u te zijn. Maar normaal is iets wat bij niet gemakkelijk voorvalt. Op de autosnelweg Gent - Kortrijk was er plots file. In de verte zag ik een grote rookpluim , maar wat er precies aan het branden was , moest ik nog een 15 min op wachten , want zolang duurde de file voordat ik bij een voledig uitgebrand autowrak kwam.

ons tuintje
Dit noemen ze nu het werk van een ramptoerist.Gelukkig dus dat ik op tijd vertrokken was zodat ik toch om 15.00 u ariveerde. Betty en frank met zijn gezinnentje had ik als éérste gezien , en ik tuute nog maar ,ik denk dat ze al stevig de tactiek van het lopen aan het bespreken waren .Dus boven in de kantine kwam ik de familie spencer en homer met Edith en de jongens zoals ze dat zelf altijd beschrijft ( ons jongens ....). Stilletjes aan druppelde iedereen binnen , maar de namen ...eu....  zie andere blogs -)Het waren er zo een 15 tal , dus weer ne geslaagde opkomst. Bedankt aan allen !! Ook de mensen van Make a wich waren aanwezig , maar waar was ons Julie , mijn haas , mijn spreekbuis...??? spreekbuis eu.....jawel dat heb ik al ergens eens gehoort. Ook in de file samen met Ruthje en koen die met hen samen gekomen waren . Ik had ondertusen al kennes gemaakt met die mensen , en het is zoals Julie het al ééns beschreef , echt geweldige toffe mensen , die zich niet een paar maanden voor make a wish inzetten maar al verscheiden jaren , maar achterwaarts lopen hadden ze nog niet gedaan , en toen ik vroeg om voorwaarts me te lopen zijden ze " nee jong , da's niks voor ons ".
We begaven ons naar de start en natuurlijk gingen we helemaal achteraan staan , begeleid door 3 prachtige dames en onze  lopende fotograaf Homer. Dit was echt geen overbodige luxe hoor. Ik liep redelijke grote stukken blind , gewoon vertrouwend op de aanwijzingen die ze me gaven . Alleen lings en rechts werd al snel " no doar " pazoep veur diene heuvel , en nei no lin....rechts voor u . Lachen dat we gedaan hebben . Voor de mensen in Zulte was dit de gewoonste zaak dat er in hun straat achterwaarts gelopen werd . Ze waren constand tegen mekaar aan het fezelen van  " he dau is er oewe wee iene " , ik hemd heleze in de hazette . Nu ik kan er voledig naast zitten van wat betreft die mensen , maar het ontsijferen van dat taaltje is echt niet gemakkelijk . Alleen de schapen die verstond ik nog het best ,bleeeeeeeeeeeeee....! Voor ik aan dit begon was ik thuis 1 x met peggy eens gaan oefenen , maar bij een goede 600 m was het voor mij genoeg geweest . Het was echt iets dat in de billen kroop , maar wist zeer goed , dit haal ik , het zal pijn doen maar aankomen doe ik. De laatste 200 m werden we vergezeld door al de aanwezige bloggers die met me samen over de meet gelopen zijn . Het was nen echte rode gloed die zulte binnen liep. Hier zijn we zeker opgevallen .Mijn eindtijd was ook nog niet zo slecht . Op 22 min was ik binnen , nog 2 min. sneller dan ik vooropgesteld had.
Na deze 3.4 km was er nog een 10 km voorzien , waar ik ook aan deelnam , maar dan wel op de ietwat gewonere manier, dus voorwaarts.Omdat ik nog ne flinke slok gaan drinken was in de auto , hoorde ik het startschot en ze waren weg zonder mij . Maar ze liepen mijn kant op dus de éérste 150 m was ik er niet bij , dus ben ik insgesprongen bij de éérste blogger philipe en merkte al vlug dat hij er een stevig tempo op na hield gevolgd door road runnerke . het tempo was 16.04 km/u en dat was zeker niet mijn plan om dat nu zo hard te lopen . Kwestie van niet gekwetst te geraken . De éérste ronde heb ik die 2 altijd in het vizier nog gehad , en mijn gedacht was dat philippe nog ne terug slag zou krijgen , al hoopte ik van niet . Hij traint nu ong 8 maanden met mijn schema's en liep tijden van 42 - 43 min op de 10 km en was dan naar eigen zeggen stik dood. Gisteren verbaasde hij me echt en nog vele andere ook . 38.16 min op de 10 km .Volgens garmin was de afstand 9.87km. , dus dit is ne enorme vooruitgang. Ik zelf heb stilletjes wat geminderd , want ik kreeg ne steek in mijn zij , iets waar ik bijna nooit last van heb. Voor ik de derde ronde aanving ben ik even gestopt om te wachten op tinne die toch vrij nieuw is , en kon ik zo toch eens wat beter zien wat ze in haar mars had . Ze traint sins kort ook met een schema van mij en ook hiervan was ik verschoten . Op het moment dat ze bij me kwam zag je dat het genoeg geweest was . Allee niet stik kapot of zo ,maaar ze was wel op haar tand vlees aan het lopen , zoals ik gevraagt had om alles te geven . De derde ronde werd nog haar snelste , met een tempo van 4.20 min/km, en geloof me , ze had het niet gemakkelijk , ze gaf zich letterlijk .Haar tijd was 44 min. en de derde dame . profficiat!!!
Na het douchen was het cake en muffin verkoop , waar ik werd bijgestaan door Edith en Muriel , of beter gezegt , ik ging hen een beetje helpen ! Het gebak vloog weg, tot op een 20 stukke na . net voordat ik wouw zeggen , ik ga ermee naar huis , namen mijn 2 duiveltjes diene schotel en trokken ermee door de zaal als echte marktkramers , en op 10 min tijd was alles tot de laatste kruimel verkocht .
Bij die opbrengs die gisteren op de blog vermeld stond (255 euro ) mag je nog zeker een 60 euro bij tellen van nog andere stortingen van bloggers die mij srteunden , maar dit rechtstreeks op de rekening hebben gestort. Bedankt allemaal!!!!
Ik heb het ontvangen bedrag in 2 gesplitst . Door ons ontvangen was 155 euro . ( harmsie heeft die 100 euro ook rechtstreeks op de rekening gestort). Dus 155 euro heb ik 60 euro aan mijn baas gegeven ( sponser van de cake ) en die gaat die dan op de rekening van make a wich storten , voor het fiscale attest. en die andere 95 euro heb ik nu net ook doorgestort met het fiscale attest op naam van de drukker van de flyers. Voor iets , hoort iets !!Dus niks voor mij .
overschrijving make a wish

Ik hoop dat dit voor iedereen inorde is zo . Alle centjes zijn op de juiste plaats!!!

 

14:17 Gepost door marathonmanneke in Algemeen | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

22 min Inderdaad een heel goeie tijd!
Wat een verslag! Alle dialecten door elkaar ni simpel!
Proficiat en merci Mario.
Groetjes

Gepost door: Tinne | 25-06-07

Jawadde 22 minuten, dat is niet slecht! Ik zou er zelfs zoveel tijd voor nodig hebben om dat voorwaarts te kunnen lopen!

Gepost door: Tessa | 25-06-07

Awel Awel coach, proficiat. En dan heb ik het niet zozeer over je loopprestatie maar over je goede daad.

Gepost door: Fré | 25-06-07

prachtig dat heb je echt supergedaan hoor Mario!! En een uitstekende start voor de MAW-actie!

Gepost door: Ruthje | 25-06-07

Schitterend Schitterend, en dna heb ik het niet alleen over je prestatie (proficiat) maar ook over je verslag en dan vooral de beschrijving van het publiek... de geiten en schapen waren inderdaad nog het leukste!

Gepost door: Julie | 25-06-07

Mooi verslag Mario. De toeschouwers waren inderdaad maar stillekes, en als ze dan toch iets zegden, waande ik mij in het buitenland... Talen en ik, is nooit de perfecte combinatie geweest... ;-)

Gepost door: Homer | 25-06-07

knap! ik kom zeker kijken naar je eerste achterwaartse marathon! Prachtig gelopen, in beide richtingen!

Gepost door: geert | 25-06-07

Een nieuwe PR ge hebt da goe gedaan daar in Zulte en dan nog in een schoon tempo, sjiek!! De volgende keer nemen we gewoon ons woordenboek mee. Bedankt trouwens voor je schema, ik hoop dit weekend terug aan de slag te kunnen gaan...

Gepost door: Muriel | 25-06-07

Tof 't was een leuke namiddag daar in Zulte. Proficiat ook met je achteruitgelopen 3,4km.
Tja ik was ook verbaasd dat ik geen terugslag kreeg maar met zo'n goed schema gebeurt dat natuurlijk niet ;-))

Gepost door: philippe | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.