26-08-07

Een dagje Monschau

Deze morgen zijn we redelijk vroeg vertrokken richting de Ardennen . Niet echt een plaatske uitgekozen , gewoon op het gevoel . En meestal komt dat wel goed . Maar onderweg kwamen de gedachten van Monschau opzetten , doordat we daar al wel een paar keer een weekeindje verbleven hebben . Meestal was dat dan in de wintermaanden . We reden dan gewoonlijk wel verder naar Heimbach , een 25 km verder . Op zich een mooi maar klein dorpke waar verschillende mooie wandelwegen vertrekken . Bij ons éérste verblijf daar een 12 jaar geleden , bij een colege bakker , die samen met zijn vrouw ook kamers verhuurd voor een zeer betaalbare prijs . En als ge bij een bakker verblijft , mag je een ontbijd verwachten om u tegen te zeggen . Door het vele wandelen kwamen we toen bij een klooster , Maria Wald , waar ze toen in de winter binnen en buiten van die goede dikke erwtensoep met worst in serveren . Echt om duimen en vingers af te likken . En wat moet ne mens dan nog meer hebben ! juist , ne grote pot bier .

Deze gedachten kwamen in de auto dus opzetten en we reden dus naar Monschau . Daar toegekomen hebben we éérst het glas museum bezocht om de namiddag drukte te vermijden . Prachtige dingen hebben ze daar staan , maar duur !!

Daarna de rugzak uit de koffer gehaald en een wandeling door de heuvels . Bergen ving ik eigenlijk een beetje misplaatst voor iets dat maar 100 m hoog is . Maar toch voor die kleine gasten is dit al ne hele klim . Boven aan gekomen , hebben we daar op een bankje , genietend van het uitzicht , een beetje gegeten , want dat hadden we smorgens nog niet gedaan . Een wandeling van een 2 uurtjes hebben we gedaan en toen zijn we naar het dorp zelf gegaan en daar nog wat naast de winkeltjes geflenkert met de nodige terasjes . Het dieet was ik vandaag even vergeten , en als ik zondig doe ik het goed . Een kannetje schoco melk met warme apelstreuzel met 2 bolletjes ijs en de nodige slagroom , daarvan genietend op een zonnig terasje naast het water .

Rond 4 u besloten we om richting huis te rijden met nog ééns te stoppen in Eupen , maar daar zaten alle terrassen vol , en om daar nu nog "de" wandeling te gaan maken , had ik echt geen zin . Dus na 10 min zijn we verder gereden tot de Lunch garden waar we nog mosselen met friet gegeten hebben  .

En trainen ........Zal voor morgen zijn ! Morgen een duurloop van 25 km onder begeleiding van mijn vrouw en kinderen . Maar dan wel met de fiets he !

Wat is er nu aan de hand met Peggy ? Wel om niet tot de details over te gaan en om deze blog niet oneindig lang te maken zal ik het kort samen vatten . Nog altijd niet helemaal inorde met de blaas , nieren , heeft ze na weeral een onderzoek te ondergaan de dokter besloten dat ze onmiddlijk moet stoppen met lopen , want de nierstenen die los op de nieren zitten worden zo tegen de wanden geschuurd en veroorzaakt kleine wondjes waardoor ze bloed in haar water heeft . Ook gaan die wondjes ontsteken met de pijnlijke gevolgen vandien .  Hij kon die stenen niet verwijderen want hij zou er niet aan kunnen . Deze uitslag hadden ze ook al wel 5 maanden eerder kunnen vertellen maar hebben maar wat aangemodderd en daarom hecht ik er niet zo veel geloof aan en hebben dadelijk een andere afspraak gemaakt bij een andere dokter . Gisteren zag Peggy het echt niet zitten , maar na een  beetje peb talk gaan we gewoon verder met de trainingen en doen net of we van niks weten . Na mijn training morgen zal ik met haar mee fietsen voor een 12 km duurloop tegen 7 min of hartslag 145 - 150 , maar ze zal veel moeten drinken , dat is wat we al wel ondervonden hebben dat het dan minder pijnlijk is .

Wat verwachten we nu van die andere dokter ? Wel dat hij ons nu zegt dat ze nu moet stoppen met lopen tot we een bepaalde behandeling is afgelopen dat is aanvaardbaar , maar met "ik kan er niks aan doen" zou echt tegenvallen . Maar in dat geval heb ik al een beetje de plannen in haar kopke gepraat om te moutenbike , en dan gaan we zo ne schone fiets kopen , maar dat viel nog niet in de aard . Nieuwe loopschoenen  moet ik hebben  , en niks anders -) . Maar het komt wel goed , en trainen gewoon verder . energie drank 021energie drank 025energie drank 015energie drank 017

20:41 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

nierstenen misschien heb ik een vorige post niet goed gelezen, maar zijn die nierstenen 'in beeld' gebracht of is't 'vermoedelijk' nierstenen ? In het eerste geval toch opletten : geïnfecteerde nieren zijn geen lachertje, en zonder goede nieren heb je 'n hoop last !

Gepost door: jogginggirl | 26-08-07

Nieren Toch maar wat oppassen, een 2e opinie kan nooit kwaad .. of eventueel een derde. Hopelijk gaat het gauw weer beter ..

Gepost door: Edith | 26-08-07

Nieren Mijn vrouwke heeft ook eens nierstenen gehad, de pijn was zelfs zo ondraaglijk dat ze toen 4 dagen naar het ziekenhuis moest. Aan een baxter en heel veel drinken, maar na 4 dagen waren de stenen er wel afgekomen en was de pijn voorbij.

Gepost door: Marc | 27-08-07

Monschau ... ik kan uit ervaring meedelen dat ze daar toch ook heuvelkes hebben die langer dan 100 meter zijn ;-)
Beterschap voor Peggy gewenst!!

Gepost door: geert | 27-08-07

Soms moet ge eens zondigen en u eens laten gaan. 't Kan zo smaken.
Veel beterschap voor Peggy.

Gepost door: Yves | 27-08-07

Speciaal aan Peggy.... heel veel beterschap , maar je bent een taaie ,dus gaat dat wel allemaal rap in orde komen ,ik duim alvast terwijl jij het in drank slaat (alé het water) groetjes

Gepost door: katrien | 27-08-07

De commentaren zijn gesloten.