02-09-07

al vroeg op pad!!

Deze morgen liep de wekker al redelijk vroeg af . 5.45 u Was hij ingesteld . Ik had met dirk afgesproken aan de sporthal om vandaaruit onze duurloop te beginnen van 19 km . Hij heeft hetzelfde probleem als ik dat hij vroeg thuis moet zijn voor de kinderen op te vangen .

Ik had tegen Peggy gezegt dat ik om 8.30 u zou terug zijn en dan kon ik  nog samen met haar ontbijdten , voor ze naar het werk vertrok . Zoiets vind ik belangrijk omdat het de enige dag van de week is dat ik samen met haar aan de ontbijd tafel zit .

Het lopen ging zeer vlot , en zeker nu je er iemand met je mee loopt dan gaat de tijd wat sneller en heb je nadien het gevoel dat het veel te snel voorbij was . Daarom hebbben we voor volgende week ook afgesproken om ons duurloopke samen te doen . We liepen constant tegen 5.40 min met een hartslag van 125 - 132 op het laatste . Je komt dan aan met een zalig gevoel . Je benen voelen nog zeer fit aan , precies of je zou die toer nogmaals kunnen lopen .

Na het werk van Peggy werden we verwacht bij mijn ouders . Dat doen we nu al 15 jaar bijna elke zondag daar op bezoek gaan . Mijn zus en schoonbroer met de tweeling zijn dan ook altijd van de partij .Het is geen verstikkende verplichting ,want als iemand er een weekeindje erop uit trekt en niet kan komen , is dit even goed . Ze dekt dan ook telkens de tafel zeer mooi met meestal een zelfgemaakt bloemstukje erop , want dat is één van mijn moeder haar hobby's . Pistolees , croisants , santwichen en natuurlijk taart of koffiekoeken ontbreken niet op deze tafel . Deze keer was het gespreks onderwerp hun reis naar Italie de afgelopen week . De foto's vielen echt tegen . Dat vonden ze zelf ook , maar hun verhalen maakten het dan weer goed . 2 dagen waren ze ginder en toen werd mijn moeder haar portemonee uit haar handtas gepikt met paspoort , rijbewijs en 400 euro erin . Nogtans waren ze verwittigd . Het was dus een rond rit met de bus die erg vermoeiend was , maar waar ze heel veel te zien kregen + een uitgebreide uitleg over de kleinste details van elk kunst voorwerp . Zeer interresant maar voor hen toch geen rondrit meer . Ze werden overal 10 dagen lang echt gestuurt en begeleid dat er zogoed als geen vrije tijd meer overbleef om ééns rustig iets op je eigen te doen , zoals een terrasje of een gezellige wandeling met z'n tweetjes . Overal was er de groep bij . Het enige plaatke waar ze alleen waren was op hun kamer onder de lakens :) Dus zeer veel gezien maar niet op deze manier voor herhaling vatbaar.

Deze avond na het eten bij de bomma , ben ik nog met ons Peggy gaan lopen . Een zeer kort toerke van 6 km met 5 x 20/40 versnellingen . Het gaat zeer goed met haar trainingen . De hartslag zakt steeds sneller .

 

21:39 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Amai 5u45 voor een zondag da kan tellen.
Alweer 25 km in de benen zie ik. Goed te zie dat Peggy ook zo vorderingen maakt.

Gepost door: yves | 03-09-07

Peggy. Blij om te horen dat het met Peggy goed gaat, we blijven duimen. Mooie trainingen alweer ! Als je na 19 km het gevoel hebt dat je die nog eens kan doen, dan zit het goed volgens mij. Al ben ik ook weer geen kenner gelijk gij hé !

Gepost door: Epo | 03-09-07

knap Peggy die het ook goed begint te doen, knap dat je zo veel mensen weet fit te houden. 19km lopen zo vroeg in de ochtend... en met zo'n hartslag.... knap! :)

Gepost door: kimi | 03-09-07

De commentaren zijn gesloten.