25-09-07

zware training

18 reacties op mijn vorige blogje , je zou er zo weer een weblog training voor organiseren . Dat is bij mij geleden van ................? Tja reactie's krijg ik veel minder dan er in verhouding per dag komen lezen . Daarom wil ik de lezers van dit onbeduidend blogje zeggen dat het niet verboden is om je bevindingen te melden .

Wat deden we vandaag na onze werkdag ? Trainen als een topsporter al zeker niet . Want dan had er moeten staan , " na een zeer lange nachtrust heb ik genoten van een licht uitgebalanceert ontbijd ......"  . En dat is voor de meesten onder ons niet weg gelegt . We zullen zeker veel minder talent hebben dan hen , maar aan karakter moeten wij zeker niet onder doen . Ik zou hen ééns een weekje met ons willen zien mee draaien . Of dit nu bureau werk is of als arbeider , maakt niet veel uit . Het vergt allemaal een stukje van onze energy vooraad . En dan mag het wel een hobby zijn voor ons die we zeer graag doen , maar toch duiken er van die momenten op dat je jezelf moet verplichten om er nog aan te beginnen .

Zo had ik vandaag een dag . Vroeg gedaan , maar compleet leeg . Vermoeid , geen goesting , een echte baaldag . Maar dan komt er zo een stemmetje of 2 in je hoofd spreken en je de dingen in te fluisteren wat je het beste kan doen. Het ene stemmetje zij  ga slapen , en het andere vooruit slappeling trainen moet ge doen ! Het tweede stemmetje heeft gewonnen .

Dus na toch een uurtje wat rond gelummeld te hebben ben ik eraan begonnen . 3 km losgelopen  en dan 10 x 1 km tegen marathontempo of ietsje sneller , met 500 m loslopen tussen . Nadien weer 3 km loslopen , maar dat werden er maar 2 km. Mijn hartslag was zeer goed , rekening houdend met de vermoeidheid die er van tevoren was , kwam hij niet boven zijn omslagpunt. Normaal moet hij 160 / 163 zijn in marathon tempo , maar nu was dit 166 gemiddeld . Dus soms was hij wel ietsje te hoog . Het tempo was 4.15 - 4.20 min/km  .totaal 20.5 km

Morgen staan er 18 km loslopen op het schema . Daar ga ik van genieten .

20:26 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Het grote voorbeeld .... Tja ,wat zouden we zijn met een coach die alleen maar zegt ...WIJ hebben er een die het TOONT hoe MOET ! en is ons voorbeeld (alé toch zeker voor mij ) eentje met "karakter" bedankt coachy !!

Gepost door: katrien | 25-09-07

Vermoeidheid. Ja, ik heb de laatste tijd ook een 'vermoeid' gevoel gehad en gisteren gaan trainen. Gelukkig is jouw hartslag nog heel erg laag gebleven bij zo'n verschroeiend tempo ! Goed bezig !

Gepost door: Epo | 26-09-07

weblogtraining het zag er een zeer leuke dag uit. Spijtig dat ik er niet bij kon zijn. Volgende afspraak : Eindhoven !!!

Gepost door: kj | 26-09-07

't Zal wel wet herfstvermoeidheid zijn zeker.
Toch mooi weer die training afgewerkt op karakter.

Gepost door: Yves | 26-09-07

Nog vermoeide mensen :) Ik herken me volledig in je verhaal. Training overslaan of niet? Ook bij mij wint steevast dat 2de stemmetje. Zijn we freaks of zijn we het niet? :) Zelfs een training die ik "mag" overslaan laat ik niet voorbijgaan. En dan wordt een mens al eens moe uiteraard. Ik had het vandaag ook zitten. Bwa, straks maar eens optijd gaan slapen.

Puike training ondanks d vermoeidheid trouwens! shock!!

Gepost door: Gert | 26-09-07

De commentaren zijn gesloten.