28-10-07

Etten-leur..........????

Eigenlijk wilde ik schrijven " morgen een verslag " , maar .......

Deze morgen zeer vroeg wakker . Niet van de zenuwen , nee , dat had ik niet . Nogtans waren de toilet bezoekjes er niet minder op dan anders . Nog samen met het vrouwke genoten van een stevig ontbijd , en om 8.30 u richting Etteleur vertrokken . Veel te vroeg daar natuurlijk , maar dat is mijn gewoonte ( meestal toch ) . Bij de inschrijving pluimde ze al direct mijn porteffeulle . 20 euro inschrijving , wat niet veel is , maar 30 euro borg voor de chip , dat kon ik nog maar net aan . Nog een beetje staan praten met  http://janschockaert.typepad.com/ en http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be/ en dan mij naar de start begeven . Ik stond helemaal vooraan . De mensen van de organisatie die ons netjes achter de hekken hielden , kwamen aan mij vragen of ik één van de snelle jongens was. Ikke..... das te zien wat gij snel vindt antwoorde ik . Als ik 3.15 u haal ben ik vandaag tevrede .  Dat was blijkbaar niet snel genoeg om verder te praten . Nast mij stond iemand ( die tweede geeindigt is ) en die wis te vertellen dat dit zijn tweede marathon was en de vorige had hij een tijd van 2.39 u  . Wat werd ik klein -) . Na het gespekje , sprak die gast mij nog aan en wenste mij heel veel succes . Toffe gast vind ik . Op de foto van de start moet ik opstaan , want mijn plaats gaf ik niet af -).

Het lopen zelf dan .

Zoals ik al had gezegd ging ik deze keer zonder hartslagmeter lopen . Gewoon om me niet te laten afremmen door bepaalde gegevens , want daar fixceer ik me soms te erg op . Ik starte redelijk snel en kwam de éérste km door in 4.15 min en mijn benen voelden goed aan , maar verminderde toch wat snelheid , gewoon omdat ik daar niet op getraint had . Verminderen ...zei ik , 3 sec ja . De derde km daar za een stukje brug in en daar ben ik zeer slecht in . Dus dadelijk de rem erop tot boven en dan weer op tempo. 4.37 min klokte ik toen af . Al de volgende km liep ik tussen de 4.28 - 4.20 en het ging echt vlot . En onderweg op km 12 zag ik een grote spandoek ALLEEE WEBLOGLOPERS of zoiets toch . Het was Edith , Frank en Tinne . Zij waren als enige supporters afgezakt om ons te steunen . Geweldig vond ik dat. Ik kwam door op 21 km met een tijd van 1.33 u , dus als ik dit kon volhouden dan liep ik een pr. Maar toen begon de mentale strijd bij . Ik had afgesproken met ons vader om halverwegen te staan met mijn volgende busjes drinken . Ten laatste op km 25 had ik gevraagt . Maar ik had dan wel ons ma en mijn 2 kinderen daar in het centrum verwacht , maar niks . En dan begint het he ! De vragen beginnen door je hoofd te spelen . Ze zullen er toch wel zijn ? Ik heb maar 1 busje meer ! Spaar ik beter dit busje een beetje ?  Moet ik tempo verminderen ? Ik koos er niet voor , maar het temoo lag zo al gevoelig lager . Op km 25 liep ik nog tegen 4.45 min en weer gene pa te bekennen . Maar een beetje verder stonden de supporters . Ik gaf mijn lege busjes af en lichte hen in over mijn probleem . En een beetje later was Tinne daar met de oplossing . Ze had een busje aquaris bij en bezorgde mij dit , waarvoor mijn dank . Dit heeft echt geholpen !! Op km 30 daar kwam mijn vader eraan met de fiets . Sorry sorry ..... ik heb je gemist bij de doortocht en nog een hele uitleg erbij . Mijn tempo bleef ik behouden op 4.45 en soms ietsje sneller. Ik ga niet zeggen dat de man met de hamer had toegeslagen , maar veel sneller kon ik niet meer . Dit tempo gaf me toch de gelegenheid om nog verschillende lopers in  te halen . Maar met de steun van mij vader nog nderweg door me verder aan te moedigen bleef het tempo redelijk constant. Op km 41 kreeg ik en enorme kramp in mijn linker bil . Dat deed pijn , echt pijn . Stopt even zij mijn vader.......Ja da ziede van hier , nu stoppen . Na een paar honderd meter was het verdwenen en ik liep de laatste km nog mijnn snelste van de tweede helft , 4.25 min en ik kwam aan op 3.15u en een paar sec. Dus perfect wat de uitslag betreft , maar verstandig is dit niet gelopen . Dan was de éérste helft trager geweest en de tweede sneller . Maar ik heb het geprobeert om mijn pr. aan te vallen , wat normaal gezien waanzin was na deze kwakkel periode van trainen .

En mijn vader heeft hier geen schuld aan hoor . Misschien een minuutje , maar het was gewoon de manier van aanpakken dat mij ertoe verplichte om trager te lopen . Loop ik nu nog zonder hartslagmeter ? Ik denk het niet . Toch zeker niet als ik er echt voor ga ! En dat zal volgend jaar in Antwerpen zijn . Daar val ik de 3 u aan , met een veel betere voorbereiding . 

En nu slapen , want de bakker verwacht mij deze nacht nog om 1 u .

 

 

21:26 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (21) |  Facebook

Commentaren

ni te doen... even een marathon lopen en een paar uur later terug broodjes bakken! Ge moet het allemaal maar doen!

Hoe dan ook,
knap gelopen Mario!

Na de aankomst zag ik je wandelen en zag ik volgens mij een beetje de gevolgen van die kramp... Dus Mario...even rustig aan he :-) en dan vlammen in Antwerpen!

Groetjes

Gepost door: Tinne | 28-10-07

Fantastische prestatie Mario. Kwakkel-voorbereiding, zoals je het noemt, sterke wind, koud, en dan nog zo'n tijd! Ongelooflijk!!

Gepost door: Homer | 28-10-07

Proficiat! Proficiat met je prestatie Mario!

Gepost door: M@urice | 28-10-07

Spijtig van die kramp !
Dikke proficiat !!!
gr

Gepost door: Jetty | 28-10-07

Mooi zenne 3u15! Mag ik daarvoor tekenen volgend jaar? :) Knap hoor na toch geen ideale voorbereiding. En die 3u die komt er wel, nog tijd genoeg. Dikke proficiat!

Gepost door: Gert | 28-10-07

kwakkelperiode En dan nog tegen mij durven zeggen dat ik serieuzer moet trainen , ha ha . Niettemin prima prestatie mario , ettenleur word als lastige marathon omschreven .

Gepost door: roadrunnerke | 29-10-07

Kwakkel of geen kwakkel periode tis een knappe prestatie !!! dikke proficiat !! Laat je nu maar eens goed uitrusten en dan in TOP FORM voor Antwerpen !! op naar de 3u :-)
ps Heel tof van Edith, Tinneke en Frank om te komen aanmoedigen tzijn toch schatjes hé ;-)

Gepost door: Katrien & Christ | 29-10-07

Proficiat 't Is dan geen PR maar dikke proficiat coach met je knappe prestatie. Na een niet perfecte voorbereiding zo'n knappe tijd lopen, chapeau !!

Gepost door: philippe | 29-10-07

sterk wat een tijd ... en dat veertien dagen nadat je 46 km liep ... trouwens leuk je weer es gezien te hebben!

Gepost door: Koen | 29-10-07

Toch wel een knappe prestatie coach. In Antwerpen met een betere voorbereiding moet dat wel lukken. Ik ga daar de 10 miles doen. Dus we zullen zeker supporteren.

Gepost door: yves | 29-10-07

Mooi! Prachtig gedaan Mario! Gefeliciteerd.

Gepost door: Petra | 29-10-07

Proficiat Prachtige prestatie. Ga maar voor die 3 uur, zeker niet onmogelijk. Ik wou dat ik al zo ver zat.

Gepost door: Christophe | 29-10-07

Sterke prestatie ! Knappe tijd hoor, daar droomt iedereen van. Zo'n knaltijd, en blijkbaar heb je echt alles gegeven ! Met een zorgeloze voorbereiding val je die 3u succesvol aan, daar ben ik van overtuigd !!!

Gepost door: epo | 29-10-07

Etten-Leur Knappe prestatie, Mario.
3u15' is een tijd, waar velen van dromen en jij loopt dit op je sokken.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 29-10-07

Mooi gelopen... en in A'pen zullen we je allemaal komen aanmoedigen !!

Gepost door: Devil Els | 29-10-07

Petje af ! Je bent niet alleen een succescoach, maar ook een fantastische loper. Met een goede voorbereiding zie ik die drie uur wel lukken. Toch ook een hele opsteker als er zo'n goede supporters langs de weg staan! Hopelijk wordt de nacht bij de bakker niet te zwaar.

Gepost door: Hansy | 29-10-07

Super Het crisisteam zag het even niet meer zitten, we waren echt bezorgd !! Maar ondanks de problemen, de koude en de kwakkeltraining heb je het toch maar gedaan. 3.15h is een supertijd .. geniet er maar van.

Gepost door: Edith | 29-10-07

Mooie prestatie... Proficiat met jouw tijd hoor. Super gelopen want het was door de wind, die erger was dan tijdens de Leiemarathon, niet evident.
Tof om je nog eens te zien.
Jan en Carine

Gepost door: Jan | 29-10-07

PROFICIAT! PROFICIAT coach, heel erg knap gelopen! Leuk dat je zoveel supporters had en die drie uur grens, dat komt nog wel! Nu eerst nagenieten

Gepost door: Julie in Dublin | 30-10-07

Mooi resultaat In betere omstandigheden zat er misschien nog meer in. Tja, als coach kan je natuulijk niet onderdoen voor je pupillen :-D. Op naar die 3 uur!

Gepost door: Wim | 30-10-07

3 uur grens Proficiat met je 3 uur 15 in Etten-Leur.Ik heb gelezen dat je de 3 uur grens wilt aanvallen.Volgend jaar in Genk wil ik ook een poging wagen maar ik heb nog geen goed programma.In Eindhoven liep ik 3 uur 6 minuten voor mijn 2de marathon zonder specifiek schema.De Leie marathon was mijn eerste in 3 uur 17 en daar was het genieten want ik heb die gelopen als lange duurloop.Is het mogelijk om mij een schema te bezorgen voor 8 wken-programma.
Mijn weblog is http://johanbeton.skynetblogs.be
Allee nog veel loopgenog en moge je 3 uur-grens doorbroken worden.

groetjes

johan

Gepost door: Johan | 03-11-07

De commentaren zijn gesloten.