12-12-07

 

versnellingen

Vandaag is het voor mij een rustdag . En rusten heb ik tot nu toe echt gedaan . Slapen of het toch proberen ! Ons Femke had van het school al dadelijk 2 vriendinnetjes bij om te komen spelen .En probeer dan maar ééns te slapen .

Dit tabelletjes hier boven , is de training van gisteren. jan vroeg me in reactie van mijn blogje gisteren , of het mij lukt om de versnellingen juist te lopen . Wel wat is juist ? Het waren gisteren 10 x 400 m met 200 m rust . Ik doe de korte  versnellingen , bijna altijd op de piste , en dan kan je toch elke 100 m controleren of je te snel loopt of niet . Daarom schrijf ik ook altijd de schema's de tempo's per 100 m . Ik moest 22 - 23 sec/100m lopen , dus 1.28 - 1.32 min op 400 m. Dus als je in het tabelletje ziet klopt dit helemaal tot op de sec. na . De afstanden kloppen niet helemaal , en nu ligt het aan garmin , of het is te zeggen , het meten van garmin gaat in grote velden die per 5 - 10 m of zo verspringen , zo is het dikwijls als je een 0.5 m verder loopt je op de garmin 5 m ziet staan of anders om dat je 15 m loopt en maar 10 m aan geeft . Op grotere afstande van 500 m  is die afwijling ook het zelfde, maar heeft het minder effect 500 m of 505 m maakt geen verschil . 100 m of 105 m dat scheelt al een 2 sec. Dus de versnellingen zijn juist omdat de piste bij ons een goed gekeurde piste is en de afstanden gewoon juist zijn . Dus jan , versnellingen lopen kan je juist doen .

Nu nog een paar blogjes lezen , een filmpke kijken , en dan slapen .

19:11 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

5 Oei.... 2 vriendinnetjes te spelen.... dan heb je 5 (!) vrouwen onder je dak op dat moment. Geen wonder dat jij niet kon slapen!

Gepost door: Julie | 12-12-07

bedenkingen Ik zou eens een tabelletje willen zien zoals ik met exacte afstanden , jammer genoeg heb ik géén tijd om naar een piste te trekken en moet ik me behelpen met mijn garmin , maar 't zal wel beteren. Uw max. snelheid bij uw versnellingen verraad dat je ook moet corrigeren , maar ik zal proberen mijn versnellingen iets trager te doen , 't zal wel eens lukken . Een 400m is ook beter te corrigeren dan een 200m , als ik bvb de eerste 100m in 18s doe , moet ik de volgende in 22 doen om juist te zijn , das al veel verschil in snelheid , maar juist is juist , vandaag ging het al stukken beter .

Gepost door: roadrunnerke | 12-12-07

De commentaren zijn gesloten.