16-12-07

6 km wedstrijd

We blijven voorlopig nog met de korte wedstrijdjes bezig . Vandaag weeral een 6 km op vertrouwd trainingsterein " het prinsenpark" . Ik had er eigenlijk geen zin in , maar had me al ingeschreven en Peggy ook . Het was de koude die me de goesting ontnam . Als je gaat trainen doe je genoeg kledij aan, maar in wedstrijd beperkt zich dat to een korte broek en singletje , op z'n zomers . Eens je vertrokken bent is dit de juiste keuze , maar het zijn die minuten vooraf die me nu nog doen rillen en nu nog harder snotteren . Ik zit hier met mijn zakdoek onder de neus , anders....mijn klavier vol met .......-)

Er waren er zo een paar mannen die ik zeker wilde bij blijven. Spijtig moet ik bekennen dat het niet meer van de jongste zijn , maar wel geweldig goede cros lopers in hun jonge jaren . maw. Daar ben ik in vergelijking ne'n dikke prutser tegen !   Toen het startschot...eu stem klonk ...start , toen barste de hel los (klinkt mooi toch ?) De éérste km was tegen 3.44 min. , te snel voor de hele afstand maar ik zou dat groepke niet lossen. We hingen met zo'n 10 mensen samen . Het tempo werd wel ietske minder en ik hing altijd op de tweede plaats en één van de oudere garde , de Willie hing voorop . Ik had zeker gene overschot maar kon het niet laten om zo nu en dan het tempo wat aan te zwegelen door op kop te gaan lopen ( mentale knak bezorgen ) maar dat lukt bij die mannen niet -) . Staf , ook een van die oudere garde , liep helemaal achteraan van de groep ( de slimste dus ) , en liet zich rustig mee drijven ( allee rustig ?? ) De derde km was de minste , 4 min rond , en weer probeerde ik de kop te lopen . Het geeft jezelf ook wat zelfvertrouwen , maar ge wordt er ook wel moe van . Het tempo werd terug onde de 4 min gebracht . De éérste ronde zat erop . Toen we op km 4 zaten zakte ik verder naar achteren af . Ik begroete staf nog even , met het gaat te snel voor mij , en liet de groep voorgaan . En het is op dat moment dat er iemand dat duiveltje op de schouder moet weglullen door je aan te moedigen en je mee verder te drijven , want ik zakte af tot op ong. 70 m afstand van de groep en ze zijn niet veel verder geraakt , dus ik liep even snel maar terug bij benen kon ik niet meer . Achteraf krijg je dan zo'n chit gevoel , van allee , het waren maar 15 sec. en dat laat jij gebeuren !! De oudere wijze mannen hebben weer gewonnen , maar de Willie had toch ook de laatste 200 m moeten lossen , maar hing nog netjes 80 m voor me of beter gezegt 15 sec. Mijn tijd was 23.13.min. met een gemiddelde sneheid van 3.54 min/km op een parcour dat allemaal over bospaden verliep . 14 dagen geleden in Wezel had ik 22.44 min maar was voor 4 km op verharde weg , maar toen waren ook weer die veteranen voor me . ( Willie is 60 jaar en staf 52 dacht ik Verlegen )  Profficiat aan deze talenten !!Nog de bewijs stukken plaatsen en dan slapen !! Morgen om 15.00 u zit ik samen met ons sannen en Peggy luidkeels mee te zingen in het sportpaleis met clouseau . Dus oren dicht voor de valse noten ...van mij dan wel te verstaan !!

     prinsenpark cross

00:22 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Ja mannekes !! Ge zijt nog rapper dan "Rudolf" het rendier van de Santa !!!! PROFICIAT !!ps veel plezier deze namiddag met Clouseau

Gepost door: katrien | 16-12-07

oude ge moet het mij niet zeggen , tussen die oude garde zitten nog héél snelle mannekes . Maar 't is zoals ge het schrijft , ge moogt géén gaatje laten vallen , eens er ne meter of vijf tussen is moogt ge het vergeten . Toch nog ne schonen tijd .

Gepost door: roadrunnerke | 16-12-07

proficiat Proficiat Mario, knap gelopen.Veel plezier bij Clouseau straks, 't is de moeite naar hetschijnt!

Gepost door: Julie | 16-12-07

supersnel Man, man, wat ben jij snel .. knap gelopen. Hebben alle lopers met een korte broek en een singletje nu een snotvalling .. ik zou dat niet kunnen .. Ik krijg al koud als ik er nog maar aan denk !! Genoten van Clouseau ??!!

Gepost door: Edith | 16-12-07

hartslag wat is je hartslag tijdens zo een (zeeeeeeeer snel) wedstrijdje ?

en nu ga ik nog een beetje veeeeeeel trainen als ik die tijden zie :-)

Gepost door: Nico | 17-12-07

De commentaren zijn gesloten.