06-01-08

Wat mis ik het lopen !!

Zoals sommige al wel ééns gelezen hebben hier en daar op een postje van mij , zit ik al een geruie tijd te sukkelen met mijn enkel. Wel na de silvester loop is het er zeker niet op verbeterd.  Het is er erger op geworden . Dus is rusten nu wat ik voornamelijk doe. Ik zeul de hele dag met de ijszak ofwel zit ik wel zalf te  smeren , maar het is nu de enkel die alle aandacht heeft . Nu beginnen de vragen van hoe we dit het beste vermijden in de toekomst . Want het is nu al het tweede opeen volgende jaar dat ik met deze blessure  zit en telkens op hetzelfde moment  . Wanneer het snellere werk begint , dan werkt die enkel tegen . Wat ik al wel wist en aan andere ook dikwijls aanraad om je spieren te versterken in de fitnes tijdens de maanden dat we niet voor de marathon trainen . Dus nu ! Maar door tijdgebrek is dit iets wat door mij niet opgevolgt wordt . Hier gaan we dus de volgende weken wel aan werken . Een dagje minder lopen , en de fitnes induiken . Hier ga ik niks sneller mee lopen , maar het voorkomt blessures . Tot 2 jaar geleden deed ikdit wel elke winter , maar door het bloggen en de schema's maken , iets wat ik veel liever doe , is dit er niet meer van gekomen , met de gevolgen vandien .

Het is gevoelsmatig genezen , maar normaal kan dat niet op die tijd , dus rusten we nog tot dinsdag. Dat is dan 1 week ! Dan probeer ik weer de éérste pasjes te zetten tegen ................min/km , heel traag dus !

Ik heb of had me voorgenomen om in Lier dit weekeinde te gaan lopen , maar of ik dit nog ga doen , hangt van het weer af :-) van mijn enkel natuurlijk !

De schema's !!

De mond reclame en het bloggen doen echt hun werk . Een klein deel van een loopclub heeft al een schema .( Katrien en de Flacskes) Ook is er een blogster met een project bezig , een soort star2run , maar voor enkel dames . Zij heeft hiervoor contact gezocht . Wie dat is .....blijft nog even geheim tot het zover is dat ze ermee start of dit zelf bekent maakt ! Maar ook de trouwe leden van mijn schema's wil ik allemaal bedanken voor hun vertrouwen . Ik vind het zelf alleen jammer dat ik niet meer alle blogjes kan opvolgen zoals in het begin . Toen wist ik van iedereen waar hij of zij mee bezig was . Maar is er iets , kan je me altijd mailen .

Vergeet niet uw reactie te plaatsen voor je eventuele medewerking voor het nieuwe doel van 2008 ! http://webloglopers.skynetblogs.be/ Hier kan je de voorlopige omschrijving ervan vinden .

Vandaag heb ik me vooral geamuseert met wat fietsen , wandelen , en nog een paar schema's maken . Nu seffens ons wekelijkse bezoekje aan mijn ouders . Ze verwennen ons elke week met een koffie tafel , en de nodige taart . En dat nu net terwijl ik weer serieus op mijn gezonde voeding aan het letten ben .

Gezonde voeding ?

Ik heb me de laatste weken weer echt laten gaan . Een paar kilo's rijker geworden , ondaks ik toch nog redelijk snel gelopen heb van oud op nieuw. Maar het zit voornamelijk in mijn kopke . Ik ben 1.74 m groot en weeg nu 70.3 kg. Normaal gezien is dit niet overdreven hoor . Maar het is die 7 die op die weegschaal verschijnt , die me stoort . En als ik in Antwerpen met de marathon wil scoren zal ik alles moeten gebruiken om dit te kunnen . Dus een paar kilo's minder zou zeer wenselijk zijn . Dus de fruit en groenten boer zal me weer graag zien komen !

17:29 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Drie Koningen Mario, beste wensen voor 2008, veel looplezier en een goed herstel voor je enkel !

Gepost door: Jo | 06-01-08

enkel zwijg me van ambetante enkels, 'k ken er alles van! ;-) hopelijk is ie tegen dinsdag weer helemaal beter en kan je alsnog in Lier gaan lopen! Beterschap!

Gepost door: Ruthje | 06-01-08

beterschap! Klote he, niet mogen lopen!
En het is ZO gemakkelijk voor een ander om te zeggen:
Mario, doe nu even rustig, laat het even genezen! Het zal wel snel terug beter zijn!
Toch meen en hoop ik het echt voor je hoor!

Fruit??? ... maar dat zat vast op je stuk taart of gebak ook vandaag!!!! :-P
En morgen in die appelbol ook!
Hihi

Gepost door: Tinne | 06-01-08

Schema's Ah ja, Mario,
ik wil echt nog wel even benadrukken dat trainen met je schema's echt wel heel leuk is!
Merci voor je goede zorgen!

Gepost door: Tinne | 06-01-08

VEEEEEEEEEEEEEEEEEEL BETERSCHAP !! met je zeer pootje , verzorg je goed !! euuh en wat die trouwe leden betreft we zijn je heeeeeeel erg dankbaar hoor ,moest je soms twijfels hebben ;-))

Gepost door: christ | 07-01-08

vermoeden Ik vermoedde al zoiets Mario want het was verdacht stil op je blog op loopvlak. Veel plannen en veel informatie, maar geen trainingen. Da's minder natuurlijk. Ik hoop dat het snel goed komt met die enkel van je. Veel plezier in de fitness, en hopelijk kan je er snel weer invliegen. Kop op he coach! Elke blessure gaat over hoor! En ik kan het weten :-)

Gepost door: Julie in Gent | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.