19-01-08

zware training geweest !!

Als je zo de blogjes leest , of anderen hoort praten , mezelf bijgerekent dan is het altijd genieten van het lopen .......het deed weer deugt om te kunnen lopen.....!  Ik heb er vandaag pas van genoten toen ik in het bad lag . Lekker ontspannen  met zo van die geurtjes om inhet bad te doen . om te ontspannen staat erop , of te ontstressen . Allemaal larie denk ik , maar het ruikt wel lekker . Maar daar hangt ook nog een verhaaltje rond , maar dat is voor seffens .

Het was vandaag een training op de galbergen . Daar waar we met de trainingsloop ook doorgelopen zijn . Een fartlec training is het geen we daar meestal doen. Van bij mijn ouders vertrokken als opwarming , en dat is 2.4 km . dan 10 x die heuvel oplopen tegen 22 sec / 100m en 200 m rustig wandelen - loslopen tot de hartslag voldoende gezakt was . Daarna 1 km loslopen om weer te beginnen  aan 4 x 500 m tegen 3.50 min/km met 500 m loslopen tussen . Daarna 3 x 1000m tegen 3.50 min. om af te sluiten met loslopen tot thuis , en dat was 2.3 km . Het parcour is daar echt zeer zwaar . Niks is echt plat en los zand dat nu wel nat geregent is maar nog altijd zwaar is om op te lopen . Boom wortels hier en daar .....het was voor mij echt afzien . Die 100 m die gingen vlot , de 500 m begon ik al te denken aan de 1000 m die nog moesten komen . Ik dacht van , ik ga zeggen dat mijne enkel pijn doet en stop ermee , maar die deed geen pijn ( allee een beetje wel ) , dus toch maar mijn karakter weer boven gehaald en het onderste eruit geperst op de 1000 m . Het is een weerstands training , dus mag je in overslag lopen ,  en dat dee ik serieus vandaag . Op de testen van vorig jaar lag mijn overslag op 176 en ik haalde nu 186 als max. piek . En dat was bij de laatste 1000 m waar er toen die verdomde heuvel er net in het midden in zat . Hier moest ik enkele meters prijs geven . De gasten waar ik nu mee train , zijn nu eenmaal net iets sneller dan ik . Maar dat is altijd als je als laatste in de groep bijkomt . Maar wacht maar tot het einde van dit jaar , ze zullen me er dan niet meer aflopen . ( stoef  stoef ...slik ..ik ga nu al maar zwijgen )

Morgen is het een duurloop van 16 km . Die ga ik s'morgens zeer traag doen , dus dan ga ik wel genieten onder het lopen .

Wat was dat nu over dat bad ? 

Wel een tijdje geleden heb ik zo eens een mandje gewonnen met lopen , met allemaal zo van die fleskes met van die ontspannende bad geurtjes . Dat was al een tijdje op en in eindhoven een paar weken geleden kreeg ik de vraag van ons Sanne ( zo wat polsen welk pakje ik onder de kerstboom wilde ) of ik dat niet graag had . Awel dat vind ik een prima zei ik toen . Maar om het wat in te korten , het was de prijs ervan die haar tegen hield om dit te kopen zei Peggy . Maar wie kreeg van haar mete kindje zo van die fleskes ? juist ja Peggy . Hela manneke......daar gade gij afblijven zalle ! Daar gonne kik van genieten ! t'is maine kado ! Zo moeten ze nu iet tegen mij beginne he ! Iets wat ik vroeger niet mocht doen , stond altijd bovenaan mijn lijstje van deugenieten streken ! Ge voeld me al aankomen .. ..Er zitten daar 6 kleine fleskes in die je naargelang de groote van je bad er ineens of in 2 keer indoet . Als ik nu s'namiddags na het lopen thuis kom , en Peggy is werken , kieper ik daar zo 2/3 van een fleske in , en vul het terug bij met water en steek het netjes terug alsof het nog niet open is geweest . Tot nu toe loopt alles gesmeert en heeft ze nog niks door ! Het gedacht is soms veel meer waard dan het spul dat erin zit . Knipoog Zo zijn er nog wel van die streken die ik uithaal , waar het gedacht meer waard is dan ..... Ik ga me nu niet omschrijven als de nieuwe man , maar bijspringen waar het nodig is , daar zit ik niet mee verveeld. Zo maak ik toch voor de helft van de week het eten klaar en bij een drukke werkagenda van Peggy neem ik in de namiddag wel wat over hier en daar zodat we s'avonds nog wat samen kunnen doen . Maar ...nu komt het ....Als ze me beginnen commanderen of zoals ik van sommige vrouwen hoor  "Ik heb een lijstje klaar liggen wat hij moet doen"  dan moet ik altijd lachen . Peggy is voor mij een beetje te precies , maar ik laat ze maar doen . Maar zo zei ze me een tijdje geleden , zeg als ge straks thuis komt , neem dan de stofzuiger ééns en ga een s door de living , er ligt vanalles op de grond . Terwijl ik niks zag liggen . Maar als brave echtgenoot , nam ik de stofzuiger , deed er zo een geurblokje in , iets wat Peggy ook al eens doet , en zette dat ding op . Liet hem rustig een 5 min draaien , terwijl ik achter de computer zat ... bergde hem weer op , en bij haar thuiskomst kreeg ik dadelijk een complimentje van " ge zijt toch een schatje he " Bedankt !! Als ik iets moet doen , ge zegt het maar ...t'is een kleine moeite hoor Cool!!

Daar wil ik dus mee zeggen dat een gedacht soms veel meer waard is !

Zou ze mijn blogje lezen ?? Aan de mannen ....voor tips binnen het huishouden ...hier bij bie bie :-)   

   

14:43 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

stout stout stout!! Ik ga die trukskes hier niet verklappen :-)

Gepost door: Carolien | 19-01-08

Kwajongens streken !! Wel wel wel ,en jij dacht dat wij vrouwen die streken niet doorhebben ??? MIS !! :-) want voor wat ,hoort wat ... JUST ?? ha haaaa ! Nu effe wat anders ,die zware training van jou ewel ,heb gij daar deugd van ander sta je toch "te wild" ;-)))))))))))

Gepost door: Katrien | 19-01-08

stout Gij deugniet !!! Wacht maar, als Miss Piggy dat leest zal ze jou ook wel eens een loer draaien.

Gepost door: Edith | 19-01-08

De commentaren zijn gesloten.