23-01-08

versnellingen

Gisteren tot s'avonds gewacht om te trainen met de club . Zoals elke dinsdag zijn het op de piste de korte versnellingen . Na 3 km ingelopen te hebben konden we eindelijk aan het zwaardere werk beginnen . 10 x 300 m in 22 sec/100m  rust 100 m . Mijn hartslag bereikte een piek van 180 , maar zakte telkens op 70 m stappen naar 105 . dit duurde ong. 45 sec. en dan waren we weer weg . Het was een korte training met nadien nog 2 km uitlopen . Normaal had ik 3 km moeten uitlopen , maar mijn darmen beslisten daar anders over  . Een spurtje tot de wc was echt nodig om de piste niet om te toveren tot een schi..t  -  stro...piste , die dan weer voor een zeker slip gevaar zou zorgen . De ongelukken zouden niet uitblijven , en dat allemaal om die ene km toch te lopen . Mij niet gezien hoor !!

Ook zijn er weer behoorlijk wat bloggers en andere sportievelingen die flinke vorderingen gemaakt hebben . wanda de vrouw van Mike heeft haar test van 3 km afgelegd en is met glans geslaagd . De 6 Flacskes hebben een 10 km test gedaan , en die lopen behoorlijk snel . Katrien heeft haar 10 km test onder de 50 min. grens gelegd en heeft hier een pr. mee gescoort. Vorig jaar in januari liep ze de 10 km net onder het uur , dus je kan al wel spreken van een serieuse verbetering. Ze heeft dit zeker verdient . Ze doet er ook alles voor ! Edith die snelle maar druk bezette dame heeft gisteren haar 10 km test afgelegt en eindigde net boven de 50 min.  Dit is ook weer iemand waar we veel van kunnen verwachten in Antwerpen !Ook Sara , de fotografe heeft de 15 km al in haar benen zitten .  3 Maanden geleden stelde ze zich nog tevrede met een 5 km . Ook zei zal in Antwerpen de 10 mijl lopen en mischien zelfs in het najaar een halve marathon . Ook in Brussel zit er nu een groepke te beraadslagen of ze al dan niet een schema willen .  Die gaan de 20 km van Brussel temmen . Dus stil zitten doe ik zeker niet , we gaan er zelfs nog stevig mee door .

Ook heb ik zelf een paar plannen toegevoegd aan mijne loop agenda. In feb. de halve marathon van Veldhoven , in maart de halve marathon van Drunen . De marathon van Antwerpen voor een pr. en dan zoek ik nog naar nog een marathon voor het bouwverlof . Wel ééntje waar ik met een dagreis er vanaf ben . Dan komt Eindhoven in zicht waar ik afhankelijk van Antwerpen ga hazen of niet , en voor mezelf lopen . Ook in het najaar zoek ik nog 1 of 2 marathons te lopen . Dit ruist tegen alle goede raad in die ik geef en zelf krijg , maar na het afkeuren van ons weer in te zetten voor iets als webloglopers , moet ik mijn kuren aan iets anders kwijt . Of we zover geraken aan 5 marathons dit jaar , zal het verstand en de goesting van dat moment wel beslissen . Ik ga ze dan wel maar lopen om te genieten . Geen weken lange voorbereiding.

Op 28 september heb ik weer voorgesteld om hier in Mol  een trainingsloop te houden zoals vorig jaar ter voorbereiding van de marathon van eindhoven . Een lange duurloop van 30 km . Ik kan gemakkelijk voor douches zorgen , kleedruimte's en eventueel weer een bbq. of gewoon ergens een tafel reserveren . Dit is allemaal een kleine moeite , maar als we dat zaaltje aan het strandgebouw willen hebben ( dus boven op het douche gebouw met uitzicht op het strand waar de kinderen met goed weer in het zicht van de ouders dan kunnen spelen en zwemmen ) dan moet ik wel minstens 20 mensen hebben die eten . Van een paar weet ik het al wel , maar aan 20 zit ik nog bijlange niet . Het gaat altijd door ! Ik moet toch trainen die dag , en ofwel  loop ik alleen of met een paar mensen waar we dan nadien iets mee gaan eten . Ik zal weer zorgen voor 3 afstanden zodat iedereen kan deelnemen . Het tempo is ong. 6.30 min/km , dus haalbaar voor iedereen !  Dus omdat zaaltje vast te kunnen leggen liefst nu een seintje te geven , anders is het misschien weer weg . http://marathonmanneke.skynetblogs.be/archive-month/2007-09 hier kan je al een ideetje opdoen hoe het er vorig jaar aan toe ging. Wel een beetje rollen naar beneden .

En nu ga ik nog een dutje doen se !

13:13 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Mario, mij mag je alvast noteren, want ongeacht de uitkomst van Antwerpen (opgeven of slagen), had ik Eindhoven al in mijn achterhoofd.

Gepost door: marc devloo | 23-01-08

morgen Hi coach, morgen is de vergadering met m'n collega's. Er is er alvast eentje, Alexandra, die zeker een schema wil. Merci he coach, dat je ervoor wil zorgen dat we met een team van ons werk de 20km van Brussel kunnen doen!

Gepost door: Julie | 23-01-08

Iedere dag .... Ja ,Coach het moet wel lukken met ons denk ik ,als de verfijnde schema's van jou strikt (of zo goed mogelijk) gevolgd worden moet ons doel lukken ,en wat nog het schoonste van al is ,de naam Mario komt hier elke dag voor ,is het niet bij het trainen met de Flacskes ,het is hier in huis ..."wat zegt M vn dit ?" of wat denkt M van dat ? ... moet ge vandaag niet rusten van vn M...ze hebben nu zelf al een mascotte die Mario heet ...man man man !!!!

Gepost door: Katrien | 23-01-08

bij leven en welzijn en als ik die week niet net in Spanje zit voor het werk, kom ik zeker mee lopen in Mol eind september! En of dat dan met eten is of niet, maakt me niet zo veel uit. Als het maar leuk is!

Gepost door: Ruthje | 23-01-08

Köln marathon Is nog erg vroeg om dit nu al te bevestigen, maar als ik enigszins kan zal ik er zeker zijn in Mol. Als ik Köln ga doen de zondag nadien zal het dan wel geen 30km worden denk ik. Allé, jij maakt het schema hé; ;)

Gepost door: Gert | 23-01-08

28 sept Ik verlang zo naar de zomer en gij begint al over den herfst !!! 28 sept staat al in mijn agenda !!! Hoe ver ik loop hangt af van de najaarsmarathon ...

Gepost door: Edith | 23-01-08

De commentaren zijn gesloten.