03-02-08

kajac jogging Ten Aard

Net terug van de jogging op Ten Aard , georganiseert door de plaatselijke kajac club. Het waren rondjes van 3.5 km . En ik kan volgens garmin zeggen dat de afstand haarjuist was . Dit is echt wel een pluim voor de organisatie . Het was simpel , maar dik inorde . De inschrijving bestond uit een vrije gift . Ik had er 2 euro voor over maar achteraf bezien was deze wedsrijd het dubbele waard . Ik heb me achteraf ook nog tegoed gedaan aan 2 tongerlo's , iets wat ik nooit drink maar wel veel zie drinken . Na 1 smaakte het naar nog ééntje .

Ik heb me voorgenomen om 3 toerkes mee te crossen , dus goed voor 10.5 km . Het parcour verliep voor 50 % over verharde en onverharde wegen , met 1 stukje veld weg dat echt slecht lag met als afsluiter een muur van een dijk die je moest opkruipen . Nee echt , de éérste 2 toerkes kon ik het nog lopen noemen , welliswaar bijna stilstaan , maar de laatste ronde gebruikte ik zelfs mijn handen om recht te blijven . Na 1 ronde lagen de plaatsen zogoed als vast . Ik had enkel nog een groepke van 5 mensen op een kleine 100 m achter me hangen . Voor mij nog een 5 tal die ik zou in halen . Dat was toch de planning . De laatste km van de tweede ronde had ik de vierde ervan te strikken . Maar ook dat groepke achter mij naderde , en ik kon het niet beletten dat ze naast me kwamen hangen . We zaten dus al in de laatste ronde . Het was net het stukje dat erg veel wind had op kop , dus liet ik ze maar even voorgaan om achteraan lekker te proffiteren . 2 Van de vijf zetten het tempo echt zo hoog dat de groep splitste . Ik nog altijd achteraan bengelend , wilde het toch hier niet bij laten . Het stukje dat je enkel achter elkaar kon lopen naderde , dus zette ik effe een flinke tand bij zodat ik als éérste dat paadje indraaide en bleef lekker doorgaan . Nog 1 km te gaan . Ik keek toen even op mijn garmin. 15.2 liepen we op dit zandstuk , terwijl ik de vorige ronde daar telkens terug viel op 14.3 per u. Het zat goed , nog even volhouden ....volhouden mario ......en dan weer die muur . Ik had 7 - 8 m voorsprong en na die muur was het nog juist 375 m . Ik viel op die muur. En kroop hem op handen en voeten omhoog . Ook die man achter mij viel door mij . Ik stopte , en vroeg of het ging . Ja ja doe maar , we vertrokken samen voor de laatste 375 m . En dit is nu net iets wat ik wel kan , het allerlaatste eruit persen ( als ik toch goesting heb ) en won de sprint , of beter het laatste snelle stuk van 17.2 per u . Ik eindigde toch met een teleurstellende tijd van 42.36 min.

kajac club

Morgen gaan we een 15 km loslopen ! Mijn maand totaal bedraagt 351 km . Is dit veel ? Ik dacht het wel ! Maar daarjuist een colega loper melde dat hij nu aan 500 km zat . Allee het was nog iets meer 500 en km . Dus zweeg ik maar met mijn 350 . Hij is niet de persoon die erover opschept , maar wel een echt trainingsbeest die ook in mij groep loopt .

16:54 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (12) |  Facebook

Commentaren

Para training Jogging ??? dat lijkt eerder op een echte para-commando training mijn gedacht !! en ge zijt nog niet content ??? maar alé !! ps 351km ! ik denk dat jij toch beter 2x olie ververst zenne in een maand voor zon Turbo gevalleke gelijk jij ;-))

Gepost door: Katrien | 03-02-08

Lopen op handen en voeten? Ben je zeker dat je die Tongerlo's niet hebt gedronken vóór de wedstrijd?

Gepost door: Homer | 03-02-08

42 minuten voor meer dan 10 km en dan nog op handen en voeten .. !!! toch een mooie tijd .. ik zou wel content zijn ..
351 km .. ja wadde !!

Gepost door: Edith | 03-02-08

teleurstellend ? 't is nog niet genoeg dat ie wedstrijden achteruitloopt , 't gaat nu al wedstrijden kruipen ook en achterna klagen over zijn tijd . Alzo niet beginnen hé !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 03-02-08

Zoals vermeld het was inderdaad een muur waar we tegenop moesten. Blijkbaar was ik dan toch niet de enige die het daar zwaar vond en ik denk gezien het terrein en "de muur van Ten aard" dat je met 42:36 best tevreden mag zijn.
p.s. eindelijk je eens in levende lijven gezien, tot een van de volgende dagen.

Gepost door: Wim Geerts | 03-02-08

allé Mario, ge gaat hier toch niet klagen over je tijd hé, in die omstandigheden is dat echt wel een superprestatie hoor!! En zoveel km's in één maand, wanneer vinden jullie de tijd zeg! ;-)

Gepost door: Ruthje | 03-02-08

Dag coach
Waar laten de dames Tinne en Edith hun testen doen ? Op welk vlak halen zij daar voordeel uit? Moet ik dit ook doen ? Ik blijf het je nogmaals vragen , en misschien zijn er nog anderen die er zo ook over denken . Waarom zet je de schema's niet op het internet , zodat iedereen ze er kan afhalen ? Je zou nog veel meer mensen er mee helpen . Ik heb je dat al wel ééns via mail gevraagt , maar kreeg er geen antwoord op . Misschien kan je het nu op deze manier verduidelijken . Misschien denken andere bloggers er ook zo over ?
Je schema's zijn echt goed .

Gepost door: Dieter | 03-02-08

Op hol? Tsss, niet tevreden!! Kletsen verdient ge! Knap gelopen coach.

@ Dieter. De coach is een druk bezet man. ;) Mail mij maar en ik antwoord op je vraag ivm de testen.

Gepost door: Gert | 03-02-08

Zwaar... Die wedstrijd klinkt HEEL zwaar! Proficiat Mario!

Ik was al trots op mijn 186,75 km! Denk dat ik nog nooit zoveel km op 1 maand liep! Ben tevreden met elke stap die ik kan en mag lopen! En met je schema's!!!! Heel leuk! Merci!

@ Dieter: zonder mailadres kan ik je niet antwoorden Dieter, ik ken je blogje ook niet, dus kan je jammer genoeg niet vinden.
Ik doe de test bij Nottebohm in Brecht. Voor ik Mario kende deed ik dat ook eens. Is gewoon leuk om te kunnen vergelijken met 2 jaar geleden.

Gepost door: Tinne | 03-02-08

Moeilijk gaat ook ..... Inderdaad Mario , ook ik had moeite met het "opstapje" in de laatste 500 meter doch al bij al kostelijk geamuseerd , zeker voor herhaling vatbaar . 'k Ben uiteindelijk gestrand op 29'42" voor de 7 km . Niet echt tevreden over het resultaat maar de trappist gaf me de nodige voldoening .Volgende week Vallentijntjescros?

Gepost door: het Marsmannetje | 04-02-08

Teleurstellende tijd ??? Hallo, het leek daar meer op een klim en klauterpartij precies ! Op handen en voeten ? Dan toch een fantastische tijd mijn gedacht ! Chapeau hoor coach !

Gepost door: Epo | 04-02-08

Amai gezien het parcours zou ik met die tijd wel tevreden zijn. En die 350 km in een wintermaand. Knap.

Gepost door: yves | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.