13-02-08

Wie heeft er nu allemaal een schema !!

Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de mooie verjaardags kaarten per post , via mail , en op de blog . De felicitatie's kwamen van alle kanten . Dit doet goed voor iemand op leeftijd !

Ondanks ik jarig was en mijn schatje thuis was , is het trainen niet gestopt . Het bloggen is er wel bij ingeschoten . Gewoon tijd te kort .Maandag op mijn verjaardag zelf , ben ik samen met peggy na het werk een flinke wandeling gaan maken . Een terrasje gedaan , en dan de kinderen op school gaan halen . Ik heb toen mijn loopbroekske aangetrokken en rustig een 10 km gaan joggen . Als afsluiter deed ik nog 10 x 200 m op de piste met 100 m rust tussen .

Gisteren had ik 2 trainingen gepland . In de namiddag samen met peggy , zij met de fiets ik al lopend 15 km afgelegt tegen 6.15 - 6.30 min/km . Ik was nog maar 3 km aan het lopen en kreeg echt een duizelig gevoel . Suikers tekort ....iets waar ik vroeger soms ook last van had . We waren toen op iets wat afgelegen paadjes aan het lopen en verkoos om zo snel mogelijk naar de bewoonde wereld te gaan . Dat was dan nog wel 2 km lopen voor we de éérste bakkerswinkel tegen kwamen . Peggy daar binnen en een pak wafels halen met rozijnen. Dat was het geen ik nodig had , en kikkerde dadelijk op . En dat te bedenken dat ik een uur geleden nog goed gegeten had . De overige 10 km had ik dus geen problemen meer .  S'avonds waren er nog de versnellingen . 3 km in en uitlopen . 10 x 800 m tegen 22 sec./100m met 400 m rust tussen . Bij het uitlopen heb ik een beetje gebrost . Na 1.5 km ben ik gestopt . Het werd een beetje te laat . Het was 20.30u en ik was nog aan het lopen . Niks geslapen in de namiddag en om 12.30 u loopt de wekker weer af om te gaan werken . Ik heb dus de voorbije  nacht maar 3 u geslapen . Deze training was goed voor 16.5 km en over de hele dag 31.5 km .

Deze nacht heb ik wel eventjes en dipje gehad , maar met je neus eens boven een tasje koffie hangen doet al wonderen . Vandaag een wisselloop gedaan van 6 km . Normaal gezien hadden er dit 12 km moeten zijn , maar als ze ook ééns weten dat ons Peggy 2 daagjes verlof heeft genomen + nog 2 van overuren , dan hangt de schoonzuster wel aan de telefoon . Een prima zuster hoor , maar waarom komt familie altijd op de meest ongelukkige momenten. En Peggy kan geen neen zeggen , dus zaten we deze namiddag gebonden aan .....

Momenteel zijn er weer een heleboel mensen die in het voorjaar naar iets speciaal trainen . Een (halve)marathon of gewoon hun éérste looppassen zetten en dit doen met een schema verkregen van mij . Om jullie ééns een idee te geven wie dit zijn en hoeveel , heb ik eens een printscreen genomen van de map " schema's - voorjaar 2008 "

schema's 2
 

38 mensen streven dit voorjaar weer naar een pr. en geven mij hun vertrouwen. De meesten doen dit nu al bijna 2 jaar . Nu wie denkt dat dit ze allemaal zijn , heeft het mis . Er zijn er ook nog die alleen maar afkomen als ze een marathon gaan lopen en de rest van het jaar gewoon hun ding doen . Ook daar is niks mis mee ! Vorig jaar , in het najaar , has ik 23 schema's lopen en behaalde toen 23/23 . Iedereen liep een pr. Krijg ik dit voorjaar weer 100%  ? Als ik de blogjes lees en dan die inzet bemerk . Jullie doen het allemaal fantastich , maar op elk blogje nog reageren dat gaat niet meer . Een paar vaste blogjes , die iedereen wel heeft, geef ik wel ietsje vlugger een reactie , maar wekelijks lees ik deze blogjes allemaal en als er iets mis is , of er staat me iets niet aan , dan lees je het wel .

Afspraken gemaakt met mijn vrouwke !!

Ik loop dus de marathon van Antwerpen , maar iets in me wil dit jaar ééns echt speciaal doen . Bij ons in de club is er iemand die dit jaar 12 marathons gaat lopen . Zeer ongezond , onverstandig , risico vol .......maar wel uitdagend . Ik doe dit niet , als dat je gerust steld , maar ik zou  wel 4 of 5 marathons willen lopen dit jaar  . Welke afspraken heb ik dan gemaakt . Na Antwerpen neem ik toch altijd een tijdje rust . Loop rust wel te verstaan . En dan zou ik de hele boven moeten schilderen + een plaffond steken . En als ik dat klaar heb voor de marathon van visé , 14 dagen later , dan mag ik die ook lopen . Ik ga die heel traag lopen zonder dus nog te lopen na antwerpen , of toch niet veel lopen :-) . Misschien haas ik daar wel iemand . Is daar interresse voor ? Gewoon mailen of hier op de blog zetten .

 

18:08 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Respect en bedankt Mario! Vooreerst begrijp ik heel goed dat je niet op elk blogje kan reageren. Als ik voor mezelf mag praten denk ik dat het belangrijkste is dat we steeds op jou kunnen rekenen als we met een echte vraag zitten, en dat is zo!
Ten tweede, ik ga geen 5 marathons doen dit jaar. ;)
Ten derde, ik ga het andersom doen, namelijk de Antwerpen marathon lopen en Philippe een handje toesteken (je had maar geen duurloop moeten plannen van 30km die dag voor mij) en proberen te vlammen in Visé. Dus we gaan elkaar zeker tegenkomen die 2 dagen.

Gepost door: Gert | 13-02-08

5 marathon Ik zal eens beginnen met 1 marathon, die andere 4 zal ik supporteren !!! Is dat ook goed?

Voor wat hoort wat .. ja hoor, eerst schilderen en dan lopen. Krachttraining voor je armen !!!

Schitterend werk, al die schema's .. knap, hoe jij dat allemaal voor mekaar krijgt !!!

Je bent een supercoach !!!

Gepost door: Edith | 13-02-08

bedankt Bedankt Mario voor de schema's, je steekt er duidelijk wel veel tijd in. Jawadde, 5 marathons op één jaar, moedig!

Gepost door: Julie | 13-02-08

en dan nog werken tussendoor hoe krijg je het tog allemaal geregeld...
En MAAR 5 marathons ik denk dat ik maar bescheiden ga beginnen met 1 marathon dit jaar .

Gepost door: Wim Geerts | 13-02-08

Dikke merci ... .. voor de schitterende schema's Mario ! Veel succes ook met je 5-marathons-droom - 't valt me wel wat tegen dat je in Visé traag gaat lopen, ik had toch op 3u15 of ietsje minder gehoopt ;-))))

Gepost door: philippe | 14-02-08

Een hele grote dank u wel ! Echt bedankt voor je schema. Ik loop er echt heel erg graag mee. Ook is er iemand in mijn kopke die zegt "trek die schoenen aan en loop wat er op het schema staat !". Dat doe ik dan ook met veel goesting. Als je nu ziet hoeveel schema's er op je computer staan, zouden we misschien eens moeten bijleggen voor een grotere harde schijf ;-) Respect !!!

Gepost door: Epo | 14-02-08

Nogmaals proficiat met de verjaardag en ook een dikke merci voor de schema's. Ze maken het trainen echt afwisselend en leuk.

Gepost door: yves | 14-02-08

Ik sta er ook tussen !!!! Jaaaaa! ik mag mij ook bij de gelukkigen rekenen ,en ik heb zelfs nog de bevoorrechting gehad dat jij me 21km lang gehaast hebt ,daarom ....een DIKKE MERCIE !!!!

Gepost door: Katrien | 14-02-08

De commentaren zijn gesloten.