16-02-08

Dit was genoeg

Ik ben moe nu , echt moe . Om vandaag te kunnen trainen moest ik deze morgen dadelijk na het werk gaan lopen . En meestal is dit geen probleem , maar nu moest ik mij echt dwingen . Eerst nog eens een paar blogjes gelezen , en die geven me dan toch altijd de kracht om te vertrekken . Tegenover veel bloggers ben ik echt een watje . Die volgen het schema altijd met evenveel plezier .

Voor mij en ook voor vele anderen is het zaterdag versnellingeskes dag . 2 km in en uitlopen . 10 x 1 km tegen 3.50 min met 500 m joggen ertussen . Goed ingeduffeld vertrok ik om 7 u deze morgen . Na mijn 2 km opwarming wist ik dat ik veel te veel kleren aan had . Maar ja , niks meer aan te doen . De éérste km   was al te traag ,  juist 4 min en precies het gevoel dat ik het uiterste eruit moest persen terwijl dit toch makkelijk zou moeten gaan . De tweede versnelling zou het sneller zijn , dat had ik me al voorgenomen , en ja .....het was 3.48 min. en de hartslag steeg naar 181 maar zakte op 100 m wandelen naar 107 , dan pas begon ik te joggen voor de overige 400 m . Na 4 versnellingen gedaan te hebben kreg ik enorme krampen . Ik moest naar het toilet , maar hier zo tussen de huizen ....durfde ik toch mijn broekske niet laten zakken . Dat word de billen dicht knijpen , dacht ik , en ik ben zo nog tot thuis gelopen , maar beperkte wel de training op 8 versnellingen . De totale afstand was 15.650km .

Gisteren is er ook een korte training van 9 km , en morgen nog een extensieve duurloop van 20 km . Ook deze zal weer zeer vroeg gebeuren .  

Na de training van morgen zal mijn weektotaal  op 140 km zijn . Volgende week is het dan weer echt rustig met het oog op de wesstrijd in Hasselt-Kievit   volgende week zondag. Voor al wie naar Antwerpen een marathon gaat lopen is dit een uitstekende kans om je nog ééns te laten gaan . Meer info over deze prachtig georgaiseerde wedstrijd op  http://webloglopers.skynetblogs.be/  Geef daar een seintje of je eventueel komt.

Ook doe ik op woensdag lactaat testen , en die zijn niet mals hoor . In maart begint de echte marathon voorbereiding                      

10:29 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Havermout... verd*****... kga echt havermoutpap eten!!!
Knap zeg, zoveel km's!

Versnellingskesdag...kzal er eens aan beginnen.
Yihaaaaaaaaa...

Doeiiii

Gepost door: Tinne | 16-02-08

als ik zo weining zou slapen als jij konden ze me na een trainingsweek als die van u in de helft al afvoeren naar de kliniek....

Gepost door: Wim Geerts | 16-02-08

Watje ?? jij weet gewoon niet wat "watjes" zijn in ieder geval hoor jij daar zeker niet bij !! en euh wat heb jij gezegt tegen Julie ?? ge gaat ze toch niet verstaan !! wel ben bezig met een avondcursus "Kempens,oostvloams,en antwerps"en moet zeggen ,we hebben mekaar heeeeeeeel goed begrepen ,duuuuus er is nog hoop ;-)))))

Gepost door: Katrien | 16-02-08

Wat een weektotaal .. dat haal ik amper in een maand. Succes met de lactaattesten !!!
Is die havermout echt zo lekker ??

Gepost door: Edith | 16-02-08

De commentaren zijn gesloten.