17-02-08

opdracht volbracht !! 140 km gelopen deze week !

Na een zeer moeizaam ochtend ritueel "het opstaan" is het me toch gelukt om mijn volledige lichaam te verplichten om in mijn loop teneu te kruipen . Het begint na 36 jaar een beetje moeilijker te gaan om als één geheel akkoort te gaan met wat er in mijn geest om gaat . Ik had me voorgenomen om zeer vroeg op te staan en een 20 km te gaan lopen . Doordat mijn derde been echt zeer dringent naar het toilet moest om een beetje ballast te lozen die de avond voordien opgeslagen werd doordat ik als gulzigaard weer de nodige calorien heb binnen gedaan die ik de afgelopen week vermeden heb . De gewichtsbalans werd dus ook weer flink afgestraft toen ik mijn éérste voet op de weegschaal zette en me al bedacht om de tweede erbij te doen . Aan gezien dat ding veel sneller weegt dan mijn afstap reflex  had ik met een scheel oog toch bemerkt dat er en lichte gewichtstoename was . Namelijk 150 g. Ik passeerde nog even langs de spiegel die op onze kastdeur bevestigt is om elke dag de juiste maat van kleren uit de kast te kunnen nemen om scheuren en het  onnodig uitrekken van de stoffen te vermijden . Ik bemerkte toch dat de "love hendels " of beter gezegt , die rolletjes aan de zijkant van je lichaam waar je partner over ligt te wrijven terwijl ze zachtjes in je oor fluisterd , je ziet er toch goed uit , dat die toch een beetje in het onzichtbare zijn verandert . Na het bedekken van het nu wel goddelijke lichaam :-) ben ik vertrokken voor een tochtje van 20 km tegen een aanzienlijk tempo van 5.25 min. dat beter in het donker gelopen wordt dan op klaar lichte dag . Dit is natuurlijk een grapje , voor hen die dit tempo nog niet zien zitten  . Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat half Vlaanderen op deze zonnige dagen in bed zou liggen en dan s'nachts gaat lopen .

Het lopen zelf ging me prima af . Ik had van een handelsreiziger zo'n klein radioke gekregen met oordopjes om mee te nemen terwijl ik ging lopen . Toen ik vertrok kreeg ik als enige zender radio 2 erdoor . Maar ik heb nu niet echt een bepaalde voorkeur of voorliefde voor een bepaalde zender ( ik ben meer ne zapper ) maar er kwam toch een rustig deuntje uit van Ivan heylen met de Wilde Boeren dochter ! He schoon wijveke , ge wet dak auw gere zien .Lot ne kier zien hoe gere gaai mai zie . totema totema totema ......enz. Met dit deuntje beginnen lopen , is echt niet gemakkelijk . Mijn loophouding veranderde doordat ik meer op het ritme ging lopen en ietwat jannetterig overkwam . Toch was dit de snelste km . Dus hou dit jaar maar rekening in Antwerpen met de jannetten . Zie je zo iemand in de startbox staan met een roze haarband , polsbandjes en een roze t-chirt aan , laat die maar voor je . En zeker voor de mannen , de echte mannen dan , het is ook veel veiliger zo iemand voor je te hebben lopen dan achter je . Na de wilde boeren dochter begonnen ze met het nieuws en natuurlijk éérst het belangrijkste , het buitenland . Ik heb dadelijk dat ding uitgedraaid en 5 min gewacht om ze zeker geen kans te geven om mijn schitterende ochtend te gaan vergallen met iets dat zeer ver van mijn bed gebeurt .Na een geluidloze km wilde ik er wer wat leven in blazen , maar niks he ! Mijn radio was depri geworden . Tot ik na een half uurtje lopen aan het kanaal toekwam begon weer het nieuws , en dat zou hij me weer laten horen . Het ding uit mijn oren gerukt en bijna in het kanaal gesmeten . Maar om de onderwater wereld ook niet depri te maken e te vermijden dat op de spijskaarten "gefrustreerde vis " komt te staan , heb ik hem maar terug mee genomen . Wat doe je da onderweg zoal buiten het feit dat je constand de ene voet voor de andere zet . Awel ik maak toekomt plannen , hoe zou ik dit of dat nog moeten doen of aanpakken . Wat kunnen we nog doen met de bloggers  enz... ? En voor je het weet sta je weer thuis voor de deur . Het was echt genieten vandaag !

kanaal toer

kanaaltoer

11:40 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Plannen ??? Ik ben een en al oor en nieuwsgierig ;-) zeg amai coachy 140km !! als jij zo doortraint zou ik hou denken dat jij een ultra gaat lopen , chapeau jong !!

Gepost door: Katrien | 17-02-08

Inderdaad een zalig temperatuurke. Koud, maar niet koud, dank zij de afwezigheid van de wind. Maar ja, met je goddelijk lichaam heb je waarschijnlijk nooit last van de koude!
Mooi gelopen, maar wat wil je, met 3 benen!

Gepost door: Homer | 17-02-08

ook al gelet op alle bloggende lopers dat ze zoveel aandacht nodig hebben ? Ongelofelijk. Al goed dat jullie geen topsporters zijn... of de kranten waren te klein. Zoveel trainen en nauwelijks resultaten waar over te spreken valt. Al goed dat jullie elkaar recht houden met zever en muziek. Ongelofelijk
En dan zie ik dat er van uw, hoe noem je dit, dames die met uw programma trainen, zijn die 100 km willen lopen en nauwelijks vooruit raken op de marathon ? Dat is om problemen zoeken. Succes ermee

Gepost door: Narcissimus | 17-02-08

pfew zoooo veel kilometers deze week, jawadde!! ge zijt echt wel een trainingsbeest hoor....Enne...goddelijk lijf?? FOTO's!! ;-)
wel jammer dat ene Narcissimus op heel wat blogjes rotreacties aan het nalaten is, blijkbaar een gefrustreerd manneke/vrouwke die thuis niet genoeg aan zijn trekken komt of zo...

Gepost door: Ruthje | 17-02-08

@ Narcissimus Eerst en vooral ,als je zoooo de "held(in)" wil uithangen maak dan eersts en vooral dat alles juist geschreven is 1: het is Narcissus 2:je weet toch dat dit van het woord Narcisme komt? wel dan heb je je naam goed "eer" aangedaan want Narcisme is een psychische aandoening en heeft een onderontwikkeld inlevingsvermogen ! juist ?? goed bezig met jezelf belachelijk te maken

Gepost door: Katrien | 17-02-08

@ Narcissimus De verdediging is in actie gekomen ! Al trek ik me van zo'n paljassen of trezebesen echt niks aan ! Dus bespaar je de moeite om op elke blog je commentaar neer te schrijven . Wij als bloggers nemen zoiets toch niet serieus !

Gepost door: de coach | 17-02-08

140 140 km in 1 week .. van een supertalent gesproken. Jij gaat wel scoren in Antwerpen.

Met de koude, zon was het wel genieten .. om 7 u 's morgens was het nog wel heeeeeel koud !! De zon had toen nog niet echt veel macht denk ik.

Gepost door: Edith | 17-02-08

Een prachtige trainingsweek en haast niet te geloven hoeveel km!.
Gaat prima.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 17-02-08

De commentaren zijn gesloten.