21-02-08

rustige week met een pittige lactaat test !

In tegenstelling tot vorige week loop ik nu juist de helft minder km , maar daarom is deze week niet minder zwaar . Ik loop dit weekeinde mijn laatste 10 km wedstrijd voor de marathon en dan zal het wat minder snel gaan zijn , en wat meer op uithouding .Dus met 70 km op het schema deze week zal ik tevrede moeten zijn.

Gisteren waren het dan lactaat testen . Het was juist van vorig jaar rond dezelfde periode geleden  dat ik mij nog had laten testen . Hoe gaat zo'n test in zijn werking ? Je begint met je éérst wat op te warmen . Voor mij was dat een 2 km lopen op een zeer rustige manier terwijl we nog moesten wachten op de dokter die nu toch op tijd was . Met 20 mensen waren we die gingen testen en de snelsten daar beginnen ze mee om alles heel vlot te laten verlopen . Dus de éérste gaat bij de dokter die naast de piste zit in een verwarmt lokaaltje en je krijgt een prik in je vinger waar hij dan het bloed opvangt dat eruit spuit :-) Na die prik mag je vertrekken voor je éérste 2000 m lopen . De tweede was ik die voor een prik binnen moest na het opdweilen van de rode smurie van de vorige loper . Weer werd het bloed goed opgevangen en nadat de éérste loper 1 ronde op de piste had afgelegt ( 400m ) mocht ik vertrekken voor mijn 2000 m . Ik moest vertrekken tegen 4.20 min/km dus 8.40 min. over de 2 km. Ik deed dit bijna perfect . Her werd 8.35 min met hartslag 165 dacht ik . Dit is niet de gemiddelde hartslag , maar de hartslag die je in de laatste 150 m hebt . Als je dan bent aangekomen , moest ik dadelijk naar binnen voor de volgende prik , enzo kan hij meten hoeveel de lactaat omhoog gaat bij telkens je 2000 m sneller te lopen . Dit moest ik 4 x doen . Mijn tempo's waren 8.35 min/2000m.........8.15 min/2000m...........7.56 min/2000m............7.42 min/2000m . Na je laatste 2000m gelopen te laten prikken , moet je 15 min rusten . Een klein beetje loslopen mag , maar je moet volledig hersteld zijn , en dan mag je nog ééns 600 m alles uit je kas lopen . Je gewoon tepletter lopen . Dit om je maximale lactaat te testen + je hoogste hartslag zone . Ik doe dit zeer graag . Die 600 m liggen me echt en ik behaalde net dezelfde tijd als vorig jaar . 1.43 min. op de 600 m . 1 persoon was nog sneller en behaalde 1.38 min. Voor mij is dat toch bijna tegen 21 km/u . Mijn hart bonste dan ook bijna uit mijn lichaam . 191 slagen per min. gaf de polar aan .( tja garmin is niet zo gemakkelijk voor deze testen ) 

Daarna nog een beetje uitgelopen ......een douchke genomen , en dan nog ééns naar de  atleten die ietske minder snel zijn gaan kijken hoe die hun testen verliepen . Ook heb ik hier mijn vet laten meten met de enige juiste en betrouwbare manier , en dat is met een huidplooimeter . Ik was er nog niet over hoe dat toestel van bij de huisdokter mijn vetopstapeling aangaf . Bijna 15% zei  die kwibus , terwijl ik normaal zo rond de 11 % draai en tegen de marathon nog zak naar ong. 9.5 % . Ik moet nu nog wel afwachten tot volgende week op de gehele uitslag , maar ik ben toch ondertussen al begonnen met mijn dieet om zo snel mogelijk wat vetten te verwijderen . Namelijk geen dierlijke producten meer eten . Dus voor een tijdje ben ik vegetarier . Ik zal ééns een voorbeeld geven vanwat ik gisteren gegeten heb en de volgende 2-3 weken zal doen .

  • s'nachts ( 12.30u )1 appel , 1 glas soya melk , 1 sneetje zeer grof brood met een zeer dun laagje confituur.
  • ( 4.00 u ) 1 groffe pistolee recht uit de oven zonder beleg
  • ( 7.00 u ) 1 bannaan
  • ( 9.00 u ) 1 glas soya melk
  • ( 11.30 u)ong. 400 g wortelen ( gekookt en opgestooft met ajuin in soya olie .
  • (15.00 u ) 3 mandereintjes
  • ( 17.00 u) 1 glas soya melk , 2 sneetjes zeer grof brood met confituur, 1 uitgeperste citroen in lauw water .
  • (21.30 u ) 1 potje soya pudding .
  • En op de hele dag door drink ik 2 l water .

Op deze basis hoop ik ong. nog 3 kg af te vallen op 2 weken . Langer doe ik dit niet , want dat zou slecht zijn voor de spieren . Met kwetsuren tot gevolg. Ik eet ook over hand de dag 2 eiwitten , dus zonder het geel . Dit om het vlees te vervangen .

Diegene die dit gek vinden hoeven met dit niet te zeggen . Ik ben inderdaat geen topsporter , en zal met dit te doen nog altijd geen tijden lopen , waar over gesproken zal worden . Dus voor hen die de afgelopen week zich geamuseerd hebben om bepaalde bloggers in de grond te boren , doordat hun prestatie's niet voldeden aan zijn of haar normen ......laat dit ! Al de bloggers en vele recreante sporters , dus ook ik , doen dit om hun eigen grenzen te verleggen en beleven hier hun plezier aan . En als die grens weer even verlegt is , dan voelen wij ons net zo gelukkig als diegene die op dat podium staat . Is de grens of het doel niet bereikt , dan maken we gewoon plannen naar de volgende marathon of andere doelen . Toon een beetje respect !!!!

12:40 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Allen samen op dieet !! Ik doe mee ,EN !!!! denk dat het van mij echt nodig is :-) En inderdaad "diegene" die het gek vinden zijn in mijn ogen geen sporters ,want het staat in de meeste boeken en sites staat toch duidelijk dat het belangerijk is als recreant je goed op de hoogte te stellen hoe je traint ,hoe je lichaam reageert enz dus geen risico's ...en euh respect tonen ??? zon mensen hebben nog niet eens zelfrespect wat wil dan verwachten ;-)) als we maar plezier hebben meer moet dat niet zijn ;-))

Gepost door: Katrien | 21-02-08

succes Succes met je dieet coach.... euh.... is chocolade een dierlijk product? Anders doe ik mee ;-)

Gepost door: Julie | 21-02-08

jawadde, je bent al zo'n mager manneke en dan nog gaan diëten! Bij mij wil diëten niet zo goed lukken momenteel, ben gewoon verslaafd aan lekker eten helaas ;-) enne...ik hoorde dat de enige juiste vetmeting de onderwaterweegmethode is, dat deden ze bv. in het programma "marathon" op Canvas.

Gepost door: Ruthje | 21-02-08

Weinig eten Ik let ook heel goed op mijn eten maar ik eet toch ietske meer dan jij hoor. Wat brood en fruit betreft eet ik zowat hetzelfde dan jij maar i.p.v. 2l water kom ik maar aan 1L + (en dat is zonde ik weet het) 4 grote tassen koffie. Maar ik eet wel een volledige warme maaltijd hoor met vlees/vis en pasta/rijst of patatjes en ' smorgens eet ik (veel) yoghurt en donkere granen. Moest ik dat niet doen zou ik echt te mager worden en niet genoeg kracht meer hebben. We eten wel veel wit vlees (kip/kalkoen) en regelmatig vis en vette vis genre zalm of makreel. Nog een tip voor de honger tussenin: Cashewnoten en rozijnen. Als ik aan anderen vertel wat ik allemaal op een dag eet, zijn er weinig die meer eten maar ik eet wel de juiste en gezonde dingen. Ik weet het we zijn freaks. ;))
Die lactaat test ga ik ook nog eens inlassen denk ik, maar later dit jaar. Ik was niet echt tevreden van de eerste vorig jaar.

Gepost door: Gert | 21-02-08

en slapen? gebeurt dit ook nog. als ik geen 8u slaap heb ben ik een wrak maar jij doet het blijkbaar met een pak minder.

Gepost door: Wim Geerts | 21-02-08

ik ook IK doe ook mee, maar wacht nog tot na het weekend. Morgen worden de Limburgse vlaaien geleverd .. en daar kan ik niet afblijven. 3 kg eraf ik ook mijn streefdoel !!!

Gepost door: Edith | 21-02-08

Goed gesproken coach!! Ik kan je helemaal volgen zoals jij dat zegt. Iedereen presteert op zijn of haar eigen niveau en is hartstikke trots als de lat weer eens iets hoger kan.

Gepost door: Tiny | 22-02-08

Amai succes met het dieet. Denk niet dat ik dit lang zou volhouden.

Gepost door: yves | 22-02-08

De commentaren zijn gesloten.