02-03-08

Gedroomd van 25 km lopen !

Het heeft niet mogen zijn vandaag. Ik ben geen langslaper , dat is niks nieuws denk ik . Maar zoals elk weekeinde zetten wij geen wekker , omdat het gewoon niet nodig is en dat ding valt mij al 6 dagen op de week lastig. Dus op zondag heeft hij ook verlof . Maar ik denk dat ik daar verandering in ga brengen . Om 5 u werd ik wakker . Da's nog wat vroeg om te gaan lopen .Maar na nog ééns 5 min later was ik aan het lopen , en het ging zeer goed . En na 25 km kwam ik terug thuis , duwde de poort open en werd wakker . 07.30 u . Allee nu , zo laat . Mijn loopkleren in gesprongen , garmin bij zijn lurven genomen en weg was ik . Mijn tweede training van deze morgen :-)  Na 15 km stond ik weer thuis . Ik moest wel , want ons Peggy moet werken en staat erop dat ik toch nog even mee aan tafel zit om te ontbijten . De dag is dus goed maar niet perfect begonnen . Morgen zal ik zeker die 25 km lopen , da's beloofd . Just is just !

Gisteren avond zijn we samen met mijn ouders gaan eten . Ik tracteerde voor mijn vader zijn 61 verjaardag . Ja een cadeau kopen vind ik voor iemand die al zoveel heeft , best moeilijk . En het ligt niet echt in mijn karakter om maar te kopen om te kopen . Zo heb ik ooit ééns gezegt dat ik soms wel ééns graag een Jagermeister lust . Maar dat is zo ééns heel soms . Als ik dan ééns een borreltje drink , verkies ik dit wel ééns . Nu heb ik hier ondertussen al 3 flessen staan , telkens van mijn tante gekregen met mijn verjaardag . Die krijg ik in mijn hele leven niet meer op ! Dus zulke dingen vermijd ik . En mijn ouders vonden het ook zeer tof en genieten ook dan van een goed gesprek . Mijn vader ook altijd opzoek naar iets nieuws te proeven koos voor een vegetariche pasta die lichtjes pikant was met zeer veel groenten . Het was lekker zij hij , maar een stukje vlees erbij is toch beter. Peggy en mijn moeder verkozen voor een kippenlapje met champignonroomsaus en frietjes . De kinderen , frietjes met een kindersteak . En ik nog altijd vegetarich aan het eten verkoos voor een vispannetje met pure . We sloten af met een tasje koffie en konden toen niet meer tegen het gezeur van de kinderen op, om naar de kermis te gaan . Dus toch nog een uurtje op de kermis geweest waar ze hun ogen en hun portemonee niet meer de baas konden . :-) Ik beleef hier ook veel plezier aan door hen zo bezig te zien . Het kost wel wat , maar doe bij mijn oudste dochter nog ééns 3 jaar bij , dan ziet ze me hier liever niet meer komen als ze zelfs daar is. Nu gaat ze dinsdag ook al alleen met een 10 tal vriendinnen over de kermis    . En dan de vraag die nu nog in mijn oren klinkt als donder . Papa , mag ik samen met die vrindinnen ook iets gaan drinken op een terasje of in het cafe als we dorst hebben . Hola ..13 jaar en dan die vraag al .Dan komt de serieuse kant wel boven en dan gaat dat zo ...helaba gai snotbel ...dak aiw nie betrap in een café e , want dan is de kermis zoewe afgeloepen . Jamaar , wij drinken geen bier zalle . Da mut er nog baikomen da gai gen bier drinkt. Een blikske cola on de frutkraum zal ok wel goe zen zeker  ! Jamaar .......Ge wet het e , direct nor haus as aiw zien in een cafe .

Ben ik nu ouderwets ? Te streng , of andere ouders te soepel ?

 Op mijn vorige blogje staat nog een leuke wedstrijd beschreven , dus rol nog even omlaag en noteer die in je loopagenda .

11:30 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

Haha Amai, 40 km gedaan dan vandaag... geef toe, er zijn slechtere dingen om te dromen he! Jaja, kleine meisjes worden snel groot.... Enneuh, Maarten en ik zijn al ingeschreven voor de Abdijenloop, alleen moet ik dat Maarten nog vertellen ;-)

Gepost door: Julie | 02-03-08

Ge bent niet te streng, vertrouwen is het belangrijkste en dan komt dat allemaal wel goed.
40 km gelopen vandaag, proficiat .. die eerste 25 waren waarschijnlijk de moeilijkste ??

Gepost door: Edith | 02-03-08

Ja ouwe... De kindjes worden groot he...

Gepost door: Homer | 02-03-08

Abdijenloop Averbode Averbode, lijkt me een leuke wedstrijd.

Maar vergeet ook niet in te schrijven voor de weblogloop van Harelbeke enkele dagen eerder (26 april).
De bloggers worden ook massaal in Harelbeke verwacht !

Gepost door: frank spencer | 02-03-08

Ik vind da helemaal niet te streng. Na soms 2 trainingen per dag droomt ge der nu ook al van. :)

Gepost door: yves | 02-03-08

Mooie en vroege training en dat gaat goed.Gefeliciteerd met vaders en nog vele jaren.
En pubers, altijd lastig en het komt goed.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 02-03-08

13? Ge kunt niet streng genoeg zijn! Alléé, als het met de vriendinnekes is en papa en mama kijken vanop afstand toe moet dat kunnen. ;))

Gepost door: Gert | 02-03-08

Nee je ben niet ouderwets hoor :-) , T'is altijd even slikken vind ik ! Telkens word je met je neus op de feiten gedrukt !!! De kindjes worden groot !!
gr

Gepost door: Jetty | 02-03-08

snotneus... zal eens spreken...
Toen ik nog jong was...hihihi
Wel, op mijn 14 mocht ik dat wel (alleen op de kermis, 1 keertje per jaar). Op mijn 13 niet.
Dus...je hebt nog een jaartje om er over na te denken.
Toen (ik jong was hihi) zou ik je niet begrepen hebben... nu (jaaaaaaaaaaaren later) begrijp ik je gevoel wel en vind je zeker niet ouderwets.

Homer zijn uitspraak was wel een beetje grappig! hihi (even plagen mag he)

Gepost door: Tinne | 02-03-08

de bezorgde papa heel herkenbaar, en niettepiette ouderwets , bij ons is het net hetzelfde ,maar tlukt ook niet bij papa Christ zenne ;-))

Gepost door: Katrien | 03-03-08

oei oei de strenge vader. ik probeer dat ook soms te zijn maar hier is er geen een die luistert zelfs katrien niet.

Gepost door: christ | 03-03-08

De commentaren zijn gesloten.