09-03-08

Drunen halve marathon gehaast.

drunen ...
drunen
drunen .
Deze morgen was het echt vroeg om op een zondag uit mijne nest te komen . Maar de weker liep op 6.45 u af , en dus ook voor de kinderen die de bomma gingen vergezellen in Drunen . Zij zijn onze vaste supporters , waar ik de bomma ( mijn supper lieve moeder ) echt dankbaar voor ben . Ook natuurlijk mijn kinderen die zonder al te veel prottesteren telkens weer mee naar onze hobby gaan . Maar ze weten dat dit telkens wel goed gemaakt wordt door iets zeer leuks te doen .( zwemen in sunparks deze week nog .) De bus vertrok stipt om 8 u , en met stipt , bedoeld men echt stipt dus 1 min na 8 , is zelf rijden . Richart onze organisator - hulptrainer van de club had alles tot de puntjes geregeld . Iedereen moest hun wagen in drunen zeker 500 m van de start en aankomst laten staan . Maar onze bus mocht al enige door tot aan de start . Maar voor een 60 lopers die dan ook nog met een 5 tal podium plaatsen gaan lopen mogen ze al wel wat meer doen . Een beetje een vip behandeling. Onze nummers werden dan ook naar ons toe gebracht , geen aanschuiven voor nog in te schrijven . Dus een dikke pluim voor richart . Ik ben het soms met hem wel niet ééns , maar als het goed is , nee geweldig is zeg ik hem dit persoonlijk ook . Just is just !

De wedstrijd dan !

Zoals het hoort goed afgesproken wat dirk verwacht vandaag van de wedstrijd . Onder de 1.38 u , al is het maar 1 sec. zij hij me . Maar het zal moelijk zijn hoor , zij hij . Komt inorde , gewoon volgen . Ik nam ook zijn drankgordel over , zodat hij toch zo weinig mogelijk last had van extra gewicht . Ik starte eigenlijk een beetje te snel . 4.30 - 4.35 was het doel , en het was 4.23 min/km. Dus dadelik de rem erop . De lopers die 9.4 km liepen en de halve marathon starten allemaal samen maar op km 3 splitsten onze wegen en werd het ietske rustiger en gemakkelijker om te lopen . Het tempo werd mooi stabiel gehouden . Dirk zijn hartslag zat goed en vroeg dat hij me verwittigde als hij boven de 155 kwam . Zijn omslagpunt is 161 dus saar blijven we de éérste 15 km toch onder . Elke 5 km gaf ik hem zijn drinken ( moest van mij ) en hij hield mooi stand . Onderweg keek ik al ééns om en merkte dat ik een hele bus lopers mee had . Geschat een kleine 100 die netjes achter mij bleven . De km stonden ook niet aangeven en met mijn vriend Garmin kon ik netjes de km en het tempo aangeven , en dat vonden die nederlanders wel schitterend . Als ik het tempo melde aan dirk op het km punt , hoorde je de bieperkes van hun horloge ook gaan . op km 17 vroeg ik aan dirk zijn hartslag nogmaals en hoe het ging . Alles oke ! Dan gaan we eraan beginnen he ! Heu watte , Ja ....dat we nu gaan lopen , zei ik hem . Die hollanderkes dachten dat dit als grap bedoeld was . Maar over zoiets maak ik geen grappen . Kom , we zijn weg en ik trok het tempo op met 10 sec/km en ...we waren nog met 2 . De volgende km verliep ietske bergop en werd onbewust trager , maar dat wer ruim goedgemaakt met de laatste 2 km . kilometer 20 was tegen 4.08 min en km 21 tegen 3.56 min. Geen compassie nu he , doorlopen ! En de laatste 200 m waren nog tegen 3.40 min. De eind tijd was 1.34.51u . Dirk was echt zeer tevrede , en ik ook . Ik had niet het minste last gehad onderweg . Mijn marathontempo ligt dus nog 10 sec sneller ( 4.15 - 4.20 min/km ) en ik denk dat dit echt haalbaar is . Maar ik ben met elke verbetering zeer tevrede.

En ons  Peggy die ........, dat gaat ze nu op haar blog vermelden .

16:55 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (12) |  Facebook

Commentaren

Jij bent toch niet meer bij te houden !!! WEERAL zon super prestatie , ik denk ...nee ik ben zeker dat die Marathon van Antwerpen eentje ga zijn voor jou om niet te vergeten , ik wens het uit de grond vn mijn hart !! En nu vlug gaan loeren naar Missy haar blog (kan het al raden) :-)))))))))

Gepost door: Katrien | 09-03-08

Dit is echt wel super haaswerk. Dirk zal wel blij geweest zijn met zulke locomotief voor hem.

Gepost door: Gert | 09-03-08

Het perfecte haaswerk. Ineens al de Hollanders eraf gegooid? Heb je gezegd dat ze aan de finish moesten betalen?

Gepost door: Homer | 09-03-08

wow Mario, schitterend gehaasd zeg!! En voor jou weer een supergoeie training voor Antwerpen.

Gepost door: Ruthje | 09-03-08

Drunen Weeral super haaswerk !! Daar ben je wel een krak in he !! Proficiat !!!

Gepost door: Edith | 09-03-08

Goed gedaan... Mooi verslag, goed haaswerk
en leuk dat je met de kinderen gaat zwemmen deze week. Zullen ze supertof vinden!

Gepost door: Tinne | 09-03-08

jawadde Dat heb je alweer schitterend gedaan zo. Toch fijn als je loopsport en mensen helpen kan combineren he! Twee vliegen in één klap. En die marathon komt helemaal goed!

Gepost door: Julie | 09-03-08

Ge voelde uw daar wel echt op uw gemak zekers daar in de bossen als haas.. niet te verwonderen dat dit zo goed ging

Gepost door: Wim Geerts | 09-03-08

Daaruit kan je opmaken dat je twee superlieve kinderen hebt !!! Want zo op Zondag op uw vrije dag zo vroeg uit je bedje vliegen brrrrr !
Maar hoe kan het ook anders met zo'n super papa -haas :-) :-) en mama niet te vergeten hé !!!!
gr

Gepost door: Jetty | 09-03-08

Goed haaswerk is geen haastwerk!! Gedegen haaswerk Mario! Geen wonder dat ze jou als coach op handen dragen.

Gepost door: Tiny | 10-03-08

knap gelopen!

Gepost door: bibman | 10-03-08

Mooie wedstrijd en een goede haas ben je.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.