12-03-08

lopen is genezend!!

Gisteren lag ik echt met mijn pootjes omhoog. Dit gebeurt gelukkig niet te dikwijls . Ik ga daar dus ook niet teveel aandacht aan besteden . Deze morgen was ik zeer vroeg thuis . Ik had met een half woord laten horen dat ik me niet al te best voelde en het werk werd een beetje aangepast zodat ik in mijne nest kon kruipen . Hallo .....ik heb al 2 dagen niet getraint . Maandag niet en dinsdag dus ook niet , en nu vandaag weer in dat elendige bed gaan liggen . ....Vroeger zegden ze tegen de kinderen toch ook , als je kan spelen dan kan je naar school gaan ook , dus anders om geld dat ook , als ik kan werken dan kan ik lopen ook ! :-) Dus ik liet er geen gras over groeien en bekeek dadelijk mijn schema , want dat had ik nog niet gedaan deze week , en zal al dadelijk een training van 15 km staan . Joepie een wisselloop van 15 km , 500 m loslopen en 500 m tegen 4.45 min ( max hartslag 155- 160 ) . Ons Peggy was ook lopen met haar vriendin , dus een briefje geschreven dat ze me voor het éérst niet thuis hoeft te verwachten   . Ik had echt nog een zatte kop ( en niet van de drank hoor ) , maar van het moment dat die wind door mijn haren begon te blazen .......verdween alles ! De tempo's die ik voorop gesteld had , daar kwam niks van in huis . Ik was gewoon de speelbal van de wind . Ik deed op een bepaald moment bijna een stap achterwaarts. Ik besloot dan ook om alles gewoon op hartslag af te werken . 500 m loslopen en 500 m tegen de wind inbeuken met hartslag 155 ongeacht het tempo . En dat tempo was zielig traag , het traagste was 5.45 min .

Mijn loopje ging richting prinsenpark door de bossen waar ik hoopte op een beetje bescherming van de bomen. Ik kwam onderweg toch nog verscheidene lopers tegen , die allen aan het trainen waren voor antwerpen . 2 van de club en 1 die me aansprak met marathonmanneke . Ik kende die niet , maar hij is een trouwe lezer van vele blogs . Een 5 km heeft hij met me samen gelopen en namen als Katrien , Ruthje , Phillippe , Julie vloeiden vlotjes over de lippen . Hij kende ons allemaal . In Antwerpen zal hij ook ééns komen piepen op de afspreekplaats ( terug de beweegmobiel ??? ) .

Aja .....na een paar nieuwschierige mails gekregen te hebben over hoe het zit met mijn gewicht . Aller éérst ga ik dadelijk zeggen dat ik niks van dieten ken . Ik laat me dus ook niet verleiden op de vragen te antwoorden om daar iets van door te sturen . Welk een goed dieet is en welk het beste dieet is , is nog altijd niet bekent en zal dat nooit worden . Loop maar ééns naar  3 diatisten , ze zullen allen iets anders zeggen , en hun eigen methoden door drukken . Voor hen is het de kunst om je zoveel mogelijk lekkers nog te laten eten en toch af te vallen . Er zijn zelfs dieèten waar je veel frieten mag eten en andere vetten , maar helemaal geen suikers en de omgekeerde formule heb je ook . Dit draait niet meer rond gezondheid maar gewoon rond bisnes. Als je gewoon gezond eet , en suikers en vetten met maten eet zal je nooit overgewicht hebben . En dan komt nu bij jullie de vraag al , waarom doet gij dat dan niet ? Ik eet gezond , het hele jaar door , maar als je bij een bakker werkt , dan is het soms wel heel gemakkelijk om iets lekkers te eten + het koken thuis met kinderen is ook niet altijd zo eenvoudig om elke dag echt gezond te koken . Al streef ik er wel naar . Dus na elke marathon kom ik telkens zo een 2 - 3 kg weer bij , die ik er telkens voor ierdere marathon af moet krijgen . Alleen wilde ik deze keer nog ietske verder gaan , tot 5 kg . Ik zit nu na 2,5 week op 3.5 kg dat ik verloren ben . Ik voel me nog altijd zeer goed in mijn vel en heb zeker geen honger . Ik eet alles zeer mager , bijna geen suiker , geen dierlijke vetten ..niks 0,000 en eet bijna 7 tot 10 stukken fruit per dag nu . Duur hoor ! Een klein voorbeeld van 1 dag .

  • S'nachts om 12.30u voor ik ga werken , at ik vroeger 2 boterhammen met kaas . Nu 3 stukken fruit ( appel , appesien , banaan )
  • s'morgens om 7.00u at ik vroeger 2 groffe pistolees zonder iets er tussen , juist uit de oven ! Nu een protiene ( eiwitten chake) gemaakt met een 0,5 l soya melk . En 2 appelsienen en 1 citroen uitgeperst in een glas lauw water ! Breekt vetten af !
  • In de voormiddag en de rest van de dag dronk ik vroeger water ong. 1 l per dag en at soms al eens een stukje fruit maar ook een koek of zo .Nu drink ik 2 l water van 1 u s'nachts tot 12.00u smiddags en eet geen koeken meer maar wel weer fruit of een koek met minder dan 100 calorieen  ( maken we niet zelf ) 
  • smiddags at ik vroeger 4 - 5 boterhammen met kaas , choco , confituur , soms vlees . Nu havermout , fruit , of 2 boterhammen met sla -tomaatjes - komkommer ertussen met een heel , maar heel klein beetje mayonase ertussen soms ( licht wel te verstaan ) 
  • De namiddag net als de voormiddag , wat opvulle met fruit en water , magere koekjes .
  • s'avonds at ik vroeger vlees - aardappelen - groentes - saus . Nu is dit enkel groentes zonder enige saus . Gisteren bloemkool , gewoon afgekookt en dit is bijlange niet zo slecht . Maar goed is ook weer overdreven  :-) ! Vlees eet ik ook weer terug vanaf gisteren maar wel veel minder . 
  • S'avonds voor het slapen had ik de slechte gewoonte om altijd chocolade te eten , al was het maar 1 blokje of reepje . Nu ..niks van dat , en dat was het ergste van alles in het begin. Nu drink ik een groot glas soya melk banaan of choco . Is zeer lekker !!

Dit leverde mij een gewicht verlies op van 3,5 kg ! Ik druk erop om dit zeker niet te aanzie als het idiale dieet . Zoals ik al zei , dat bestaat niet . Maar dit werkt wel ! Ga ik dit blijven volhouden . Bijlange niet ! Ik ben nu aanhet overschakelen op een iets gewonere patroon terug maar zonder suikers en extra vetten , Dus geen snoep ( bijna geen ) en geen vlees gebakken in 200 g boter + saus , maar gegrild zonder saus ! Dat is de toekomst voor deze dikzak van 68 kg    

16:43 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

breekt vet af... Mario,

er is geen een citroen, ananas of glas lauw water dat vet af breekt. Allemaal fabeltjes... maar gelukkig niet ongezond.
Ga naar 3 dietistes en ze zeggen dat allemaal. Die 3 dietistes zullen ook ongeveer hetzelfde gezonde dieet aan je geven. (niet wat je nu doet...maar héél slecht is hetgene je nu doet ook niet hoor VOOR EEN KORTE PERIODE ZOALS NU)
Verkopers daarentegen zullen je allemaal een ander voos "dieet" of doos poedertjes aansmeren, maar erkende dietistes die geen poedertjes,... verkopen hebben allemaal dezelfde principes hoor.

Veel loopplezier en groetjes!
Ben blij dat je weer kan lopen!

Gepost door: Tinne | 12-03-08

@ Tinne Dat doosje poeder is geen dieet poeder hoor . Het zijn zuivere eiwitten in de vorm van poeder . Dat neem ik altijd in de voorbereiding van een marathon , dus geen vervanging van eten of zo . Het neemt geen honger gevoel weg . Maar de ontbrekende eiwitten die in vlees zitten worden hiermee vervangen . Die citroen ...dat wist ik niet , maar dacht van wel . Dus weer wat slimmer geworden . Bedankt voor je wijze raad !

Gepost door: de coach | 12-03-08

@ Mario... zie het als raad he... mijn reacties zijn zeker niet slecht bedoeld... ik help graag.
Ja van jouw shakes wist ik wel dat het geen vervangmaaltijden zijn. GELUKKIG want dat is echt rommel hoor.

Zie mijn reacties als... als ik een recept van een cake op mijn blog zet en jij weet zeker dat het een ingezakte pudding wordt in plaats van een cake... dan zou je ook reageren :-)
Vandaar de citroen-reactie.
Echt niet slecht bedoeld... maar raadgevend... beroepsmisvorming... en vind het echt wel leuk om mensen daarmee te helpen of mijn mening te laten horen hier over.

Groetjes

Gepost door: Tinne | 12-03-08

gewicht zegt niet alles... wat is je lichaamslengte ?
en wat is dus je BMI ?

Gepost door: MARC DEVLOO | 12-03-08

Ik ben er ook 2kg kwijt !!!!!!!!!! mijn dieet ?? wel ...JOU SCHEMA !!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-))))

Gepost door: Katrien | 12-03-08

BL Zijn we nu BL-ers (bekende lopers?). Blij dat je aan de beterhand bent, en dan meteen zo'n stevige training! Jawadde. Tot zondag!

Gepost door: Julie | 13-03-08

Takk fyrir ahugaverdar upplysingar

Gepost door: nendidors | 03-06-11

De commentaren zijn gesloten.