17-03-08

 

DSC00109
Met dank aan Maarten weer voor deze foto . Dit was gisteren voor het lopen .

Vandaag hebben we weer een duurloopke gedaan van 26.3 km tegen een tempo van 6.15 - 6.30 min/km . Het liep voor geen meter. En dan bedoel ik niet dat de benen niet inorde waren , maar het parcour was bizonder glad . Gisteren is het denk ik weer moutenbike geweest , en die rijden natuurlijk alles stuk . En dan ook het weer van de voorbije dagen speelden hier zeker een rol in . Dus het lopen was echt uitkijken waar ik mijn voeten moest zetten .

Morgen een zware interval training . 10 x 1000 m op de piste tegen 4.15 min/km . En nu seffens nog ééns bellen naar de dokter om mijn bloedwaarden nog ééns te testen . Ze waren  3 weken geleden helemaal niet naar mijn zin . Nu hoop ik met alles veel hoger te staan . Ik voel me precies ook fitter , dus heb er wel vertrouwen in .

We moeten er wat voor doen he om over die streep te lopen na 42 km afzien . Maar is dit nodig ? Is dit nog plezant ? Wat is het prijskaartje hiervoor ? Is het nodig om een lactaattest te doen ? Ga je niet te ver in vergelijking met de prestatie ?

Dat zijn vragen die ik in mijn mailbox krijg en waar ik op de blog nog verder op in zal gaan de volgende dagen  .

17:54 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Mijn gedacht ... Alé bedoel wat ik wil (dat is dan wel mijn gedacht hé) ik wil marathons lopen met plezier ,afzien (een beetje):-)ja maar niet ten koste van je lichaam , en dat is de vraag die je (denk ik) aan jezelf moet vragen ,hoe ver wil ik gaan ,ik wil met een "smile" binnen komen en niet met een "verkrampt smoeltje" :-) maar dat is elk zijn gedacht ! ps mooi fottooke

Gepost door: Katrien | 17-03-08

Waar leg je de grens? Het is maar net waar je met hardlopen voor jezelf de grens legt. Voor een trainer ligt dat evenwel net iets anders want die bepaald met zijn schema vaak voor een ander die grens. Ik ben overigens blij dat meer mensen met dat dilemma zitten.

Gepost door: Tiny | 18-03-08

Je voelt dat je leeft ..... Die grens is voor iedereen verschillend, maar we kunnen allemaal wel beamen dat je voelt dat je leeft en het is toch veel leuker dan zomaar in je zetel zitten he.

Alvast veel succes met de Marathon van Antwerpen misschien zien we elkaar wel.

Gepost door: Marathonman | 18-03-08

De grens Voor mij is dat heel eenvoudig, dat maakt ieder voor zich uit. Persoonlijk moet ik toegeven dat ik het laatste jaar erg verslaafd ben geworden aan het lopen, maar daar is niets fout mee. ;)) Zonder zware kwetsuren of andere gezondheidsproblemen denk ik niet dat ik het lopen nog ooit opgeef.

Gepost door: Gert | 18-03-08

Afzien Iedereen die een marathon intensief voorbereidt, worstelt ooit met de vraag "waarom toch?", "is dit nog wel leuk (gezond/normaal, ...)?". Wat mij betreft, worden alle inspanningen gecompenseerd door het nagenieten van een goed verlopen marathon. Daarvoor doe ík het. En jij?

Gepost door: Sven | 18-03-08

Tuurlijk.... iedereen zijn hobby en
dit is nu toevallig die van ons :-) :-) :-)
Dus daar is iedereen vrij in.

Maar ... tuurlijk ... volg je gevoel, doe wat je zelf wil, ga ervoor en vooral
DOETAGOE! :-)

Gepost door: Tinne | 18-03-08

Meer en meer... Eerst en vooral... Ik respecteer jou nog steeds voor jouw schema's (ik heb er zelf ook even gebruik van kunnen maken en heb daardoor héél wat opgestoken ivm intervaltraining). Ik hou het nu liever bij trainen met tempo's. Ligt me beter. Voor de rest denk ik hetzelfde als jij over het nut/de onzin van lactaattesten voor amateurs als wij. Onze bedoeling is toch van het maximale resultaat te halen, rekening houdend met onze beperkingen van tijd, talent en mogelijkheden. Ik vind dan ook dat (1 tot 2) lactaattesten en bloedonderzoeken een must zijn en dat je een extra bloedtest laat doen vind ik best begrijpbaar. Onze gezondheid mag er niet onder leiden, integendeel. Succes in Antwerpen en ik duim voor een mooi PR.

Gepost door: Wim | 18-03-08

De commentaren zijn gesloten.