30-03-08

Lange duurloop .....uitgesteld , niet afgelast !!

20 jaar geleden , toen ik begon als bakker , mocht je best zeggen dat deze stiel één van de zwaardere beroepen was . Maar door de moderniseringen en tal van wetgevingen die aangeven dat het gewicht van bloem in zakken verpakt niet zwaarder mag zijn dan 25 kg en de felle opkomst van de silo , ook voor de kleindere bakker , heeft de bakker een beetje soft gemaakt . Dus dat mocht ik gisteren weeral ondervinden toen ik aan het éérste deel van de werken boven begon . De zolder was zoals bij de meesten onder ons denk ik , de plaats waar je alle dingen stokkeerd die je liever niet ziet maar te goed vind om weg te gooien . De rommel hebben we meer dan gehalveerd , dus een grote ruimte ( 7 m op 10 m ) kwam leeg te staan . Daar ga ik voor de kinderen een ruimte proberen te maken met bureau's , zithoekje met tv , kasten in de tippen van de zolder om de voledige ruimte te benutten . Het éérste deel was dus het maken van een houten vloer op de nog ruwe beton . En ik koos hiervoor osb. platen die toch al een fel gewicht hadden . De éérste 10 platen valt nog mee , maar als je dan zo de hele dag op je knieen zit , meten passen , aftekenen , zagen ......weer passen en dan uiteindelijk vastkloppen op de kader die ik de voorbije week al gemaakt had , dan moet ik toch zeggen dat bakken een soft beroep is . En iemand die me een beetje kent , weet dat ik dit af wil hebben en niet eerder zal stoppen . En wat voorzien was die dag , is af . De hele vloer ligt erin . Het is toch iets waar ik nu fier op ben dat ik dit gemaakt heb . Ik hoor Peggy nog zeggen , dat kunt gij toch niet . Het moet wel beloopbaar zijn. Ze mag er zelfs op komen springen . Dit heeft me wel tot 21.00 u bezig gehouden , zodat ik 24 u. in de weer was . Niet aan de zolder alleen , maar op vrijdag avond bij de bakker begonnen tot 7 u smorgens , dan gaan trainen , het verslagje van gisteren geschreven , het eten voor de kinderen opgewarmt ( lasagne ) en dan naar de zolder getrokken om er op 21.00 u weer af te komen . Het resultaat mag er zijn !

trainen ! hoe zit het daar mee ?  Ik had dus voor deze morgen een lange duurloop op het schema staan van 30 - 34 km . Ik zou hiervoor wel om 6 u ( 5 u oude tijd ) moeten opstaan . Peggy moet om 9 u gaan werken , dus moet ik terug zijn voor de kinderen . Ik ben opgestaan , al was het wel een uurtje later . Mijn knieen voelden het nog dat ik ze gisteren veel heb doen afzien . Ik weet het wel gebruik knielappen als je er veel moet opkruipen , maar denk je pas aan als je een uurtje bezig bent . Ik ben dus dadelijk naar mijn schema gaan kijken wat ik kon aanpassen en ik heb gewoon vandaag een korte intensieve duurloop gehouden van 12 km . Hartslag 152 gemiddeld met een tempo van 4.45 - 4.50 min/km . De knieen deden niet echt pijn , maar ze voelden ook niet soepel aan . Een beetje spierzalf en een rustige zondag zullen hun helende krachten wel doen werken .

Morgen ga ik dus wel dadelijk na het werk wel mijn duuloopje doen . Het zal mijn traagste duurloop worden van mijn voorbereidingen . 5.45 - 6 min , afhankelijk van de hartslag .

Nu ga ik nog wat blogjes afschuimen , een filmpke zien , wandelingetje maken met de kinderen .......rusten !  

10:37 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

fuif Binnenkort kan je fuiven organiseren op de zolder voor de meisjes .. zij zullen nogal kunnen genieten van hun stekje !!!

Gepost door: Edith | 30-03-08

Wederzijds... Ook voor mij is dit mijn eerste bezoekje aan jouw weblog. Het ziet er mooi uit, de kleuren spreken mij ook erg aan. Je bent duidelijk flink bezig met lange duurlopen zie ik, nu al aan het voorbereiden voor Eindhoven?
Jouw tijden lijken overigens op mijn tijden in mijn beste tijden, maar dat is tijden geleden! (heremijntijden, dat is wel even genoeg tijden)...
Ik zet je bij mijn links van lopende bloggers!

Gepost door: Fred | 30-03-08

Wilt ge nekeer prijs komen maken om onze zolder in te richten ? Ik heb nl. twee linkerhanden, maar goede zelfkennis is ook wat waard, niet !

Gepost door: marc devloo | 30-03-08

Ja ik ben vroeger ook nog gaan helpen in een bakkerij,alles is nu veel verbetert maar de opeenvolging van bewerkingen sta je toch onder grote druk.Alles moet elkaar mooi opvolgen.En waar haal je dan toch nog de tijd om te trainen en atleten te begelijden.Een sterk ventje zijt he.

Gepost door: Anita | 30-03-08

Moet jij dan nooit rusten of slapen?
Waar blijven die fotos van de zolder?

Gepost door: Homer | 30-03-08

Inhuren Binnenkort kunnen we de coach na het maken van schem's ookinhuren voor verbouwingen. Erg handig! ;)). Ik heb hier ook nog zo ne zolder. ;))

Gepost door: Gert | 30-03-08

Fuif???? Edith heeft wel goede ideeen!
Yihaaaaaaaaaaaa :-)
De dansvloer ligt er al.

24u wakker? En jij noemt jezelf soft. Die uren en km's die jij klopt zijn NIET soft maar WAAAUWWW.

Gepost door: Tinne | 30-03-08

Wanneer ... is de "IN STUIF" ??? hoe je het voor mekaar krijgt allemaal , chapeau! vergeet toch niet eens te rusten hé ;-)

Gepost door: Katrien | 31-03-08

Handig als je je eigen coach bent. Snel ff schema aanpassen :)
Veel plezier met de lange vandaag.

Gepost door: yves | 31-03-08

De commentaren zijn gesloten.