02-04-08

In de sporen van Julie !!!

Luisteren naar je lichaam ...is iets wat ik nogal eens vermeld op de schema's . Maar waneer moet je nu precies luisteren ? Als de goesting niet al te groot is ? Waneer je een klein pijntje voeld ? Vermoeidheid ? Als je dat allemaal bij elkaar neemt dan heb je elke dag wel een reden om niet te lopen . Maar ik denk dat je dat moment zelf , waneer je iets van gelijk welke aard begint te forceren , dat je dat dan zelf wel weet . Zo wist ik dat ik deze namiddag zeer dringent in mijn bedje moest kruipen . Zeker na het horen van  Julie haar bewogen weekje .

Gisteren ben ik de hele namiddag op de zolder aan het prutsen geweest . Electriciteit een beetje verleggen , en van 1 lichtpunt aftakken naar 4 die je dan afzonderlijk kan aandoen . Klinkt waarschijnlijk allemaal éénvoudig voor hen die dit dagelijks doen of al ééns gedaan hebben , maar 22 jaar geleden heb ik dit op de schoolbanken als een moeten doen maar al wat daar van blijven hangen was dat ik wist dat dit mogelijk was . Ik was naar boven getrokken met de instelling " ik ga vandaag niet aan de electriciteit blijven hangen " en dat is me gelukt . Ook de uitvoering van de aanleg ervan is geslaagd . Nu kan ik die kabels mooi onzichtbaar maken achter de houten bekleding die tegen de zijwanden komen , maar éérst het tweede deel van de zoldervloer nog met hout bekleden . Het stuk dat altijd zolder of rommelkamer zal blijven . s'avonds ben ik dan naar de piste gereden om er samen met de club versnellingen te trainen . 2 km in en uitlopen en 10 x 1 km tegen marathontempo ( 4.10 - 4.15 min ) Ne de training nog even met Steffan iets gaan drinken in de kantine . Hij gaat me weer begeleiden in Antwerpen met de fiets zolals hij dit in Visé deed waar ik mijn beste tijd liep . Ik was hierdoor pad om 21.30 u thuis en moest om 12.30 u alweer opstaan . Dit is niet gezond ! Ik heb het mogen voelen deze nacht ! Ik weet niet of iemand het al heeft mogen ondervinden , om omver te vallen van de slaap ? Ik wel ! Dadelijk na het werl-k was ik nog langs de electriciteits winkel gereden om nog wat draad voor de boxen te gaan halen , en toen ik daar stond te wachten , met de nadruk op staan , vielen mijn ogen echt dicht en dan verdween het evenwichtsgevoel enzo een onopvalllende ( hoop ik toch ) lichte struikel beweging maakte tegen de toog enzo weer wakker schoot . Manneke ....ge zijt slecht bezig ! dacht ik . Dadelijk toen ik thuis kwam , ben ik op de zetel gaan liggen en ik heb de hele namiddag geslapen en kon op mijn groete dochter rekenen om voor eten te zorgen tegen dat de mama van het werk kwam .  Lasagne halen was een prima idee vond ze . :-) Ik hou het wel op dikke groente soep met brood . Maar voor we gingen eten ben ik toch nog een toerke gaan lopen van 13 km . Het voelde echt goed aan . Het was wel traag , aangezien het een herstelloopke was . herselloopke
 

En nu gaan we ook weer slapen ! Nog een paar mensen verwachten nog een mailtje terug . Morgen zal dit gebeuren ! beloofd !

21:01 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

luisteren Tja, af en toe moet je je toch wat afremmen he coach ..

Gepost door: Edith | 02-04-08

in slaap vallen Beter daar in slaap vallen dan tijdens het wachten op de start in Antwerpen .

Gepost door: roadrunnerke | 03-04-08

herkenbaar ik val ook geregeld op de meest onmogelijke plaatsen in slaap. Het is echter well leuk om telkens ergens anders wakker te worden ;-)

Gepost door: geert | 03-04-08

Het marathonmanneke vs zandmanneke Het kan een zware strijd worden tussen het zandmanneke !! we gaan de rollen eens omdraaien voor 1keer : Rusten jongen rusten !! dat staat soms in onze mail van een welbekende Coach nl Coach M en als hij het zegt !!!!!!!....luisteren :-))))))))) verzorg je !!

Gepost door: Katrien | 03-04-08

slaap lekker! Tja dat moet ook af en toe gebeuren he!

Hopelijk ben je straks goed uitgeslapen.

Gepost door: Tinne | 03-04-08

Ja een mens ( zeker een loper ) heeft zijn slaap nodig. Zeker tijdens een marathon voorbereiding. Slaap maar eens goed uit. Ik zal je binnenkort eens contacteren. ( vanaf ik terug gestart ben )

Gepost door: yves | 03-04-08

Ik ben ook zulke gek. Ik moet ook dringend meer rusten en bvb eens een training overslaan. Een vb? Gisteren ben ik nog 15km gaan doen om 22u15 tot 23u40 en dit na een pittige restaurant bezoek met mijn baas. Ik heb de ganse training met braakneiging gelopen, maar stoppen of rusten, no way. Niet slim want deze morgen moest ik om 6u opstaan om naar Holland te rijden en dit na 4.5u slaap.

Gepost door: Gert | 03-04-08

Een dagje met minder slaap is te overzien maar maak er geen gewoonte van. Heb zelfs gelezen dat hardlopen met te weinig nachtrust de kans op blessures verhoogt.

Gepost door: Bjorn Paree | 04-04-08

Eigen raad hihi,nu moet je eens je eigen raad opvolgen he coach :-) Rust maar eens lekker uit, kan deugd doen. Zeker niet te ver laten komen, want dan.....

Gepost door: Julie | 05-04-08

De commentaren zijn gesloten.