23-04-08

Wat na de marathon?

Eerst en vooral wil ik jullie allemaal bedanken voor de toffe reactie's . Antwerpen is zeker een marathon die in mijn gedachte staat gegrift . Ik kom hier zeker nog wel ééns lopen , maar nooit meer om er een pr uit te halen .

Nee nee , ik ga niet zagen over de organisatie of uitvluchten zoeken waarom ik de 3 u niet gehaald heb . Daar is maar één reden voor , en dat is het manneke zelf . Maar ik had gehoopt ergens op één van de blogjes ééns van iemand de afstand gekent van de marathon . Mensen die een garmin hebben zouden dan toch moeten gemerkt hebben dat die fameus te lang was. Of is het mijne garmin die streken heeft . Mijn garmin gaf 43 km aan . Dus dat is toch reden genoeg om te vermelden .

marathon antwerpen +++

Mensen die deze meting ook gemaakt hebben stuur dit ééns naar mij door . Ik ga die dan allemaal bundelen en naar de organisatie sturen . Als zei van deze marathon een internationaal sportief gebeuren van willen maken , dan zullen ze deze grote fout toch moeten aanpassen . Er zijn afwijkingen aan deze toestellen , maar toch niet zoveel he !!

Als dit juist is zou ik toch 3.30 min mogen aftrekken van mijn tijd . Enzo verklaar je ook dadelijk de tegen vallende resultaten van de toppers .

De volgende marathon !

Ik ga zeker in visé dit jaar ook een marathon lopen . Zeker .......Bijna zeker ! De plaats waar ik mijne pr gelopen heb . Ga ik dit nu weer proberen ?  Ik plan niks , ik schrijf mezelfs niet opvoorhand in . We zullen wel zien daar ! Nu nog niet aan denken . Ik heb hier thuis nog veel te regelen vor ik mag gaan .

De schema's zijn ook al veelvuldig verstuurd . Ik had er zondag 29 in mijn mapje staan om te maken . En er zijn er nog 2 bijgekomen . Nu nog 12 te gaan ! Mijn vingertoppen doen pijn . Het reken machientje slaat tilt . Papieren vol gekribbeld .

Morgen doe ik verder !! Nu tv kijken ! slapen ..werken !!

Lopen doe ik deze week nog niet !!

16:50 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

afstand marathon Antwerpen Op het forum van www.joggings.be staat volgende reactie van de organisatoren (BRRC) wat de afstand betreft:
"Hierbij help ik graag de kwakkel over een te lange marathon uit de wereld.

Het parcours is tot op de millimeter idem aan dat van vorig jaar.
Het parcours werd opgemeten door twee landmeters van de IAAF, daarvan hebben wij getuigschriften met fotomateriaal, plannen en bewijzen van de kalibratie en ijking van de meettoestellen.

Als organisator hebben wij inderdaad meer baat bij een te korte dan een te lange marathon. Maar we spelen het spel eerlijk = correcte afstand tot op de centimeter.

Ik heb zelf ook twee verschillende GPS-toestelletjes. Ik weet ondertussen al dat deze er vaak (tientallen tot honderden) meter kunnen naast zitten.
Maar dat mag ik niet luidop zeggen, want één van onze sponsors is een GPS-merk Laughing

De toplopers (Ceulemans, van den Broek, de Kenianen, Smolders, etc...) hadden allemaal dezelfde commentaar: genekt door de hevige tegenwind. Dat scheelt al gauw enkele seconden per kilometer, dus enkele minuten op de totale afstand.

Het klopt wel dat sommige kilometerborden niet 100% correct stonden.
Dat is blijkbaar geen simpele kwestie. Waarvoor onze excuses.
We zoeken naar een oplossing om dat te voorkomen.

Proficiat aan allen die de marathon uitliepen, met of zonder PR."

Gepost door: Ruthje | 23-04-08

Afstand Ik had jou opmerking van een te lange marathon ook al gekregen en gehoord. Maar de commentaren die Ruthje loopt blijken dit te ontkrachten. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ingesprongen ben niet ver voor de bocht naar rechts naar de bevoorrading van de 10km. Op het einde gaf mijn garmin 32.15km aan, wat vrij correct zou kunnen zijn. Ook de opmerking van de foute km borden heb ik gehoord. Dit zou wel eens correct kunnen zijn en de reden dat de pacers zo snel liepen in de eerste wedstrijdhelft. Anderen hebben blijkbaar versneld omdat ze dachten te traag te lopen en hebben zich op deze manier stukgelopen.

Gepost door: Gert | 23-04-08

Antwoord Ik kan maar één antwoord op je vraag en dat is rusten, of toch een beetje rusten. Zelfs de coach moet dat af en toe doen.
't Was dan wel geen PR in Antwerpen maar je mag best heel trots zijn op je prestatie van zondag.

Gepost door: philippe | 23-04-08

garmin 304 Sorry Mario ,
mijn garmin gaf 42,09K, wat overeenkomt met de meeting van gert; Ruthje bevestigt ook.
Sneller trainen en sneller lopen zullen je in Visé bij de 3 uur brengen.

Gepost door: rudy | 23-04-08

Ja Mario ... Druk druk , als ze dan nog reclame maken door de micro in Antwerpen met de schema's van "ene zekere Mario" dan kan het wel eens heel druk worden :-) ge moet maar zo goed niet zijn !!

Gepost door: Katrien | 23-04-08

Garmin Mijn Garmin gaf 42.69 aan en ik heb zelfs soms over het troittoir gelopen om mijn bocht af te snijden .. Ik heb mij er ook vragen bij gesteld.
Niet lopen deze week ?? Ga je dat volhouden ??

Gepost door: Edith | 23-04-08

Kijk eens op losseveter.nl :
http://www.themazecorporation.net/lv/?p=7710

Gepost door: Bjorn Paree | 23-04-08

afstand Mario,

bij aankomst telde ik 42.91 km, via Sporttracks (43.03) enkele foutieve tracks kunnen verbeteren en dan nog kwam ik op 42.81 km (ik heb al wel op start geduwd ca. 100m voor de start)

Gepost door: wim | 24-04-08

Gelijk om eens een weekje rust te nemen. Trainen, marathon + schema's + werken. De rust is dik verdiend.

Gepost door: yves | 24-04-08

Meters maken Over de exacte afstand wil ik het niet hebben, het was alvast inderdaad hetzelfde parcours als vorig jaar, maar ik herken me enorm in de commentaren van Gert. In het begin van de wedstrijd bleek ik plots ruim een minuut te traag te lopen, waarop ik besloot stevig te versnellen. De perfecte aanpak om de motor op te blazen, bleek vanaf kilometer 35.
Ook zonder nieuwe PR's mag ieder die zondag de finish haalde toch trots zijn. Het is geen makkelijke marathon in Antwerpen en de eerste warmte en wind bemoeilijkten ons werk nog. Dus toch : Proficiat voor 42 of 43 kilometer van het goede loopwerk!

Gepost door: Sven | 25-04-08

De commentaren zijn gesloten.