04-05-08

mooi evenwicht !

Vier dagen thuis die mooi evenwichtig zijn opgevuld . Na donderdag in averboden gelopen te hebben , stond er voor vrijdag een dagje eindhoven op het programma . Ik wou zeer graag Ikea bezoeken , om nog wat ideen op te doen voor de afwerking van de zolder . Een paar kastjes gekozen voor de smalle hoeken op te vullen , zodat de ruimte maximaal benut wordt. Maar dit ging gepaard met shoppen in Eindhoven zelf. De solden waren daar al vollop bezig .  Ik heb mezelf toch ook op iets nieuws getracteerd . En de kinderen hun zomer kast is ook weer aangevuld . Dit ging netjes gepaard met de nodige terrasjes waar ik op mijn gemakske de kooplustigen bekeek . Als dit shoppen is ......doen we dat meer ! Normaal heb ik er ne inorme hekel aan . S'avonds nog met Steffan een toerke van 13 km gaan lopen tegen 5.30 min/km . Dit was de perfecte afsluiter van die dag ...zou je denken . Maar toen ik thuis kwam was het echt gezellig gemaakt met kaarsjes en een lekker bakkie koffie . Maar naar gewoonte , kon ik me niet wakker houden en viel ik na een tijdje gewoon in slaap .  

Gisteren heel vroeg uit de veren . En nee niet om te lopen . Maar we reden naar Oostende . Na een toch vrij rustige rit waren we om 9.30 u geparkeerd . Een fikse wandeling stond er naar gewoonte op het programma . De kinderen een go-cart laten kiezen en weg waren we . Iedereen amuzeerde zich nu . We waren nu wel een beetje verplicht om naast het strand te blijven maar dat was niet zo erg voor ons   . Bij zo'n wandeling komen altijd de beste gesprekken voort . Dingen waar we mee zitten ......, allee hier komen altijd simpele oplossingen van voort . Na  een uurtje of 2 gewandeld te hebben mochten ze de go-cart even parkeren en hebben we ons éérste terrasje gedaan . . Een fris pintje en een dagsoep besteld . De anderen moesten alleen maar drinken . Het drinken kwam zeer snel samen met de broodjes voor de soep . Maar de soep ......na 35 min gewacht te hebben en mijn pintje op te hebben , vroeg ik toch even waar de soep bleef . We hadden nog wel andere dingen gepland . Hebt gai die nog nie gat ? Heu nee ! Ik gon't deurgeven . Na nog 10 min gewacht te hebben , vroeg ik de rekening , en zei dat ze de soep zelf mochte opeten . Ja ..komt inorde . Na nog een dikke 5 min. en 3 x onze tafel gepasseerd te zijn , had ik de rekening nog niet . Ikke  naar binnen , en zo onbeschoft ik kon . Awel madam ...is't gratis of rekende nu af . Er waren 4 mensen om de bediening en 3 tafels op het teras aanwezig + binnen nog een 2 tafels . Wat als dat terras volzit ??

Maar dit was weer vlug vergeten en we wandelde nog een 2 uurtjes terug en toen waren de kinderen echt wel moe getrapt en mocht de go-cart binnen gelevert worden . De maagjes begonnen te knorren . En één ding had ik mij voorgenomen . Ik eet mosselen in het Vistrapje . Ik heb daar ooit al ééns over geschreven , maar dat is voor mij het beste vis restaurant aan de kust . Goede bediening , niet te veel streken maar wel deftig . En het belangrijkste ....om duimen en vingers van af te likken . De kinderen zijn absoluut geen vis eters , maar mosselen lusten ze wel . Nog 1 tafeltje was er vrij . Wel binnen maar dat kon onze goesting toch niet veranderen . Na een flesje wijn gekozen te hebben bestelden we mosselen . Heu meneer geen mosselen ......Hoe komt dat ? vroeg ik . De kwaliteit van de mosselen voldoen niet voor ons , en daarom verkopen we ze nu tijdelijk niet . Wat nu ? Met 2 kinderen in een visrestaurant die geen vis lusten . Wel visticks , maar dat moet ge hier nu niet zoeken . Ons gevalletje uitgelegt en de oplossing was er al dadelijk . We vermelden dit niet op de kaart , maar we maken voor de kleintsten wel iets lekkers met biefstuk . Is dit goed ? vroeg ze aan hen . Tuurlijk ...en wij bestelden de menu .

  • vissoep
  • voorgerecht : asperges met spek en hesp
  • tongschaar met pure
  • tiramisoe
  • koffie met pralines , koekjes , chocolade ...

naamloos

Iedereen had zijn buikje vol.

De winkelstraat moest er ook aan geloven , maar die werd heel vlug afgehandeld . Ik een krant gekocht , en weer op een terasje gezet , en .....amuzeer jullie !!! Na een klein half uurtje waren ze al terug en trokken we naar zee , waar we achter een windscherm toch ferm hebben genoten van dat beetje zon . Het éérste kleurtje is op mij huid gebrand .

Ondertussen was het al avond , ong 19.00 u en de zon volledig weg . Nog één afsluiter achter een bakkie koffie met uitzicht op zee en toen de fille trotseren naar huis . Er was weer een ongeval gebeurt wat ons toch een uurtje in de file zette .

Thuis gekomen stond er in mijn mailboxke weer een vraagje van een lezer van Kaat haar blogje . lies verhoeven wil graag de 20 km van Brussel lopen voor ......een goed doel dacht ik . ( sorry vergeten ) en heb haar nog gedeponeert met een schema tot dan . Een mooi blogje heeft ze !

vandaag heel vroeg uit de veren en 3 x 4 km tegen marathon tempo gelopen , of beter gezegt aan marathon hartslag . Het zat nog altijd zeer goed . In totaal 18 km gelopen . Morgen nog een duurloopje van 20 km .

En nu voor de rest van de dag ........niet te veel doen . Genieten van ons terras en de tuin .

 

10:57 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

oostende roeselare is maar 44km mario. jullie hadden beter eens binnen gesprongen.

Gepost door: christ | 04-05-08

Trage Oostendenaren Die West Vlamingen Mario, daar duurt alles wat langer hé. Ze verstaan daar trouwens ook geen beschaafd Nederlands. ;))

Gepost door: Gert | 04-05-08

Mooi lang gezellig weekend, en, zo te zien, in stralend gezelschap!!

Gepost door: Homer | 04-05-08

puur Puur genieten .. zalig zo'n lang weekend en zo veel mooie uitstapjes. Nu terug naar de harde realiteit.

Gepost door: Edith | 04-05-08

Hoeveel uur zitten er in een dag ? Ik begin echt te denken dat jouw dag 48 uur telt ! En zoveel energie ! Ik dacht dat ik veel gedaan had deze dagen !
www.dewereldvankaat.be

Gepost door: kaat | 04-05-08

De commentaren zijn gesloten.