11-05-08

Marathon in Visé !!

Voor ik over mijn marathon ga beginnen , wil ik toch een pluim geven aan de organisatie . Het was gewoon perfect georganiseerd . Ik was vooral benieuwd wat garmin over deze afstand te vertellen had . Na Antwerpen was mijn twijfel aan dit toestel echt wel vergroot . Het meette daar 43,09 km . Wat toch ruim teveel is . Dat op elk toestel via gps wat afwijking zit , wist ik . Maar dit was voor mij er teveel aan ! Na het postje toen op mijn blog over antwerpen kreeg ik ookde vermelding dat hij gemeten is met geeikte meet toestellen , en dat hij tot op de cm juist is . Ik mailde de organisatie ook hierover , zoals nog mensen dit deden , want ik was niet de enige die deze afstand gemeten had . Van hen kreeg ik net hetzelfde antwoord ! Dat ze nu niet toegeven dat ze de afstand even vlug met de wagen afgemeten hebben had ik ook niet verwacht , maar ........als Bob Verbeeck iets organiseert is er altijd wel iets wat mis loopt of niet goed is . bv. De kust marathon vorig jaar , geen water meer voor de mensen na ........een bepaalde tijd !! En zo zijn er nog vele verhalen ! Voor mij Dus geen Bob Verbeeck organisatie meer , als ik ervoor wil gaan !! Maar tot daarstraks was de twijfel aan mijn Garmin zeer groot , en had dus zelfs mijn polar bij aangedaan om elke km toch af te klokken en het tempo daarmee een beetje in het oog te houden . Maar de afstand die garmin nu opgaf was 42,220 km  , dus maar 25 m ernaast . Was deze dan misschien tekort ? zou je je kunnen afvragen . Het zou kunnen door de afwijking die op het toestel zit , maar zeker geen 1000 m .

De marathon zelf dan !!!!

Deze morgen was het vroeg opstaan . Om 6 u uit mijn bed , al had ik dit om 3 u ook al kunnen doen , want vanaf toen heb ik elk uur gezien . Niks meer geslapen ! Zenuwen ? Bijlange niet ! Ik had echt geen tijd voor ogen . Je zit altijd wel een beetje in het koppeke met een pr . maar het doel was op hartslag lopen en goed aankomen . Na 4 boterhammetjes met choco en nog 4 voor onderweg met honing zat ik al redelijk vroeg in de auto richting Visé . Half acht was ik daar terplaatsen en kon dus nog kiezen uit de beste plaatsen voor de auto . Het inschrijven ging dus ook zeer vlot , dus om 8 u was ik al opzoek naar het toilet . Allee , zoeken ....er stonden genoeg van die toilet kotjes , maar een cafe opzoeken en daar gaan leek me iets beter ! Een beetje later zag ik Gert en zijn zoon Raf . Gert had vandaag echt een vergeet dag . Maar dat zal je wel lezen op zijn blog , als hij dat vermeld ! Een beetje heen en weer gepraat over de afgelopen weken , hoe de trainingen verlopen zijn . Dan begaven we ons richting start , waar we Francis ook tegen kwamen ! Man , wat stond die scherp . Hij ging dus ook de aanval doen op de 3 u . Of hem dit gelukt is , weet ik niet . Nadien niet meer gezien !

Het startschot ging precies om 9.30 u , en we zette ons in beweging . Ik dacht nog , een kleine duizend zotten die zich wee gaan afbeulen , en ik was daarbij ! Het éérste stuk ging redelijk bergaf . Ik plaatste me netjes achter Gert en hij zocht de ballonnen vande pacers op . Die gast liep verschillen van tijden per km van 40 sec. Ik maande Gert aan om die gast niet te volgen en zijn eigen tempo te kiezen . Hij deed dit en vermelde dat zijn hartslag echt goed zat . Dus de groep van de pacers werd zijn plaatske om te lopen . Ik bleef er soms 50  m achter en haalde ze dan weer in . En mijn tempo's lagen redelijk goed . De hartslag maande me wel aan om trager te lopen , maar met Gert in het vizier ( niet om hem te kloppen , maar om hem eventueel te hazen ) bleef ik hem volgen . Het tempo was toen 4.35 min/km voor mij . Ik kwam na 21 km door op 1.36 u . Gert was de pacers al gelost en liep met mij mee of ik met hem . Zijn zoon naast hem , dat echt ne geweldige gast is . Hij kreeg het moeilijk en we spoorden mekaar nog wat aan . Ik komaan gert en hij loop toch verder , ge moet naar mij niet zien . Maar ik liep al met een te hoge hartslag dus nee ik blijf hier hangen . Ik ga me niet in de prak lopen om gekwetst te geraken . Op km 28 - 30 denk ik , liet ik Gert toch achter . Hij kreeg last van zijn maag . Ik bleef netjes mijn tempo houden of beter gezegt mijn hartslag . Maar bij het draaien kregen we de wind in de rug , maar dit nam dat verkoelende briesje weer weg en het voelde plots veel warmer aan . De hartslag begon echt raar te doen . Nog 10 slagen erbij , en ik liep al in overslag . Mario , zei ik tegen mezelf ,op hartslag lopen betekent lopen binnen die grenzen . Dus ik zette er de rem stevig op . Zelfs tempo's van 5.30 min en met de stop pauzes aan de waterstanden , want nu moest ik voor mezelf zorgen , waren erbij van 6 min.

De bomma en bompa waren daar een fietstochtje aan het maken en zagen me 2 maal voorbij komen . Het laatste stuk van 5 km reed hij naast me . Ge ziet er nog zo fris uit ! Niet te zot doen en gewoon uitlopen was zijn raad , t'is veel te warm ! Een ding had ik wel in mijn hoofd hangen . Ik dacht als er supporters zijn aan de aankomst wil ik die ook nog iets gunnen . Ofwel geef ik ze allemaal ne kus ( de vrouwen toch ) ofwel geef ik er ne ferme lap op de laatste km. Het bordje van 41 km naderde . Ik dronk mijn laatste halve busje sportdrank leeg , terwijl er en groepke van 3 mij voorbij staken aan ee redelijk tempo . Ik gaf mijn drankgordel aan mijn moeder , en zei nu gaan ge moeten fietsen se ! We liepen nog altijd bergop , allee vals plat dat ferm in de kuiten bijt . Maar verstand op nul en ik snorde naar dat groepke dat mij voorbij gestoken waren . Die gasten stonden stil , alhoewel er ééntje aan mijn hielen plakte . We staken nog een 25 lopers de laatste km voorbij en ons moeder maar supporteren . Hij loopt nogaltijd op je hielen , van de rest hoef je niks te vrezen . Nog 1 in het vizier . 30 m voor me . Ik zal in de verte het bordje van 42 km staan  en de laatste 300 m gaan echt bergaf . Dat wist ik . Ons vader zij me die gaat ge er niet meer afkrijgen , forceer je niet  ! Dat moest hij nu niet zeggen se ! Van het moment ik bergaf liep was het echt ne spurt , en lossen deed hij met een verschil van 25 m . Van km 41 naar 42 liep ik tegen 3.40 min/km en het laatste stuk van 195 m tegen 3.05 min/km

Mijn tijd was 3.23 u . Ik ben hier zeer tevrede over . Er zat zeker meer in , maar ik heb echt genoten van deze marathon . Maar ik denk dat die laatste zotte toeren me nu dat geweldig stijf gevoel geven . Mijn bene doen echt pijn !

Na de marathon met vergeetachtige gert :-) nog iets gaan drinken , maar toch redelijk snel naar huis . Ik had echt geen plezier met deze pijnlijke benen ! En was zeker niet op mijn best achteraf . De warmte denk ik die er uit kwam .         

Lees ook hier http://webloglopers.skynetblogs.be/ de oproep naar de nieuwe t-shirts !!

visé

18:51 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (17) |  Facebook

Commentaren

Ikke, iets vergeten??? :) Okée, okée, ik was 's morgens in de auto mijn garmin en hartslagmeter vergeten aan te doen. Voor de wedstrijd het fietsstartnummer van Raf vergeten, en na de wedstrijd mijn portefeuille en mijn... gewone broek in de auto voor na het douchen. Dat was ik VERGETEN te vermelden op mijn blogje. ;)
Bedankt Mario voor daarstraks en voor de mooie schema's! Zoals ik daarstraks heb gezegd zal ik ergens midden juni wel eens mailen voor een schema. Nu eerst rusten en alles laten genezen.

Gepost door: Gert | 11-05-08

knap gelopen Mario, met zo'n hitte geen evidentie. Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 11-05-08

Proficiat!!!! Een marathon om te genieten is toch ook eens leuk om te lopen, geen stress, geen zorgen.....
Toch proficiat met uw tijd. Antwerpen is toch nog altijd maar drie weken geleden, hé.

Gepost door: betty spencer | 11-05-08

Goe gedaan man! Straf!! Het kriebelt voor mij wel om ook eentje te beleven, misschien volgend jaar??????? Zal eerst mijn 10km maar eens tot een goed eind brengen ;-). Nog eens proficiat met de prestatie!!

Gepost door: Wendy | 11-05-08

Proficiat! Proficiat Mario, schitterend gedaan. Met zo'n warme temperaturen zo'n mooie tijd lopen is prachtig hoor, iets om trots op te zijn. Kom je morgen niet in Gent supporteren als hersteltraining?

Gepost door: Julie | 11-05-08

VOILA !!! Dat bedoelde ik met een marathon lopen en genieten !! jij bent wel niet te evenaren hé 2 marathons in 3weken en dan nog een knappe tijd en in z'on warmte , ewel Chapeau !!!!

Gepost door: Katrien | 11-05-08

petje af echt ongelooflijk ik vind het fantastisch hoe je alles combineert, werken, gezin, webloglopers helpen, zelf lopen, dikke chapeau !
renate

Gepost door: runswimgirl | 11-05-08

Mooi zo... Goed gelopen Mario en mooi geluisterd naar je lichaam.
Proficiat.

Gepost door: Jan Schockaert | 11-05-08

Schitterend Nogmaals een dikke proficiat, met die temperaturen een marathon lopen. Wij hebben dikwijls aan jullie gedacht. Geniet er nu maar van.

Gepost door: Edith | 11-05-08

Ik heb vaak aan jullie gedacht vandaag,
ocharme wat een weer!
Proficiat en hopelijk valt het de komende dagen mee met de beentjes!

Gepost door: Tinne | 11-05-08

visé sterk en zeer verstandig gelopen ... proficiat!

Gepost door: Koen | 12-05-08

driewerf hoera ! Proficiat met je prestatie ! En met zo'n weer ! Driewerf hoera ! Blij dat je er van genoten hebt ! Pfff... zo'n prestatie ! Hoe is het mogelijk ! Magnifiek !

Gepost door: kaat | 12-05-08

parcours Zo goed de organisatie van de hele was, zo negatief was de halve denk ik ...
We hebben een ander parcours gelopen , want niemand van de marathon tegengekomen ...
En proficiat met je marathon !!

Gepost door: erik | 12-05-08

Proficiat coach. Met zo'n warmte en dan nog genoten ook. Hoedje af.

Gepost door: yves | 12-05-08

mooie prestatie In zo'n weer is het eigelijk nodig om op hartslag te lopen , maar weinigen kunnen zich dat zelf niet opdringen . En dan nog zo verschroeiend eindigen , proficiat !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 12-05-08

Mooi verslag Mario, en schitterend loopje. Bangelijk!

Gepost door: Homer | 12-05-08

wauw! Proficiat, coach! Amai, wat een tijden!

Gepost door: lies | 13-05-08

De commentaren zijn gesloten.