31-05-08

bijna een pr. in Neerpelt

Het was deze avond bijna prijs . Ik had mij ingeschreven voor de 5 km te lopen . Doorvlammen zat in het koppeke . De meeste van de club deden er de 10 km , maar ik hou het voorlopig nog op de korte afstand. Er was daar een meting aan de gang en die werd even stilgelegd zodat wij als stratenlopers , want zo werden we voorgesteld , konden vertrekken . Naar een ruwe schatting stond er toch een 250 - 300 lopers vertrekkens klaar . Ik had mij op de éérste rij gezet , om me zeker niet te laten hinderen . Ik stond daar tussen , hoe zal ik het zeggen , precies de echte lopers . Precies of ze een 100 m sprint gingen lopen , stonden ze met de ellebogen te wringen om als éérste te zijn .

Vroeger toen ik bij de jeugd liep was dit de normaalste zaak dat ik diegene die juist achter me stond nog ne ferme elleboog stoot gaf . Afstoten noemen ze dat :-) Trekt op niks .......maar ik was natuurlijk, niet het braafste manneke vroeger . Vandaag dus dezelfde houding , maar het afstoten heb ik maar gelaten . Man , hier werd snel gestart . Eerst dus een 300 m op de piste die wa dan verlieten om aan de straten loop te beginnen . Hoe snel ik liep , weet ik niet want garmin was niet opgelaten en dus onbruikbaar ( eigen schuld ) Dus mijn alleroudste polarke  boven gehaald en die beprkt zich tot enkel crono gegevens .

Ik had wel Dirk in mijn gedachte om de te kloppen persoon . Maar ook verwittigde ze mij voor een 20 jarige knaap van de club waar ik me niet moest aan spiegelen . Ge zijt niet meer van de jongste hoor , kreeg ik te horen . Dirk hing op de piste al 10 m voor me . Ik voelde dat dit tempo al hoog lag dus liet hem begaan . op 1 km ong , want ze stonden niet aangeduid liep ik op 20 m achter dirk . Er moesten 2 toerkes afgelegt worden en ik wist dat hier een stuk van ong. 200 m vals plat was  en dat we dit dus 2 x moeten passeren . Ik pak je nog wel dacht ik . Op km 2 kwam er een jonge dame me voorbij   . OOk dadelijk 5 m voor me . Hola , zo gaat dat hier maar niet he !  Ik zette er een tandje bij  en dacht zo ook dat ik dat jonge ventje van me af had geschut . Maar niks he ! De tweede toer hing hij als trek ijzer aan mij vast . De laatste km ......ik versnelde nog een ietske en kreeg een lichte voorsprong , maar makte een fout in het bochtenwerk . Hij sneed de bocht veel beter af , en hing weer naast me . Het vals plat kwam eraan , de laatste 500 m . Bij Dirk kwam ik niks dichter . Maar hij liep ook niet uit . En dat ventje nog in mijn gat hangen . Alles heb ik eruit geperst en liet hem toch een 10 m achter me . Mijn eindtijd was 18.43 min. op 5 km . 11 sec. trager dan mijn pr.

Ik ben hier supper tevrede over . 3.45 min/km is toch niet zo slecht . Ik behaalde de 12 plaats .

Ik heb de 10 km lopers zien passeren op hun derde ronden en pikte in met Rudy in zijn laatste ronden . Hij was moe , maar je zag dat hij er alles aan deed om zijn tempo te behouden . Het stoutste wat ik kon zeggen was , ik ga even met je mee uitlopen . Die liep wel juist onder de 4 min/km . Maar na die 10 min rust was dit geen enkel probleem en moedigde hem aan om vol te houden . Sommige onder de bloggers weten hoe dit in zijn werk gaat :-) . Hij zag af , piepte langs alle kanten , maar liep wel een pr van 39.40 min . Zijn laatste ronden was de snelste ! Prima Rudy !!

Morgen gaan we naar de efteling als verassing voor de kinderen . Ze weten nog van niks . Alleen dat ze niet mogen uitslapen .

 Ons Peggy heeft ook gelopen , en een pr. Maar dat moet ze zelf maar op haar eigen blogje vermelden . Dat zet haar aan tot bloggen . Geen tijd is een mooi excuse maar niet altijd waar vnd ik  . Keuze's maken tussen tv en blog is soms ook moeilijk .

21:52 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

speedy Wat een snelheid. Proficiat met je 5 km wedstrijd.
Moedig Peggy maar wat aan, ik kijk uit naar haar verslagje ...

Gepost door: Edith | 01-06-08

Proficiat Proficiat, Jullie hebben allebei blijkbaar schitterend gelopen. Leuk! benieuwd wat de meisjes van de onverwachte uitstap vonden!

Gepost door: Julie | 01-06-08

Efteling Ben vandaag ook voorbij de Efteling gekomen ......

Gepost door: M@urice | 01-06-08

Super koppeltje !! Proficiat ! hebt nogal gevlogen !! sjiek !! en Peggy proficiat met de pr !! waar gaat dat naar toe ? doe zo verder !!

Gepost door: Katrien | 01-06-08

net niet maar toch goed gelopen ;-)

Gepost door: wim | 01-06-08

Knappe resultaten van jullie zeg!
Proficiat!

En een kei leuke verrassing voor de dochters! Leuk!
Hopelijk was het leuk daar, maar dat zal zeker wel!

Gepost door: Tinne | 02-06-08

Weeral goed gelopen, hoor en hoe was 't met de kids in den Eftenling?

Gepost door: betty spencer | 03-06-08

haha , die snotters denken dat ze overal den eerste mogen zijn . Maar da's buiten Mario gerekend , iedereen is alweer fier op onze coach ;-)
gr

Gepost door: Jetty | 03-06-08

Proficiat met jullie knappe prestaties !!

Gepost door: philippe | 04-06-08

De commentaren zijn gesloten.