21-06-08

prachtige wedstrijd in brecht !

Gisterenavond stond de al lang geplande wedstrijd in brecht op het programma . 6.6 km verdeeld in 2 rondjes . Vlammen was de bedoeling . Maar voor het zover was .........

We zouden met z'n allen naar brecht gaan lopen , dus Peggy ook . Maar het was de keel van ons Femke die voor al de verandering zorgde . Donderdag begon ze met koorts te maken tot 38.5° , dus op deonderdag kon er maar één van ons beiden gaan trainen , net zoals in brecht gisteren. We verdeelden het , en ons peggy verkoos om met de club te gaan trainen en ik mocht dan naar brecht . Het zou een gejaag worden op vrijdag , niks mocht er verkeerd lopen of ik zou de start niet halen. Slapen was ook een beetje bijzaak , want dat zou ik zo een beetje tussen door doen . De planning van om half zes te vertrekken als peggy thuis kwam van het werk werd 6.40 u door en baas die begon te zagen over belgacom tv. ( kan hij dat niet vragen onder de uren ) uitzuigers !

Een rit die volgens de route planner 52 min zou duren , werd door ingekort door........naar een dikke 40 min.  En toen stond ik bij Edith en Frank alias Homer voor hun deurtje . Zij hadden me uitgenodigt om langs hen te komen en hadden me ook ingeschreven om die tijd ook weer te besparen .( lief he ) Zoals ik al wel verwacht had , woonden ze heel mooi . Na het opspeten van mijn nummer ( komt nog een luchtje aan ) begaven we ons naar de start die een 5 min wandelen was van hun deurtje . Dadelijk kwamen we smurfinneke en wim tegen . Onderweg hadden we het nog ever de Brechtse loopclub die sinds kort uit de grond gestampt werd en al dadelijk 65 leden telde . Ze hadden ook allemaal dezelfde t-shirts aan die ze met veel trots lieten zien . Na een bezoekje aan het toilet sprak een redelijk zwaar besnorde man mij aan .Dag Mario ......sorry ik ken je niet . Ik volg je al geruime tijd op je blog . Nog een beetje heen en weer gepraat en dan me naar de start begeven . Edith wist me te vertellen dat dat ook één van de oprichters van de loopclub was , en mijn naam was daar al wel ééns gevallen .

Ik zetten me dadelijk op de voorste rijen , en edith koos ok zorgvuldig haar plaatske uit samen met Frank . Na een mislukt startschot ( schot kwam er niet ) schoten we uit de startblokken . De meute was vertrokken . Hier werd snel gestart !! 3.40 was mijn éérste km en er hing een pak volk voor me . We waren dan ook volgens de organisatie met 350 - 400 lopers , dus meer snellere dames en heren . Niks aan te doen , sneller kan ik toch niet . Maar het oprapen van te snel gestarten lopers volgde al vlug .  Ik was ook te snel gestart , want mijn tweede km verliep nog tegen 3.47 min/km , dus ook trager. De éérste loper hing de éérste ronde toch nog in mijn zichtveld op de rechte stukken , al zal dat in tijd al wel een 1.5 min geweest zijn denk ik . Ook zag ik in de verte ook nog een paarde staartje bewegen met een mooi lijfje eronder .   1 dame voor mij , en niet een klein beetje . Na de éérste ronde waren de plaatsen eigenlijk verdeeld en al bepaald voor een groot stuk . Toch wat mij betrefte . Voor mij 3 jonge gasten van een 20 jaar , die nog op mijn inhaal planning stonden . Maar ik moest me tevrede stellen met 1 , die dan nog serieus verzwakt was . Die andere 2 bleven netjes het tempo behouden en hielde onderling een soort gevecht denk ik. Ik kon in elk geval geen meter dichterbij komen . Mijn tijd op de 6.6 km was 24.50 min.  Ik zou nu kunnen zeggen een pr. opdat ik die afstand nog niet gelopen had , maar de gemiddelde snelheid lag zeker lager dan ik al ééns op een 5 km gelopen had . Een weinig later kwam Edith binnen . Ze heeft deze keer het podium voor haar vriendin en looprivale Hilde gelaten . 50 m heeft ze gekregen . Ze eindigde als vierde dame in 30.06 min. Wauw is dat . En haar loopsteil is echt een heel stuk verbeterd . Het zweven of het uitstralen dat je zo soepel loopt is bij haar echt zichtbaar . Nog een beetje later kwam Frank erdoor geraasd , en dit bedoel ik nu niet al lachend . 2 Jaar geleden was hij nu zetel atleet en trouwe supporter met een buikje . Nu vele kilo's minder , loopt hij al een niet onaardig tempo . Als ze een podium moeten uitvinden om de vorderingen te bepalen per jaar , stond hij er zeker op . Een echte doorzetter volgen zijn vrouwke !!

Nog wat uitgeblazen en weer werd ik aangesproken en nu door een zeer aangename verschijning . Dag mario .... Vervelend , maar ik ken je niet . Sandy is het .Ach ja , jij kwam ook hier naartoe . tja na die vele mails die ik krijg is dit soort dingen vergeten of niet onthouden de gewoonste zaak . Zij had de 3.3 km doorgevlamd , en was met haar tijd volgens de uitstraling die op haar gezich stond hier best tevrede mee .

Daarna niet heel veel meer getreuzeld en terug naar edith thuis gewandeld . We kwamen onderweg de "Gasten'" tegen . De zonen van edith . Die gingen de 9.9 km lopen . Zeg ma ......Mario heeft wel met mijne nummer gelopen . Vlug afgedaan , en ja op de achterzijden stond Mathijs . De nummers omgewisseld en Mathijs heeft volgens de uitslag gisteren 2 wedstrijden gelopen  .  :-)  Edith heeft dit misschien nog veranderd gekregen , al hoeft dit zelfs niet voor mij . We hebben ons geamuseert , en die uitslag verandert daar niks aan .  

Mijn beoordeling over deze stratenloop . 9/10 ......Een prachtge organisatie , voldoende drankvoorziening , perfecte locatie  , niet te duur  + een zeer mooi t-chirt bij voorinschrijving , veel lopers en toeschouwers , prachtig parcour ........en toch zou ik daar dat ene puntje voor aftrekken . Afstanden zoals 5 - 10 - 15.......km zijn voor vele nog aan trekkelijker om te komen lopen , omdat deze tijden meestal genomen worden om hun verbeteringen vast te stellen . En het parcour is ook niet echt snel gemaakt , waar ik mee bedoel , te veel haakse bochten waar je bijna stilstaat of zoals ik de éérste ronde juist naast de afspanning raast . Je verwacht dit niet ! Voor de rest blijft het een zeer moi parcour dat wat betreft afstand juist is afgemeten , zelfs de km aanduiding onderweg was perfect .

Hier kom ik volgend jaar zeker terug , en dan met peggy en de kids .  Nogmaals aan Edith en Frank , bedankt voor de inschrijving ! Knipoog

11:13 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Het was inderdaad een mooie afsluiter van de week. Hopelijk is volgend jaar Peggy ook van de partij.
Matthijs zal wel content zijn met zo'n schitterende tijd!
Tot de volgende!!

Gepost door: Homer | 21-06-08

Leuk je ontmoet te hebben, coach! Zoals verwacht heb je weer pijlsnel gelopen! Jij traint misschien ook met een schema van "DÉ Mario"? :-)
Tot binnenkort nog eens!

Gepost door: Sandy | 21-06-08

schonen tijd, proficiat!!!!!

Gepost door: tom | 21-06-08

tof Ik vind het echt super dat je naar brecht bent gekomen. Knap gelopen.

Gepost door: Edith | 21-06-08

Naar het schijnt ... ben jij daar zeer populair !!! knap gelopen !!

Gepost door: Katrien | 22-06-08

De commentaren zijn gesloten.