30-06-08

Het aftellen is begonnen !

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze . En ik mag dit nu wel ondervinden . Lastige klanten die juist de dingen bestellen die we niet meer maken . Maar goed , het is bijna verlof . Nog 5 dagen te gaan .

Onze vakantie bestemming is dit jaar Pescheira dat gelegen is aan het Garda meer in Italie . Het klinkt misschien raar , maar ik ga hier al van het begin af , niet met de volle goesting naar toe . Maar door omstandigheden van verlof regeling van peggy hebben we niet de mogelijkheid om 14 dagen na elkaar te gaan . En om dan de jaarlijse gewoonte van Spanje te kiezen waar we vorig jaar toch 1600 km ver reden , zag ik het voor 1 week wel iets korter . Dus de 3 vrouwen hier in huis krijgen dus hun zin . Het ziet er allemaal geweldig uit hoor , en de verhalen zijn stuk voor stuk indrukwekkend . Maar het is vooral het prijskaartje dat voor mij veel te hoog is in vergelijking met 14 dagen Spanje . Maar goed , daar mag je op vakantie niet aan denken .

We hebben voor een zeer moi hotel gekozen , een 2 km van het dorpje peschiera gelegen . Dus  zeer rustig , waar ik van hou ! De ondestaande foto's doen me toch stillaan watertanden .

naamloos3

naamloos
4
3
Zeer mooi hotel zo te zien , maar door ons katrien , die me zeer veel informatie toegestuurd heet , is het bijna onmogelijk om daar hele dagen te vertoeven . Voor elke dag heeft ze wel iets voorzien . Ik heb natuurlijk ook zo een reisgids gekocht waar ook heel veel info te vinden is , maar het zijn de details die het hem doen . Bedankt Katrien !!

Er naar toe rijden is nogmaal gezien geen probleem . Ik rij nog altijd zonder gps , en in ons handschoenkastje puilt het dus uit van de kaarten . De ouderwetse manier . Verkeerd rijden gebeurt wel ééns , maar dit blijft toch binnen de perken . Goed alles opvoorhand uitstippelen en dan naar ginder vlammen . Ik vertrek altijd s'avonds , zodat ik de hele nacht kan door rijden . Elke 2 u stop ik om me nog even over de kaart te buigen met een tasje koffie. Dat is voor mij al een stuk vakantie . Al de mensen die je dan tegen komt op die parkings zijn invakantie stemming . Auto's die echt helemaal volgestomd zitten , kinderen die achterin liggen te slapen , .......eenn luchthaven heeft ook zo iets speciaals , maar met de auto op vakantie is zeker niet minder plezant . Ik ga nu niet ontkennen dat we elk jaar wel eens zeggen , zo nog ééns naar Tenirife of Ibiza zie ik nog wel ééns zitten . En als het een beetje mee zit het volgende werkjaar ( vakantie tot vakantie ) dan zal ik ze hier thuis wel ééns verassen met een vliegreisje volgend jaar . Maar dan moeten ze niet afkomen met grootse veranderingswerken zoals dit jaar een zolderkamer maken .

Maar misschien is het wel ons en vele anderen de  laatste reis . De prijs stijgingen zijn niet meer tegen te houden . Brandstoftanks die gevuld moeten worden tegen het dubbele van de prijs . En dit heeft rechtstreeks gevolgen op de prijzen in de winkels . We kunnen een euro maar 1 x uitgeven n en er wordt tegenwoordig goed over nagedacht . Ogenschijnlijk is het dat iedereen elke zondag op een terras zit . Volgens de kranten gaat ook elk jaar het reis cijfer met 20 - 30 % de hoogte in . Maar ook de armoede stijgt , en voor hen word het steeds moeilijker tot onleefbaar . Voor hen die elk  jaar kunnen  afsluiten met een geldreserve , zijn de zorgen nog even weg . We moeten ook langer gaan werken zijn de voorstellen , die volgens mij niet tegen te houden zijn . Maar wat is langer werken , en voor wie dan wel  en voor wie niet  . Mijn moeder heeft ook altijd bureau werk gedaan bij het medisch onderzoek . Ze is op haar 60 jaar met pensioen gegaan , maar zegt nogf dikwijls dat ze nog wel enkele jaren had door kunnen gaan . Ik vind dit knap van haar maar zou de 60 jarige metser daar ook zo over denken ? Wat is een  werkgever met iemand die maar een halve werk kracht meer is ? Gaan de zieknfondsen enof de hospitalisatie verzekeringen het niet zwaarder te verduren krijgen ?

Wat ben iknu toch allemaal aan het schrijven ? Ik zit nogtans niet in een dipje . Ach het vloeide er zomaar uit .

Morgen weer het snelere loopwerk op de piste , dus dat is beter om daar nu mee af te sluiten en morgen mee te beginnen !  

21:36 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

mooie vooruitzichten Amaai dat zier er allemaal goed uit zenne, maar je hebt het ook verdiend he.

Gepost door: Triathlonman | 30-06-08

Geniet ervan met je gezinnetje Mario. Enne, op vakantie is het ALTIJD plezant, en al zeker als je je 3 liefste schatten meehebt. :)

Gepost door: Gert | 01-07-08

Alvast een prettige vakantie toegewenst. Tziet er ginder heel mooi uit. Voor mij is het nog 2 weekjes aftellen.

Gepost door: yves | 01-07-08

van start... met je programma. Nogmaals dank voor je inspanningen. Ik hoop echt dat het me deze keer lukt.
21/07/2008 organiseerd mijn club zijn 28ste Schelde & Denderjogging, 't zou leuk zijn je er te mogen verwelkomen...

Dender en Scheldejogging
Datum 21-07-2008
Startplaats
Oud Kerkhoflaan
9200 Dendermonde (OVl)

Afstanden 0.4 -3.8 -8 -11.8
Starttijden 14:45-15:00
Contact Roger Van Beveren
052/21 07 19

Gepost door: Geert | 01-07-08

geniet ervan coach !!

Gepost door: philippe | 01-07-08

Verona is de moeite. Kan je Romeo en Julia spelen (echt waar!), ook de moeite om te doen is Venetie. Wel belachelijk druk maar toch zo mooi. 2 kleine tips: neem de trein en dan de boot (de tramboot en niet zo een speedbootje van die louche mannen). Drink capuccino en eet veel pizza. En ja, ik ken het gevoel langs de weg. Je gaat tanken na 500 km en daar staat het dan vol Hollanders, Duitsers en Fransen en af en toe een Belg. Kinderen in de volgepakte auto wakker maken, schoentjes aan, met de mamma naar 't toilet, sandwich'kes eten enz. ZALIG toch.

Gepost door: steve | 01-07-08

GARDAMEER 8 jaar geleden zijn wij (= mijn vrouwtje en ik) daar in de streek van Pescheira sul Garda geweest.. of toch in de buurt.. wij zaten in Limone Sul Garda, meer naar het noordelijke deel van het meer, in een schitterend Hotel (Hotel Saturn).. Echt een Microklimaat ginder (mooi weer aan het meer, slecht weer in Verona (was slechts 100 km verder)).. Wat is de moeite ginder : 1/ Monte Baldo (hoogtestage bvb), 2/ Verona (veel mooier dan Venetie), 3/ Venetie (wel heel druk), 4/ Riva sur Garda (om te surfen), 5/ Sirmione (Romeinse Villa), 6/ Malcesine (schitterend Dorpje met heel goede restaurantjes)... enfin.. ik krijg er niet genoeg van.. In de terugreis zijn we over de Stelvio gereden .. amai wat een zicht.. !! ... sorry, kzal stoppen met je te doen watertanden, geniet ervan..
ps : mogen wij mee ? er is nog wel ergens plaats in die koffers :-)

Gepost door: Vince | 02-07-08

De commentaren zijn gesloten.