15-07-08

Terug van vakantie !

De vakantie in Italie aan het Garda Meer is buiten mijn verwachtingen zeer goed mee gevallen . Waarom ik twijfelde was heel simpel door de vele tegenstrijdige verhalen die er de ronde over doen . Ik denk dat bij vele , en dus ook bij mij de prijs ook een beetje meebepaald waar de reis naartoe gaat . Ons Peggy en ik houden zelf een beetje van luxe , dus begonnen we naar hotels te zoeken die dezelfde infrastuctuur hadden dan we gewoon waren . Al snel merkten we dat hier de prijzen gewoon het dubbel waren . Ik wilde zeker niet op een kamertje belanden waar we de douche moesten delen met de hele verdieping , en de supper de luxe met roomservice hoeft ook niet . Ze verstaan toch nooit wat ik bedoel :-) als ik bel ! We hadden dus gekozen voor een beetje een sprookjesachtig hotel dat verbonden was met het Garda-land park  , een beetje de voorganger van disneyland ! Voor de kinderen was dit echt top ! Elke morgen zat er we een princes of leuke beer met ons aan het ontbijd . Het zwembad was ook niet mis . Groot , rustig , ruimte voor iedereen . Geen gedrum om een stoel ....dat stond netjes voor ons klaar.

We hebben elke dag een uitstap gepland , maar waren wel telkens in de late namiddag terug en konden dan nog een uurtje of 2 - 3 zwemmen . Romantiek is iets wat je aan het Gardameer zeker zal vinden . Gezellige terasjes, mooie pleintjes , .....We hebben dan ook redelijk wat plaatskes bezocht . Maar ook hebben we het een ietske verder gaan zoeken . Venetie stond op het verlanglijstje van ons Peggy . Dus zeer vroeg uit de veren zodat we tijdig konden vertrekken want het was toch 120 km rijden . Met de nodige file waren we toch op 1.40 u rijden ter plaatsen . Druk druk ....maar een grote parking vlakbij het water , dus dichter bij "het Venetie " konden we niet staan . Dadelijk een kaart gekocht die ons door de warboel van straten en waterstraten leiden . Het doel was voor mij éérst en vooral het St. Marcusplein vinden . Na een uurtje of 2 wandelen en een paar kerkjes bezocht te hebben , kwamen we op het plein terecht . Waw .....Da's niet niks ! Aan die basiliek stond een rij van wel 200 mensen aan te schuiven . En dat onder temp. van 35 graden . Ik bewonder deze mensen , maar dat was het me niet waard ! Op zoek naar verkoeling zette ik me neer op een groot maar leeg terras , in de hoop een grote frisse pint te bestellen . Een boek open doen voor een punt te bestellen hoeft toch niet zeker . Gelukkig heb ik een zeer speciale vrouw me nogal wat complimenten bij die telkens een boek wil om er iets nieuws uit te kiezen . Waarom nu gelukkig ? De meesten die al in Venetie geweest zullen zijn , lachen nu al omdat ze weten dat de prijzen op die plaats echt de pan uit swingen . En overdreven is overdreven he ! 12 euro voor een pint , 11 euro voor ne cola ....... opstaan mannekes en weg wezen hier . In vogelvlucht van 100 m ( twee straten ) verder gingen we weer zitten en dronken met z'n vieren voor 12 euro . 1 pint , 2 cola's en ???? iets speciaal !  Dit teras zat vol , en toen we in de latere namiddag daar weer ariveerden op het marcus plein , nog altijd geen volk ! De rij aan de bassiliek was ook een stuk kleiner en we besloten om daar aan te schuiven . Het ging vlot , zeer vlot zodat we na een half uurtje binnen mochten .Allee zo simpel was dat niet . Er mocht niet te veel bloot zijn .Mijn broek was  te kort . idem bij de kinderen . We moesten daar een doek kopen voor 1 euro zoals de meeste dames . Maar ons Peggy moest zowel er één rond haar benen doen als over de schouders  terwijl de meeste dames die even kort gerokt waren gewoon ééntje over haar schouders moesten doen . Stoom blaasde ze . Gelukkig verstonden ze nu ons niet. Maar ééns binnen kon je al dadelijk vast stellen dat het hele circus toch de moeite loonde . ( maar gewoon inkom vragen zou veel simpeler zijn in deze moderne tijd ) Respect .......kom nu , we waren niet naakt he ! Pure afzetterij en een verdoken zwarte kas ! Met de gondel varen hebben we vervangen door de watertaxi . Veel beter van prijs en je komt bijna op dezelfde plaatsen.  Maar om venetie af te sluiten. Gewoon doen !!

We bezochten ook nog Verona , maar dit viel bij mij tegen , ondanks de vele possitieve berichten ervan . Alles veel te ver uit mekaar . Echte gezellige pleintjes zijn er niet . Het was gewoon niet zoals ik het verwachte . Het balkon van Romeo en ....Binnen komen in een fel beschreven muur met liefde's spreuken denk ik . Gewoon lelijk en pure vandalisme dat hier  toegelaten wordt . Zijn mensen nu zo naief ? De rest kerkjes en musea die voor de kinderen ook al de oren uitkwamen . Vervroegt naar het hotel en lekker gaan zwemmen . De temperaturen van 38 graden speelden mischien mee een rol  !

Die andere dagen elek dag één of meer plaatskes rond het garda meer bezocht die telkens zer romantich waren en ons in de juiste stemming brachten . Sirmione is één van de grootste aanraders !!

Elke avond werdt gezellig afgesloten met een etentje met zicht op het garda meer . De ondergaande zon deed de rest .

De tegenstrijdigheden even recht zetten  . Italie is helemaal niet duur van eten en drinken ! Een beetje uitkijken is misschien wel nodig ! De mensen ginder zijn zeer gedienstig en vriendelijk , zelfs al versta je er geen moer van wat ze zeggen . Ze proberen , en ik ook ! Het enige min punt . De hotels zijn er te duur in vergelijking met andere landen !

Maar ik kom zeker nog terug !! Bedankt aan Katrien voor de zeer goede adresjes om te gaan eten . We hebben ze allemaal gedaan ! Telkens een grote meevaller !! Foto's volgen nog !     

De foto's dan nog !!1

 

 

2
3
4
5
6
7

9

12:24 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (16) |  Facebook

Commentaren

welkom thuis! Welkom thuis, fijn dat jullie een leuke vakantie hebben gehad. LKrijgen we ook enkele fotootjes te zien?

Gepost door: Julie | 15-07-08

er weer tegenaan!! Hoe je het ook draait of keert je moet er weer een jar tegenaan!!

Gepost door: Tiny | 15-07-08

Leuk dat je er terug bent, hopelijk puilde je brievenbus niet uit van de reclamekes ;-). Ik kijk al uit naar de fotokes!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 15-07-08

Welkom thuis ben blij te horen dat jullie genoten hebben van "la dolce Italtia" we hebben jullie wel gemist !!

Gepost door: Katrien | 15-07-08

thuis Welcome back en vakantie maakt je zelf zo duur als je zelf wil .. Italië of Frankrijk .. een terraske hoort er nu éénmaal bij .. duur of niet duur. Het is vakantie !!!
Jullie hebben er duidelijk van genoten !!!

Gepost door: Edith | 15-07-08

terug welkom terug en nu weer lekker lopen in je eigen landje

Gepost door: Ronald | 15-07-08

Zeg... en hebt ge gelopen? Daar lees ik niks van. Te warm? Geen goesting? Of was het ook loop-vakantie?
Zie maar dat ge rap terug gewoon bent aan de belgische temperaturen. 't Zal nodig zijn.

Gepost door: Sandy | 15-07-08

Welcome home !! Hey Coachie,
Welkom terug in het wisselvallige België. Hopelijk genoten van je welverdiende rust na al die schema'tjes het voorbije jaar.
En nu terug die loopschoenen passen !
Groetjes Andy

Gepost door: Andy | 15-07-08

fijne reis gehad dag mario.je hebt het lopen zeker niet gemist na zulke reis.maar aan al het mooie komt een einde.
ik ben nog thuis tot de 24 als je nog eens wilt lopen.bel maar.

Gepost door: stefkerun1 | 15-07-08

nieuwe blogger er was een probleem met de eerste

Gepost door: stefkerun1 | 15-07-08

Blijkbaar ben je daar niks tekort gekomen! Ziet er allemaal heel verleidelijk uit!

Gepost door: Homer | 16-07-08

sjiek! Die foto's, krijg zin om ook te vertrekken!!

Gepost door: Wendy | 16-07-08

terug ! .. en nog vakantie om het nog allemaal rustig te laten bezinken ! Wij hebben ook genoten van Italië, Rome is wel niet zo duur als Venetië als ik het zo lees ! Heb je ook een beetje zon meegebracht ? We kunnen het hier wel gebruiken !
Geniet alvast van de rest van de vakant ie !

Gepost door: kaat | 16-07-08

Jullie hebben blijkbaar wel een leuke vakantie gehad. Leuk verslag en mooie foto's.

Gepost door: Marc | 16-07-08

Je hebt eens lekker genoten, Dat is waar we het voor doen. De batterijkes zijn hopelijk terug opgeladen nu.

Gepost door: yves | 16-07-08

Altid leuk in Italië. Ik vind dat echt een geweldig land. En de trip erheen is ook gewoon de moeite. Echt genieten vind ik dat daar. Maar ik vind het vnl. knap van je dat je je 's morgens van je beste kant laat zien tijdens het ontbijt ;-). Foto 5 dus: denk alleen dat je oudste liever heeft dat je niet recht uit je bed komt voor het ontbijt. lol Blij te horen dat je het goed hebt gehad en Mario: eigenlijk moet je de watertaxi NAAR San MArco nemen: dan wordt het echt knap. 'T is maar een tip voor volgende keer. Heb je dat waterpark aan het Gardameer ook gedaan? Want dat vond ik wel de moeite...

Gepost door: Steve | 16-07-08

De commentaren zijn gesloten.