02-08-08

6' plaats in schoonbroek !!

Gisteren avond ben ik naar de jaarlijkse jogging van schoonbroek getrokken . Normaal zou peggy mee gegaan zijn , maar onze kleinste spruit kwam helemaal ontgrond terug thuis van een namiddagje ravotten bij haar beste vriendin . Dus dat werd éérst wassen wat dan weer de tijd in gedrang bracht om mee te gaan naar de jogging. Maar helemaal alleen moest ik nu ook weer niet . Ons vader was er ook , samen met zijn loop - drink maatjes . Ja bij hen moet er nadien altijd het gepaste pintje bij zijn .

Na een opwarming van 2 km en ondertussen de jeugtreeksen wat gevolgt te hebben , was het onze beurt . De afstand die ik koos was 5 km , dus 1 rondje . maximaal 3 rondjes kon je er lopen . Ons vader koos voor 10 km . Ik zei hem nog aan de start , dat ik blij zou zijn als ik 4.10 min/km haal. Maar na 1 km gemeten op mijn garmin haalde ik 3.55 min/km waar ik me echt goed bij voelde . Het plaatje van 1 km stond juist 100 m verder wat weer voor wat twijfel zorgde . Ik bleef nu en dan lopers voorbij steken ( de te snelle starters ) zonder zelf te versnellen . Na  4 km kwam ik de éérste dame tegen . Ik stak haar voorbij, maar ze bleef aan mijn kont(je) plakken . Ik versnelde een beetje maar niks he ! Het is de aantrekkingskracht van mijn kont die me daarbij tegenwerkte :-) .Ik  keek ééns achterom maar zag dat ze ingeschreven was voor de 10 km . Dus opgehouden met gek doen ! Na 5.2 km kwam ik binnen als 6' met een tijd van 20.35 min. Een gemiddelde snelheid van 3.58 min. En ik was niet echt uitgeput !

schoonbroek

 

Na een 5 minuutjes wachten kwam ons vader doorgelopen . Ik ben dan met hem meegelopen . Hij is een trage starter en liep zijn éérste km naar eigen zeggen tegen 5.50 min/km . Op het moment dat ik meeliep bedroeg zijn 6 km al aan 4.45 min. Gevoelsmatig versnelde hij en kreeg op 8 km een loopmakker in het oog die toch eeen antal jaartjes jonger is dan hij met z'n 61 jaren . 150 m hing die voor hem . Die kunt ge nog pakken zij ik ! En nog versnelde hij . Zienderogen kwam hij meter voor meter dichterbij . Op 300 m van de aankomst bedroeg de afstand nog een 15 m . Hij zette alles op alles , maar de laatste 100 m vertraagde hij echt fel . Na de aankomst vertelde hij me dat zijn benen nog wel wilden , maar het was de spagetty bolognaise die terug tussen zijn tanden kwam te zitten , die hem deed vertragen . Zijn eindtijd was 46 min. Ik heb ondertussen zijn beste tijd op de 10 km al verbroken met een 20 sec. Maar of ik dit nog ga kunnen op mijn 61 jaar , na 34 jaar lopen met ong. 1200 wedstrijden gelopen te hebben , weet ik niet . Hij heeft nog elke uitslag , van zijn éérste wedstrijd , nog met Gaston Roelands , waar hij gedwongen moest opgeven ! Toen was het zo dat waneer je gedubbeld werd je uit de wedstrijd moest stappen . Gaston was aan zijn laatste 100 m bezig , en stak daar ons vader voorbij , zodat hij de laatste ronde van 2 km niet mocht lopen .

Toen bestonde de joggings nog niet og waren nog lang niet zo populair dan nu . Het begin en de eigenlijke bedoeling van de jogging is eigenlijk begonnen voor de loper of beter gezegt de niet loper uit het dorp uit zijn zetel te krijgen . Tijdsopnamen werd er niet gedaan . Uitslagen evenmin .Maar meer en meer stapte de middelmatige loper uit het wedstrijd circuit en schakelde over naar de joggings . Het succes bracht stilletjes aan mee dat er de tijdsklok ook bovengehaald werd , en uitslagen gemaakt . Dit was de doorslag naar het succes van de jogging , maar ook meer en meer de ondergang van de niet loper die zich niet graag elke keer op de laatste plaats in de uitslag ziet staan . Maar daar lag niemand van wakker , de joggings groeiden ! Nu is er de laatste jaren fel verandering gekomen door de star2run die de niet loper weer uit zijn zetel heeft gekregen en dan ook in grote getalen op bepaalde jogging verschijnen . Wie laatst is .....speelt geen rol , we zijn erbij , en we doen het !! Het lopen zit dus nog altijd in de lift .

Ons katrien is daar ook een bewijs van . Van 0 naar de éérste plaats ! Profficiat voor haar !!

 

13:32 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (12) |  Facebook

Commentaren

Hey Gefeliciteerd met je zesde plaats. Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 02-08-08

proficiat! proficiat met je 6e plaats in het lopen en de 1e plaats met je kont ;-)

Gepost door: Julie | 02-08-08

Mooi! Mooi naar een 6e plaats gelopen. Proficiat!!

Gepost door: Tiny | 02-08-08

Sjiek !! Proficiat ! en dat verhaal van dat "kontje" wel we gaan zelf wel wat fantasie gebruiken ;-))) ps bedankt voor het coachen ;-)

Gepost door: Katrien | 02-08-08

Knap van je vader om nog zo rap te kunnen lopen. Er zijn er veel van die leeftijd die 's avonds na 18u niet meer uit hun zetel komen.
't Is van hem dat je de microbe te pakken hebt, zeker.

Gepost door: betty spencer | 02-08-08

Ik ook!!! Als jouw kontje zo'n aantrekkingskracht heeft, loop dan maandag ook eens voor mij aub :-p.
Groetekes!!!

Gepost door: Wendy | 02-08-08

Ik heb ook zo'n vader die de loopmicrobe aan zijn dochter heeft doorgegeven. Het was dan wel een vrij laten roeping, maar beter laat dan nooit!
Chique gelopen, trouwens! Net zoals Wendy zegt: je mag volgende keer met alle plezier ook eens voor mijn voeten komen lopen...:-)
Dan kunt ge zeggen dat er letterlijk een hele hoop vrouwen achter je gat liepen, haha!

Gepost door: Sandy | 02-08-08

proficiat coach En wat dat aanpassen van mijn schema aangaat...NIET doen, het gaat nu juist zo goed!
grz
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 03-08-08

Goed gelopen Mario!

Gepost door: Gert | 04-08-08

Knappe prestatie coach !!!

Gepost door: philippe | 04-08-08

goe bezig goed gelopen mario.ik ben terug van vandaag.hopelijk kan ik het nog.tot in de week misschien.

Gepost door: stefkerun1 | 04-08-08

Proficiat Choach Knap gedaan Mario, is tof dat je samen met je vader deze dingen doet.
Ik hoop zelf dat ik op zo een gezegende leeftijd dat ook nog kan.Knap van jullie.

Gepost door: Triathlonman | 05-08-08

De commentaren zijn gesloten.