07-08-08

polsblessure !

Gisteren ben ik dan weer gaan hazen op de piste voor de lactaattesten . Ik heb mee gelopen met Miel Delien . Voor hem de éérste maal dat hij een hartslag meter om had en dus ook de éérste maal dat hij lactaattesten deed. Ditmaal een andere dokter , diegene die ik ook altijd neem , dokter bouqilion. Hij is even goed en de helft goedkoper. Je moet hier wel 1 week op de uitslag wachten terwijl je bij Dr. Olbrechts de uitslag dadelijk hebt . Ook moesten ze nu 4 x 2000 m lopen en 1 x 600 m zeer snel . De tempos waren 5 min , 4.50 min  , 4.40 min , 4.30 min en dan de 600 m alles geven ! De éérste 3 reeksen had ik telkens mijn horloge ingesteld , en dan is juist lopen niet zo moeilijk . Maar bij de laatste reeks was ik het vergeten omdat ik met de horloge van miel bezig was enzo de mijne vergat . En ééns vertrokkne dan kan je dat iet meer instellen , dus was het nu op gevoel en een beetje rekenen . Ik moest dus op 9 min aankomen en deed dit in 9.02 min . Dus het gevoel zit goed !!

Ook wordt het tijd dat jullie deze blog http://webloglopers.skynetblogs.be/ ook nog ééns bekijken en een reactie laten voor de weblogtraining op 21 september . We zijn nu volgens mijn gegevens met 16 volwassenen en 5 kinderen . Dit om de reservatie af te sluiten voor de bbq of een tafel te reserveren . Ik weet niet juist meer met hoevel mensen we moeten zijn om te bbq. Maar een tafel reserveren kan altijd . Dus staat jou naam nog niet in het lijstje , geef dan graag en reactie .

Vandaag rust genomen . Na zo 2 intensieve trainingsdagen geef ik mezelf een dagje rust . Het heeft niks met de pols te maken al bezorgde die me daarstraks wel wat zorgen . Ik voelde gisteren avond een lichte tinteling in mijn pols . Geen echte pijn , maar toch . Maaar daarstraks bij de bakker begon dit echt te verergeren . Stijfheid gepaard met pijn . Ik kon elke beweging niet meer maken en vreesde zelfs dat ik morgen mijn werk niet kon aanvatten . Dus de dokter gebeld en die stelde vast dat ik een peesontsteking heb . Ik mag blijven werken al was het beter van niet , en moet straffe pilletjes slikken . Ik liet hem mijn enkel ook een zien waar k toch een 2 keer per jaar mee sukkel  dus nu ook weer . Ik kan lopen e ondevind weinig hinder dan , maar nadien is het wel niet normaal . Zijn uitleg was dat ik dringend steunzolen nodig heb . Mijn rechtervoet lop ik echt zeer fel naar binnen waardoor de enkel extra belast wordt . Dis wist ik al , maar met zolen lopen geeft je ook weer een ricico op andere blessuren. Ik heb dit zelf al ondervonden met scheoen dien aangepast zijn in de sportwinkel . 3 weken en ik had beenvliesontsteking . Dus de twijfel is en blijft er , maar ga toch ééns naar een specialist gaan . Maar voor Keulen en Eindhoven komen die zeker niet in mijn schoenen .  Ook daarvan heb ik weer een nieuw paar van aangeschaft . Terug mijn vertrouwde assics .

Morgen 15 km wisselloop !

19:25 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

steunzolen Die zijn op maat gemaakt , in pronerende of antipronerende schoenen zit wel een correctie , maar of dit dan juist voor uw voeten zal zijn is iets anders . Ikzelf heb geen problemen meer sinds mijn steunzolen .

Gepost door: roadrunnerke | 07-08-08

Ik heb het gezien! Sorry, ik zag de dokter bij jou thuis toekomen, ben geen spion hoor. Ik was juist de weekkrant in jouw bus aant foefelen ;-).
Veel beterschap!!

Gepost door: Wendy | 07-08-08

zo'n ontstoken pols kan pijnlijk zijn, heb het ooit eens in mijn beide polsen voorgehad. En die enkel...zo'n steunzolen zijn altijd wel wennen natuurlijk, zelf heb ik er nog gee problemen mee gehad. Best bij een goeie gespecialiseerde winkel gaan waar podologen werken en niet zo'n simpel verkoperke zonder opleiding! bv Runners Service in Duffel, die kennen er echt alles van en hebben me goed geholpen!

Gepost door: Ruthje | 07-08-08

Die standjes ... jaaajaaa ;-))))))))) komt ervan ...Peggy !!!!

Gepost door: Katrien | 08-08-08

Voor mij waren steunzolen alvast de oplossing. En controle nadien toonde dat de loopstijl zeer veel verbeterd was.

Btw: Je mag mij ook bij de deelnemers eindhoven 2008 zetten. We gaan er daar een lap op geven hè.

Gepost door: cremke | 08-08-08

Keuze's maken !!!! Ja, Mario, keuze's maken in het leven blijft een moeilijke beslissing. Ook al is het voor je hobby. Zou ik toch overwegen hoor. Had vroeger ook steunzolen om mijn rugpijn weg te krijgen. Is effe wennen, maar je lichaam past er zich vlug aan. Ik ben hier in Torhout geweest indertijd bij één die voor een Torhoutste marathonloper zijn zolen altijd maakte voor in zijn loopschoenen. Nooit over horen klagen. Tis natuurlijk wel wat ver om naar hier te komen, je zal wel ééntje vinden in jouw beurt daar, In de Antwerpse Kempen.
By the way, zal je binnenkort eens raadplegen voor nieuwe schema's via mail. Als alle gezondheidperikelen van de baan zijn. (Zoals jij nu met je polske)
Groetjes Andy

Gepost door: Andy | 09-08-08

Die polsblessure is misschien gewoon overbelasting door terug te moeten gaan werken en hem intensief te moeten gebruiken. Lastig, maar gelukkig heb je die niet nodig voor het lopen.
Wat die steunzolen betreft: ik zou er ook huiverachtig tegenover staan, ook bang om andere blessures "uit te lokken". Anderzijds hoor ik van veel mensen dat het voor hen DE oplossing was. Ik zou me heel goed informeren over een podoloog. Aan veel mensen hun ervaringen vragen. En het er dan toch maar eens op wagen...Zie dat je het niet erger maakt door te wachten tot na de marathon...

Gepost door: Sandy | 09-08-08

Beste Mario, nochmaals dank voor het prachtige hazen. op 6 augustus. Voor jou was de 4'30 eenvoudig, voor mij was dat puffen en zweten. Ik herinner me dat je onderweg de opmerking maakte dat ik over de piste vloog als een bieke, en ik vermoed dat je me daarom MIEL noemt, inderdaad het Frans voor honing. De correcte voornaam is echter WILLY.

Gepost door: WILLY DELIEN | 12-08-08

VOORNAAM Beste Mario, langs deze weg nochmaals hartelijk dank voor het prachtige haaswerk. Voor jou waren die 4'30 eenvoudig loopwerk, voor mij was dat puffen en zweten. Ik herinner me dat je me zei dat ik over de piste vloog als een bieke, en ik vermoed dan ook dat je me daarom MIEL noemt, inderdaad het Frans voor honing. De correcte voornaam is echter WILLY, althans volgens mijn identiteitskaart.......

Gepost door: WILLY DELIEN | 12-08-08

De commentaren zijn gesloten.