16-08-08

Moederdag !

Moederdag , een dag die te weinig aandacht krijgt . een dag die meermaals per jaar moet voorkomen . Een dag die voor mij zo belangrijk is , dat ik hem elke dag vier . Dus moesten we niet veel anders doen die dag dan de andere dagen . Het zou zonde zijn als de moeder maar 1 x per jaar in de bloemetjes gezet werd , dus daarom hebben we dat gisteren ook niet gedaan . De bloemen die stonden te pronken van vorige week , hadden hun pracht nog niet verloren ! Ieder mens is natuurlijk anders van mening , maar opgedrongen feestvreugde is iets wat mij niet ligt . Zeggen , nu moet je lief zijn want het is moederdag , of hou het nu even vor jezelf en zeg het morgen pas om een discisie te vermijden .......Het is meestal toch te laat want ik vlam er alles uit wat op mijne lever ligt . Maar dat was niet het geval en hebben gisteren naar een openluchtmuseum geweest . Maar meer daar seffens over , ( we hebben weer wat meegemaakt )

De meeste onder ons zullen al wel een gps. hebben voor in de auto . Wel ik ook , maar die heb ik donderdag pas gaan kopen . Ik had zoiets van , het heeft me altijd goed gelukt met die kaarten ( met hulp van Peggy , dat was mijn gps.)  , maar soms .......soms is het toch ook lastig . En onlangs was ik een beetje pissig in de auto omdat peggy me verkeerd had gestuurd , en kwaas riep ze me , koop ne gps en lult tegen die als je verkeerd bent ! We heben toen ééns ferm gelachen , en zogezegd zo gedaan . Ik heb nu ook ne gps ! 

En zoals ons peggy altijd zegt . Als ne vent een nieuw speelgoedje heeft , moet ge hem een tijdje laten doen . ik heb er dan ook en tijdje mee aan het spelen geweest , en de vraag of we morgen ( moederdag dus ) niet ergens heen rijden werd door mij vlug gesteld . Willen we naar Kerkrade rijden , die dierentuin in Nederland ? Daar mogen we met onze abonomenten van Bokrijk , gratis binnen , nt zoals in nog een paar andere parken . Dus ik zoeken hoe ik dit moest instellen en heel vlug gevonden . Het stond er zelf zo in vermeld !! 113 km , dus gemakkelijk te doen ! Ook had ik nog naar andere locatie's an het zoeken die op de abonementen staan vermeld .

S'morgens dus tegen de kinderen gezegt dat we naar de dierentuin reden . Ik klik de gps op druk op kerkrade dat ik vooringesteld had e, en vriendelijke dame begint me de weg te wijzen . Ik wist niet in welke richting ik gestuurd zou worden maar het was richting Eindhoven - rotterdam en plots zegt peggy na 100 km gereden te hebben .Zeg manneke .......rijden wij naar Kerkrade ? Ja dat zal wel zeker , ik zit toch nog juist ! En waar ligt dat ergens ? Heb ik niet naar gekeken . Awel ..ik heb zo stillekes aan het vermoeden dat ge verkeerd zit ! Ik naar de kant en dat ding opnieuw ingesteld . kerkrade 186 km vandaaruit . Ik heb met mijn dikke vingers denk ik op het verkeerde geklikt en dus de andere vooringestelde route gekozen en kwamen zo in Archen uit . Daar was dus een openlucht museum waar we met die abonementen ook gratis binnen mochten . :-)

De éérste reactie's waren ...............:-) lachen of meer uitlachen met mij . Maar toen we daar aan kwamen beviel het hen dadelijk . OOk de kinderen ! Het is een beetje te vergelijken met Bokrijk , maar met heel veel ambachten die daar nog uitgevoerd worden . Een smid , botenbouwer , weven , spinnen , kaas maken , bakken , molennaar , .........en nog veel meer . Alles werd hier zeer goed uitgelegt en de vragen die je had werden zeer vriendelijk beantwoord . Het is een ruim park waar je ook zeer mooie wandelingen kan maken en hier en daar een terasje kan meepikken . Poffertjes heb ik ook nog gegeten ! Iedereen was blij dat ik verkeerd gereden was , met gps ! :-) De volgende keer toch even extra controleren waar we uiteindelijk naartoe gaan . Zo hebben wij dus moederdag doorgebracht .

S'avonds was het wel minder . Ik moest om 10.00 u beginnen werken voor zaterdag . Dus dit is beginnen zonder te slapen net zoals mijn baas hoor . Wie kan er nu slapen vroeg in de avond , als je tot smorgens hebt kunnen slapen . ik niet !! Om 3 u deze nacht had ik nog planne om smorgens dadelijk te gaan lopen als ik thuis kwam . Maar dit is maar bij lopen in mijn dromen gebleven . Eerst toch een uurtje of 2 gaan slapen en deze avond gaan we lopen . 15 km wisselloop . 1 km loslopen en 2 km tegen 4.45 min.

Morgen ga ik zeer vroeg weer lopen . Een tochtje van 20 km tegen 5.45 min. Ik zal nog ééns naar steffan bellen ! Die is ook zot genoeg ! :-)  

10:42 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Moeilijke levenstijl ja ik heb al me al dikwijls afgevraagd hoe je het allemaal voor mekaar krijgt en dat allemaal is bij jou wel heeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel zenne , een drukke bezige Bij !!ps geniet van je 20km samen met "gekke" Steffaan en nogmaals dank voor de vlugge mail gisteren !! wat zouden we doen zonder jou :-)

Gepost door: Katrien | 16-08-08

GPS? Waarom? Het ging toch altijd goed! Nou zie je dat je voor verassingen komt te staan. Alhoewel deze goed uitpakt.

Gepost door: Tiny | 16-08-08

gps Dat zal je dus nooit meer overkomen. Goed dat jullie er toch nog van hebben genoten.

Gepost door: Edith | 16-08-08

Volgens mij is het niet dikwijls saai ten huize Dekkers. Ik heb in elk geval weer eens goed kunnen lachen! 'Koop ne GPS en lult daar tegen als ge verkeerd zit'...haha!

Gepost door: Sandy | 17-08-08

PeggyPeggy PeggyPeggy toch beter dan TomTom dus. Overduidelijk.

Gepost door: Kaat | 18-08-08

De commentaren zijn gesloten.