31-08-08

lange versnellingen !!

Het begint een wekelijkse gewoonte te worden om samen met de  steffan in de vroege uurtjes ons te gaan afbeulen . Naar gewoonte is het altijd een tetterloopke , maar onze , of beter gezegt mijn schema vereiste lange versnellingen ! 3 x 3 km tegen marathon tempo of voor mij onder de 162 slagen blijven . Maar om onze gewoonten niet helemaal de rug toe te keren zijn we toch al tetterend begonnen . ( tejeu ....tetteren begint een beetje verwijft te klinken . Komt ook van ons jonge veulen  .Andere benamingen  altijd welkom ) In plaats van 3 km loslopen werden het 4 km . De versnellingen zijn altijd ietske sneller gebeurt , met als laatste redelijk goed als marathon tempo , in mijn goede dagen !

3 x 3 km .

 3 x 3 km ..

Je merkt dan de laatste en de voorlaatste versnelling gelopen is aan dezelfde hartslag ,,maar toch een minuutje verschil op zit . We hebben ons ingehouden de éérste 2 km , waardoor de hartlsag gevoelig lager lag , maar de laatste 1200 m heb ik echt van katoen gegeven en tegen 4 min gelopen . Ik moest toch ééns zien wat stefke nog kon .-) Nog eventjes trainen en we strijden weer tegen ekaar in wedstrijden . 3 jaar geleden , voor zijn blessure klopte hij me op elke afstand . Niet veel , maar toch ! Nu ondertussen heb ik al zijn beste tijden al verbroken , maar begin stillekes aan weer nattigheid te voelen .Knipogen

We hebben ook weer een zeer mooi traject gekozen . Dat is nu het voordeel van een garmin . Ik kan jullie juist laten zien waar ik gelopen heb . Ik hoef geen uitgestippelde routes te volgen , die ik dan waarschijnlijk tot vervelens toe van buiten ken .

3 x 3 km

Volgende week zaterdag is het in ravels weer de jaarlijkse pierenloop . Je wordt met een busje naar de start gebracht in poppel . Vandaaruit moet je dan lands zeer mooie landwegen lopen tot in Ravels . De afstand is 15 km . Ook zijn er in Ravels zelf ook een 10 km / 5 km / en kinderlopen gehouden .

Iemand had mij gevraagt om zijn blog via de mijne een beetje bekent te maken om erbij te horen  . Ik merk juist dat ik mijn mailbox leeg gemaakt heb , en heb je link niet meer . Sorry maar misschien nog eens doormailen .  

En als laatste . We hebben er ook weer een podium plaats bij onder de bloggers. Weeral een dame !! Heren het begint tijd te worden dat we ook ééns iets gaan forceren !! We staan zeker al een 4 - 5 podium plaatsen achter . Deze keer is het weer een zer staffe dame . Vriendin van ons podium beest katrien ! chris is deze keer de gelukkige ! Blijven trainen en goed je schema volgen . De gouden plak lonkt naar je !!

 

11:26 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Tetterloopke. Klinkt inderdaad wat vrouwelijk, als ik op een andere benaming kom dan laat ik het zeker weten! Voor de moment geen inspiratie, sorry.
Grt

Gepost door: Wendy | 31-08-08

Men's talk of tetteren de vraag is bij wie ? bij de mannen of de vrouwen wordt er meest gezwanst ???? moeilijke vraag ? neeeeeeeeeeeeee hoor ;-) ps onze Tiny spreekt over "Kleppen" hollands gezwans :-))

Gepost door: Katrien | 31-08-08

Synoniem Lullen, en dat is gene zever. :)

Gepost door: Gert | 31-08-08

Beppen tijdens het lopen, zou ook kunnen.En voor mij zou het "schone Merry"wezen!!.
Goed gedaan Mario en je gaat goed zo met al die anderen, top.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 31-08-08

ipv tetteren "strategische besprekingen"???

Gepost door: Wim | 01-09-08

merci Mario bedankt voor je aanbod om mijn schema aan te passen. Deze week bekijken we het en ik geef een seintje als 't nodig is !
btw, lullen klinkt idd wat mannelijker ;-)

Gepost door: Chris | 01-09-08

Hallo,

ik ben vandaag begonnen met de training. Het was echt zwaar. Op m'n blogje kan je zien wat ik er van gemaakt heb.

Liefs Hoebeltje.

Gepost door: Hoebeltje | 01-09-08

Dankje, ik ga het woensdag (want morgen rustdag zeker?) proberen en ik hoop dat het beter lukt dan vandaag. Misschien lag het ook aan het terrein dat ik gekozen had. (Laat ons zeggen van niet gekozen, had gewoon het jogpad hier in het park van breyvelde genomen). Het is eigenlijk zo'n bossige grond met regelmatig een stijging en een daling. Ik heb nog altijd de moed en het karakter, maar het zal zoals je zegt, heel zwaar zijn.

Ow ja, ik ben op zoek naar een hartslagmeter. Ik heb eventjes rondgekeken op de website van polar, maar ik weet niet echt goed welke ik nodig heb. Ik zoek een niet te duur model, maar toch een goeie.

En eventueel ga ik om een zwempak, alhoewel ik me echt niet goed voel op dit moment, om tijdens de "rustdagen" te gaan zwemmen.

Liefs, Hoebeltje.

Gepost door: Hoebeltje | 01-09-08

De commentaren zijn gesloten.