07-09-08

De pierenloop!

Een bijna jaarlijkse gewoonte is de pierenloop geworden . Daar zijn afstande van 5 - 10 km en de 10 mijl te lopen . Ik heb daar telkens al de 10 mijl gekozen . Ons peggy , die de hele week ziek is geweest snakte om te lopen en heeft dit ook gedaan op de 10 km . We zouden bijden ons tempo lopen dat we voor ogen heben op de (halve)marathon . We zouden bijde onder de 160 hartslag blijven , dat was de raad die ik haar mee gaf .

Ik had aan steffan zijne kop liggen zeuren dat hij ook meekwam om zo toch samen de training af te maken . Hij was er , en heel vroeg , maar dat leest ge wel op zijne blog  http://stefkerun1.skynetblogs.be/ . Ook was Vic er . Hij zou daar ook volgens zijn schema aan marathontempo gaan lopen . Of hem dit gelukt is weet ik nog niet . Achteraf heb ik hem niet meer gezien !

Het lopen zelf ging zeer goed . De éérste km was al perfect tegen 4.30 min/km met hartslag 158. De wind was zeer veradelijk . Altijd op kop , en niet een beetje ! Ook kwam ik daar weer ......tegen die ik in Lichtaart halverwegen wedstrijd ook tegen kwam . Hij pikte ook mooi aan samen met toch inhet begin een 10 ral andere lopers die proffiteerden van dit tempo. Na 4 km bestond ons busje nog uit ene 7 lopers . Steffan en ik waren de bestuurders :-) De temo's varieerden een beetje tussen de 4.30 en  4.35 min/km , afhankelijk van het parcour en de wind. Onderweg kan je dan nog rustig wat babbelen en genieten hoe anderen dan toch afzien om erbij te blijven :-) . Die gast ( gokje rudy) van lichtaart versnelde op km 5 en ik riep hem nog na " pas op , spaar je voor de laatste 2 km , want dan ga ik alles geven "  . De hele wedstrijd verliep vlekkeloos , mooi parcour , en we waren zo goed aan het praten dat we pas versnelde , steffan en ik , de laatste 1.5 km . Ik daagde steffan uit om mij er dan maar af te lopen . De rest van onze groep deed niet mee :-) . We raapte op die laatste km toch nog een 10 tal mensen in . We bleven mooi samen . Ik weet dat steffan ook zeer veel karakter heeft en niet gemakelijk los laat . Ik wilde het eigenlijk op een sprintje laten uitdraaien en liep dus niet met de volle kraan open . Maar ik hield mijne gps in het ook en we nadere de 16 km en ik begon al ferm het tempo op te trekken maar zag nog altijd geen aankomst . Wel ong . aan de kerk te zien , maar door het bochtenwerk niet helemaal duidelijk waar het laatste rechte stuk zou beginnen . Het was volgens garmin 16.150 m en ik maakte het verschil de laatste 300 m . Het verschil was een 10 - 15 m. Onze tijd was 1.12 u

Ons Peggy heeft ook zeer goed geluisterd. zij liep ook mooi op hartslag . tussen de 160 en als max 165 en behaalde ondankt de wind een snelheid van rond de 6 min. Ze beschreef het als zeer gemakkelijk te doen . Ook had zij een 2 dames mee die haar tempo volgde. Ze kwam aan op 1.01 u . In eindhoven dit tempo zou voor haar een tijd betekenen van rond de 2 uur en dan dadelijk en verbetering zijn van 20 min op de halve marathon . Mmm...ik ga haar toch wat afremmen . 2.10 u zal al snel genoeg zijn .

Na de wedstrijd was er nog een prijsuitreiking met als hoofdprijzen 2 moutenbike's en 1 kachel twv. 250 euro minstens . Hij werd gewonnen door iemand van onze club . 180 kg moest hij mee zeulen . Volgens mij was dit een grote mispoes ! :-)  

09:26 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (14) |  Facebook

Commentaren

Proficiat allemaal iedereen knap gelopen en met mooie hartslag ! en Peggy wordt ook als haasvrouwtje ingeschakeld zie ik , tof zeg zo'n "bunny"

Gepost door: Katrien | 07-09-08

Leuk verslagje ! Ocharme de man van jullie club met de kachel ! Ik zou die meteen voor de mountainbike ruilen ! Proficiat aan Peggy, wauw 6 minuten ! Mario : as usual : 'keigoe' zoals ze hier zeggen !

Gepost door: Kaat | 07-09-08

Kachel Diene kachel zou een waarde hebben van €1800 ! , ik had hem in ieder geval goed kunnen gebruiken in mijn nieuw huis :-)
Ik was vooringeschreven , en ik vrees dat die formulieren niet in de doos zaten van de aanwezigheidstombela ??
Het was fijn jullie nog is te ontmoeten !!
Het gaat je goed ... !

Gepost door: erik | 07-09-08

als je net aan 't renoveren bent of zo, kan zo'n kachel misschien nog van pas komen, maar 'k zou er niet zo happig op zijn peis ik (tenzij om verder te verkopen).
knap gelopen allebei!!

Gepost door: Ruthje | 07-09-08

Zo te lezen een mooie wedstrijd en altijd leuk om zo met de groep te gaan.
En tsja, wat moet je met zo'n kado!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 07-09-08

Beide goed gelopen!
Proficiat!
En leuk te lezen dat Peggy terug buiten kon!
Buitenlucht kan wonderen doen!

Gepost door: Tinne | 07-09-08

Die Peggy is wel echt een taaie he

Gepost door: Homer | 08-09-08

Dag coach .
Je maakt schema's voor vele lopers . Ik zelf heb onlangs zo een schema onder ogen gekregen van XX . Ze zijn de moeite waard om te volgen . Zij zelf maakte hiermee fikse vorderingen !! Of ze nu echt beter zijn dan andere schema's zoals ik op tal van blogs te lezen krijg , stel ik toch in vraag .
Je doet dit allemaal gratis . Zo vertelde ze me toch . Vergeef me als ik fout zit !
Stel jij jezelf nooit de vraag , wat als ze er moeten voor betalen ?
Ik vermoed dat ze bij een betaal systeem massaal zullen afhaken !
Het spreekwoord ..Het moet niet goed zijn , als het maar goedkoop is !! Laat staan , "gratis " , is hier echt van toepassing !
Je hebt het dan minder druk , waar je ook nogal graag mee uitpakt , en misschien presteer je zelf dan ook nog eens !!
Keulen .....een pr. ?? Ik dacht van niet , he !!

Gepost door: mevr. X | 08-09-08

Waarom toch? Oh my God, we hebben weer iemand die anoniem interessant komt doen, heel dapper.

Mevr. X,

Geen enkele loper die traint met schema's van Mario beweert dat het de beste schema's zijn. Wat de meesten wel beweren is dat ze er graag mee lopen en dat ze vorderingen maken. Er zitten dan ook alle elementen in die een goed trainingsschema moet omvatten. U kan dit gerust toetsen aan documentatie i.v.m. atletiek die men her en der kan vinden in de gespecialiseerde pers. Dus ja, ze zijn goed, en nogmaals ja, er zijn nog goede schema's waar wij vorderingen kunnen mee maken. Niemand heeft ooit anders beweerd. Trouwens, de opmerking die u maakt betreffende het niet halen van een PR is al helemaal te gek voor woorden. Want als ik die redenering doortrek is er geen enkel schema goed! Of denkt u dat iedereen altijd maar PR's gaat lopen bij elke nieuwe wedstrijd?

Zoals ik Mario ken maakt hij gewoon graag schema's. Ik heb hem dan ook nog nooit horen of zien zeuren omdat hij een schema extra moest maken, wat u ook mag beweren. Dat hij hiervoor geen vergoeding wil, is zijn eigen keuze en siert hem als mens. Hij wil dat niet en daarom proberen wij hem op een andere manier te bedanken. Hoe, daar hebt u het raden naar.

U hebt bij deze u gal kunnen spuien. Laat nu misschien iedereen in zijn waarde. Mocht u toch nog behoefte hebben om te reageren, wees dan zo open en eerlijk om dit ten persoonlijke titel te doen i.p.v. anoniem achter je pc en liefst nog rechtstreeks met de betrokkene.

Gepost door: Gert | 08-09-08

@ mevr. X Ik heb niet de pretentie om te zeggen dat mijn schema's goed zijn ! Ik merk alleen dat mensen er beter mee worden ! Moest ik nu elke dag zo een mail krijgen met negatieve uitspattingen over .....Dan was ik al lang van het toneel verdwenen ! Het was zelfs nooit de bedoeling om dit zo groot te laten worden ! De respons die ik krijg op de blogjes , zijn voor mij de betalingen . Hun vorderingen te mogen lezen die nu al gaan tot podium plaatsen ( daar was 2 jaar geleden geen sprake van ) geeft mij voldoening ! Als iemand betaald heeft moet ik hem helpen over de afgesproken tijd , nu ik het gratis doe , kan ik dadelijk met iemand stoppen die mijn tijd verdoet , zoals gij nu doet ! Dus stop !!!
En ik denk te weten wie je bent !! E....s ??

Gepost door: coach mario | 08-09-08

Vanwege de Olympische Spelen ben ik een tijdje niet op je weblog geweest. Schitterend over alle mooie trainingen/duurlopen te lezen. Heb afgelopen week de loopschoenen voor het eerst in 2 maanden aangehad. Volgens mij moet ik U maar even lief aankijken voor een beginners-schema ;-) Hardlopen is het mooiste wat er is maar zonder conditie is het best zwaar ha ha ha. Leuk dat er weer een grote groep naar de Eindhoven Marathon komt ; zal daar U allen komen aanmoedigen (en zelf de 6km lopen).

Gepost door: Bjorn Paree | 08-09-08

beste X er zijn vele lopers blij met zo iemand als mario die dit alles belangeloos doet. de erkening van de mensen die met een schema lopen van mario en er voldoening uithalen is voor hem het belangrijkste.Asics heeft ook gratis schema's dus spui daar ook wat kritiek want dat is blijkbaar het gemakkelijkste.

ps wij krijgen zelfs gratis taart van mario om met zijn schema te willen lopen :-)))))).

Gepost door: christ | 08-09-08

Training 2 vandaag; duurde wat lang doordat ik wachtte op een bestelling. Ben er kapot van, maar wil wel nog doorgaan met lopen.

Liefs, Hoebeltje.

Gepost door: Hoebeltje | 08-09-08

Aan die x (man of vrouw) Je bent rijp om eens goed in de spiegel te kijken en jezelf af te vragen (gewoon voor jezelf voor niemand anders ) WAAR BEN IK MEE BEZIG ???? Ik weet het antwoord hoor !! jezelf pijn te doen , je bent in je binnenste jaloers dat jij zelf geen zo'n groot hart hebt als mensen zoals Mario , wij als recreantjes zijn al gelukkig dat we hulp krijgen van zo'n man , die inderdaad gratis !!!!! alles doet voor ons , gelijk waar we een probleempje ondervinden mogen hulp vragen , wij moeten geen Olympische kampioenen worden en elke week een PR lopen ,wij hebben Mario heel graag als coach en nog veel liever als heel goede vriend !! want ondertussen hebben die mensen (Mario en zijn gezin) een plaats in ons hart gekregen !! dus hou je annozel priet praat maar voor jou vriendenkring als die bestaat en dat betwijfel ik tenzeerste en laat goede mensen met rust en zoek hulp DRINGEND !! met een HEEL DURE THERAPEUT of loop wat rondjes met een heel goed schema

Gepost door: Katrien | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.