05-11-08

Rustdag....

Een rustdag is voor een amateur sporter een werkendag met rust op sportief vlak . Zo had ik vandaag en de rest van de week het al redelijk druk gehad op het werk . De sint is nog niet in het land , maar zijn bestellingen beginnen binnen te lopen . En dat geeft extra werk , naast al het andere lekkers dat er gemaakt moet worden . De vraag is nu wel of de mensen de crisis die er heerst nu gaan vertalen in het koopgedrag bij ons in de winkel . Gaan ze niet meer de grote warenhuisen opzoeken , omdat daar toch de prijzen ietske lager liggen . Als je het koopgedrag nu moet vergelijken met 10 jaar terug , dan merk je bij ons in de bakkerij al een zeer groot verschil . Mensen kopen nu gerichter . Ze zijn met 4 mensen , dus tellen ze juist uit hoeveel pistolees ze nodig hebben , en vroeger was dat van geef me re 10 en doe er van die daar ook nog 4 bij . T'is juist uitgeteld en de kippen die vroeger de overschot kreeg , zullen de crisis ook voelen . Er is geen overschot meer ! En dan zijn er de bakkers thuis nog . De machientjes die een periode uit de rekken vlogen ! De ultieme oplossing om geld te besparen ! Zo beschreven de verkopers toch , en met dat gedacht leven er toch nog altijd heel veel mensen . Maar als ze nu echt alles ééns gaan tellen ......De aankoop van de boem ( die zij ook al duurder betalen ) boter , daar beperkt de optelling bij de meesten . Maar de electriciteit die zo'n machientje verbruikt wordt meestal vergeten . En geloof me , dat is niet niks hoor. En dan de aankoop ervan . Om nog maar te zwijgen over eventuele kosten die eraan kunnen komen  . En om dit onderwerp af te sluiten , wat ze dan maken , is naar hun eigen zeggen veel beter . En daar valt niet over te discusieren , maar als wij als bakker , dat brood in de winkel zouden leggen , zouden ze dan daar tevrede mee zijn . Ik heb er zelf ook al een brood van gegeten , gebakken met de grondstoffen die wij gebruiken in de bakkerei , dus het zou krak hetzelfde moete zijn . Maar met de ogen dicht , en volledig uitgehongerd zou iedereen , als hij/zij eerlijk, is zeggen dat het zelf-make-brood niet aan kwaliteit kan vergeleken worden . Het verschil dat je bespaart is een brood bij de bakker 1.90 euro en thuis 1.60 euro , alles verekend .

Mijn voorspelling ......De mensen gaan in de toekomst nog wel ontdekken dat brood het goedkoopste product is wat bij hen op tafel verschijnd . Je eet met 4 volwassenen van 1.90 euro . Kent iemand nog zo'n product ?

 Planning voor het najaar 2009 !

Het voorjaar was al bekent , Rotterdam de marathon en antwerpen de 10 mijl . In de zomer de dodentocht .

In het najaar gaat er nog een stemming komen om weer met een grote groep naar één en dezelfde marathon te gaan . Omdat ik zelf erg vertrouwd ben met Eindhoven staat die al zeker genoteerd . Daar zal ik zeker naartoe gaan . En dan de stemming afwachten . De leie marathon is er ééntje waar al veel over gesproken wordt , en voor mij ter ondersteuning voor Betty en Frank en ......nog een paar bloggers die aangesloten zijn bij de club die dit organiseerd . Dus mijn keuze zal daar naar toe gaan . Ik hoop in mijn binneste dat de meerderheid daar ook voor kiest . Een prima gelegenheid om de perfecte weblogbijeenkomst te organiseren . Veel gemakkelijker dan op die grootst opgezette marathons waar je tussen de massa je vrienden niet meer kan vinden . Of het nu even leuk als marathon op zich is ......Ik hoop dat het in elk geval beter is dan Etteleur . Dat is ook klein maar je beleefd er niks . Gewoon een doodse boel , op het centrum na . Voor mij liggen die datums ook goed . De leie marathon daar doorlopen en in eindhoven ga ik weer naar jaarlijkse gewoonte iemand hazen . En die persoon heb ik deze keer zelf uitgekozen . De voorwaarden zijn altijd wel , ze moeten zeer gemotiveert zijn en trainen met mijn schema's , en belangrijk , ik moet ze wel kunnen bijhouden . :-) Ik heb daarom een zeer sportieve , snelle dame uitgekozen , en ook iemand die bij mij in de gemeente woond. snelle Wendy zal iedereen wel kennen . Nu heb ik al wel wat reactie's gelezen op haar blog , van mensen die het spijtig vinden dat ze nu niet naar de Leien marathon gaat , maar wel naar Eindhoven. tja .......dit is natuurlijk niet slecht bedoeld , en het blijft Wendy haar keuze . Maar dit zijn nu wel mensen die NU ook al de beslissing genomen hebben om zeker die marathon te lopen , terwijl het toch nog altijd niet zeker is dat de stemming daar naartoe zal gaan . ( maar iedereen is natuurlijk vrij van gaan en staan ) Er zijn ook mensen die veel liever naar een andere marathon gaan met de groep , Want daar draait het om . Iedereen wil graag met de groep gaan omdat dit altijd heel leuk is , maar ook iedereen wil naar zijn keuze van marathon . En dat zijn nu twee zaken die niet samen gaan . We zullen wel zien hoe alles verloopt nu met de gekozen marathon van Rotterdam . Is dit een succes ......? Zo niet , dan is een tweede stemming houden ook zinloos , naar mijn mening ! 

Ik zou nu willen voorstellen om te reageren met voorstellen van marathons in het najaar , die je graag in de keuze lijst ziet staan . Zet jou marathon ertussen , zodat je kans maakt je goesting te krijgen . Beschrijf hem een beetje , geef de motivatie door , waarom die te kiezen , en dan plak ik dit in de toekomst ( volgende week ) op de weblogunite . Dit bespaart mij zelf ook het zoekwerk naar ...! 

De leie marathon , en Eindhoven staan er al zeker bij !! Welke moeten er nog bij ?   

 

21:11 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (14) |  Facebook

Commentaren

Yep! Ik vind het ergens ook heel jammer dat ik dan niet op de leiemarathon aanwezig zal zijn. Misschien kan ik wel met iemand mee fietsen, dat lijkt mij ook wel eens leuk. Enne een bakker blijft altijd nodig ze!! Vooral voor chokomoussetaart ;-).

Gepost door: Wendy | 05-11-08

of rijsttaartjes Mario, ik zal zeker kiezen voor Eindhoven. Is het niet voor den hele (waar ik alles voor in het werk zal stellen), dan zal het den halve zijn ! Ik ben verzot op rijsttaartjes, en ik zal die zeker en vast (en alleen maar) bij den bakker blijven kopen ! See You

Gepost door: Dirk De Groof | 05-11-08

Zeeland marathon? Tiny liep hem dit jaar, lijkt me ongelooflijk zwaar maar oh zo interessant net daarom ;-)
Leiemarathon valt wat ongunstig voor mij, net na de start van ons werkjaar waar ik al 2 à 3 weekends niet kan trainen. Sowieso doet dat me twijfelen om nog een najaarsmarathon te doen in die periode, omdat het dan ongelooflijk hard puzzelen is om de trainingen gedaan te krijgen. 'k Zie dus nog wel!

Gepost door: Ruthje | 05-11-08

Chocolade mouleren en dergelijke blijft een kunst. Ik denk dat de brood -en banketbakkerij steeds meer zal evolueren naar nicheproducten. Dit te vergelijken met de evolutie in het restaurantwezen. Een perfect stokbrood of ciabatta is het monopolie van de warme bakker. Mijn verleden als bakkerszoontje zit er duidelijk nog ingebakken.

Gepost door: CT | 05-11-08

Leve de warme bakkers! Ik heb er ook al eens aan gedacht om zo een machientje te kopen maar niets beter dan de keuze die je hebt bij de warme bakker.

Als marathon zulen we als lid van JC Wevelgem voor de Leiemarathon stemmen (een beetje normaal, hé). Als vrouw heb je daar veel kans om op het podium te staan (5 categoriën), wie weet....
Maar, laat andere ideetjes ook maar komen, zou ik zeggen!

Gepost door: Spencerwoman | 06-11-08

Brood en spelen Wij hebben zo een machientje gehad een aantal jaren geleden. Maar eens het stuk was hebben we besloten het niet te laten maken. Het was best lekker brood, maar na een tijdje word je dat ook beu en de keuze bij de warme bakker is zoveel groter. Daarenboven, en dat vinden wij ook belangrijk, steunen we de lokale zelfstandige als we naar de warme bakker gaan.
Najaarsmarathon? Ik denk er al wel eens aan, maar echt concreet zijn die plannen nog niet en ik vrees dat ik daar pas een besluit ga in nemen na de voorjaarsmarathon of zelfs nog later. In ieder geval niet Eindhoven. Het is daar super leuk, maar ik wil ook wel eens van iets anders proeven.

Gepost door: Gert | 06-11-08

Amsterdam Wel, ik heb ook zo een broodbakmachine en ik wil geen ander meer. Misschien ging ik altijd bij de verkeerde bakker.

Voor het najaar had ik aan Amsterdam gedacht. Geweldige stad, alleen daarvoor zou ik het al doen en ik wil eens door het Vondelpark lopen. Maar vooral, finishen in het Olympisch stadion lijkt mij toch iets om naar uit te kijken. Ik ben natuurlijk wel ook in om iets met z'n allen te doen maar er zijn grenzen. Uit principe loop ik maar 2 marathon per jaar. Ik ben er toch niet zo zeker van dat veel marahtons lopen, zoals Koen, je niet ooit zuur zal opbreken. Uiteraard zijn er uitzonderingen maar ik neem liever geen risico. En aan de andere kant wil ik dat een marathon lopen iets speciaals blijft. Als je dit iedere maand doet is dat toch een beetje weg. Dus, niet nog eens naar Eindhoven en ook de Leie Marahton zie ik niet zitten. Ik hou van die massawedstrijden. Dus, niet steeds hetzelfde en geen kleine wedstrijden, daar stap ik zeker niet van af. Voor de rest kan ik mij in alles vinden.

Gepost door: Christophe | 06-11-08

Leie vs Eindhoven Naar de Leiemarathon ga ik sowiezo gaan supporteren of mee fietsen met iemand maar Eindhoven staat vast dat heb ik beloofd aan mijn ventje ik doe hem ieder jaar omdat we er een weekendje van maken en nu heb ik ook beloofd aan Anita en Bart ,Anita gaat daar haar Marathon Debuut maken en daar wil ik bij zijn !! moelijk om ons te doen kiezen zenne ;-)

Gepost door: Katrien | 06-11-08

Ambachtelijk brood Het enigste voordeel van zelf brood bakken is de overheerlijke geur, die een paar uur blijft hangen. Voor de rest alleen maar nadelen.
Wat betreft het volgende onderwerp, de keuze voor een najaars marathon. Gezien de verhalen van de lopers lijkt mij Eindhoven een goede optie. Maar een buitenlandse wedstrijd lijkt mij ook wel eens een leuke uitdaging om mee te mogen maken. Ik blijf de actie wel op de voet volgen.

Gepost door: Fred | 06-11-08

ja en nee Je hebt gelijk wat betreft de vergelijking tussen zelfgebakken brood en bakkersbrood, maar één ding wordt vergeten: sinds de vrijgeving van de broodprijs (is dat nu ondertussen geen jaar of 3 geleden??) stijgt de broodprijs telkens de graanprijs omhoog gaat. Logisch, uiteraard, maar vorig jaar was er een moment dat de graanprijs drastisch gezakt is (-20%). In diezefde periode werd het brood echter duurder ... Ik wil maar zeggen, nen bakker die klaagt, dat is als een boer die altijd een opmerking over het weer heeft ...

Gepost door: geert | 06-11-08

De halve van Eindhoven zie ik zeker zitten. Voor de rest sluit ik me eigenlijk aan bij Christophe. Marathon lopen is toch iets dat je niet tot het oneindige blijft doen want, laat ons eerlijk zijn, het is roofbouw op je lichaam. Dat is nu eenmaal de realiteit. Desondanks is het steeds een kick om het tot een goed einde te brengen. Maar net daarom probeer ik er ook zoveel mogelijk verschillende te doen. Om van elkeen de sfeer te proeven en ik ben ook voorstander van de grotere loopwedstrijden (maar dat is natuulijk persoonlijke smaak). Amsterdam en Firenze staan op mijn verlanglijstje.

Gepost door: Steve | 06-11-08

nog vergeten Ik koop mijn brood dus bij den bakker hé. Soms uit noodzaak in de supermarkt maar die smaak is toch stukken slechter zenne. Neeje, geef mij maar de vriendelijke bakker. En in't weekend staat der meestal nog schoon volk achter den toog ook. :-)

Gepost door: Steve | 06-11-08

Ik loop zeker de leiemarathon (en als 't nie zou lukken dan supporter ik 42 km voor de rest !) Alternatieven ? Brussel 1/2 marathon is een combineerbare zaak en ligt centraal in 't land, makkelijk te bereiken dus met openbaar vervoer

Gepost door: jogginggirl | 06-11-08

webloglopen Er zijn natuurlijk veel webloggers die een marathon lopen , maar waarom moeten het nu altijd marathons zijn , waar blijven die kleine weblogmeetings , waar je zo erg niet moet voor trainen en je gewoon kennis kunt maken met iedereen die hebben ook hun charme . Of bvb zoiets als de estafetteloop in Den Haag , daar ziet iedereen elkaar lopen en is er tijdens de wedstrijd die 12 uur duurt tijd zat om eens met elkaar te converseren , ook ideaal om als webloggers ( in t-shirt) op te vallen . Nu als najaarsmarathon , ik zou sowieso nog eens in Eindhoven willen lopen , maar dan de Halve en als marathon zou ik opteren voor de Leiemarathon , die kan best lastig zijn ( wind ) , maar je mag een fietser mee op het parcours , wat wel handig is .

Gepost door: roadrunnerke | 07-11-08

De commentaren zijn gesloten.