16-11-08

Het succes in Kasterlee van......

Vandaag was het weer een prima dag indeling . Deze morgen met het gezin naar turnhout om te ontbijten . Dit was nog een kadeau van ons Peggy dat ze gekregen had van haar zus . Dus een stevig en lekker ontbijt had ik al binnen voor ik naar Kasterlee vertrok om op vraag van Ruthje , haar te hazen . Voor de start heb ik Wim nog gezien en michel vanop afstand achter de hoge hekken . Ook enkele Vabco leden heb ik onderweg en voor de start gezien .

Ruthje had echt grootse plannen . Een pr. lopen .....al vertelde ik er dadelijk bij dat dit bijna niet haalbaar is op dit parcour ! Maar waar een wil is , is een weg ! En bij haar was de wil zeer groot ! Het tempo werd zeer stak gehouden op 5.20 min/km , met zeer lichte schommelingen dat we aan het parcour te danken hebben . Maar tussen de 5.13 en 5.22 min/km werden de éérste 14 km allemaal afgelegd . Enkel de kilometers waar de drank bevoorrading was. Daar moest ze stoppen en goed drinken , dus niet smodderen met het drinken . Dus dat gaf ons die km telkens wel 15 sec aan ons broek , maar dat geeft winst op het hele traject .  Tot km 15 - 16 ging alles perfect ......een fluitje van een cent . Ze zag er goed uit . ( altijd trouwens ) , maar dan begon het toch een beetje te wegen . Het parcour werd zwaarder , dus dan pas was ik van nut . Ik dacht al de hele tijd dat ik er maar voor spek en bonen bij liep :-) , maar nee , toen mocht ik in mijn ellement schieten ( slecht he ) Diegene waar ik al voor gehaasd heb weten wat dat betekent ! :-)

De pr. zit er echt in !! Zo blijven volhouden !! We hadden op dat moment een voorsprong van 1.30 min voor haar pr. afgemeten op de km van het parcour . Maar het zware stuk moest nog komen , dus een betje toegeven zou er wel inzitten !

Maar het was garmin die haar uit haar lood sloeg . Het is niet meer haalbaar die pr mario . Maar jawel , zeker weten , niet afgeven Zet dat ding van jou maar uit ! Ik zal het wel in het oog houden ! En ze hield vol ......tot de kabouterkes berg ! Daar moest ze even wandelen , wat ook voor 80 % gedaan werd door de andere lopers .Mijn pijp is uit .....laat me gewoon goed aankomen . Maar meiske , ge ziet er nog goed uit ! vooruit lopen ! Haar maag begon ook rare kuren te verkopen , en zeker toen ik haar een zakje pure suiker gaf , kwam er dat ook weer dadelijk uit . Overgeven kon je dat niet noemen , het kon zelfs op die tijd nog niet aan haar maag geraakt zijn , maar het moest er terug uit . We begonnen terug te lopen na ong. 1 min gestapt te hebben . De laatste km , zij ik . Zijn we al op km 20 dan . Maar ja , gewoon blijven lopen aan dit tempo en je zal bijna een pr hebben . Ze kwam aan met een prachtige tijd , die maar 20 sec boven haar persoonlijk record ligt , en dat op dit zeer zwaar parcour !

Wat haar tijd juist is ondek je wel op haar blogje http://ruthjeloopt.skynetblogs.be/ vandaag !!  Voor mij heeft ze vandaag een pr. gelopen !! Een zeer dikke profficiat nogmaals !!

Ook snelle  wendy heeft het weer schitterend gedaan ! Een tijd zoals ik hem voorspeld had , op de minuut juist !! Dus ook weer een pr. Na haar schitterende tijd op haar éérste halve marathon in Eindhoven . Ze was weer bijna met een podium plaatske weg ! Haar tijd , ook weer op haar blogje ! Ik verklap niks ! Maar één ding is zeker , de schema's doen toch telkens hun werk !!

Ons Peggy en de kinderen mogen ook zeker een pluimke krijgen . Zij geven mij wel de kans om toch telkens ergens te gaan lopen , ondanks dat ons femke vrijdag avond thuis kwam met oorontsteking en nu toch flink ingepakt mee aan de finich zat ! En ons Peggy had haar ochtend training verzet naar deze namiddag . Dus die is nu lopen se !

De foto's zijn hier te bekijken die ik alweer onderweg  genomen heb !

14:52 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (18) |  Facebook

Commentaren

Mooi haaswerk Mario!

Gepost door: Homer | 16-11-08

Knap gehaasd Mario. Ik weet niet of jij Peter Maes in Kasterlee hebt gezien? Hij heeft de halve gelopen in 1u26', een pr voor hem.

Gepost door: Gert | 16-11-08

Ruthje heeft dat heeeeel goed gedaan!! En jij natuurlijk ook hé. Enne dieë laatste foto mag stillekes verdwijnen ze, hoe sta ik daar nu toch weer op :-p.

Gepost door: Wendy | 16-11-08

JAWADDE !!! Mooi verslagje ! en ik moet 2 dingen bevestigen die er in staan 1 van dat hazen en in je "element" schieten ...halelua !!! :-) en 2 de schema's :we hebben het er gisteren nog overhad tijdens de training ,al de schema's van de mensen die we kennen lopen of te wel een pr of te wel gaan die zienderogen vooruit , de enige conclusie die je daar uit kan trekken is dat je een heel goeie coach bent (ook al krijg je soms kritiek,maar euh niks van aantrekken),dat mag ook eens gezegt worden en velen zijn je dankbaar en ik spreekt niet in de naam van de Flacfriends alleen ,doe zo verder je bent voor velen een grote steun en toeverlaat :-) Dikke proficiat Ruthje Wendy en rest ...+ de Haas ;-)

Gepost door: Katrien | 16-11-08

Prachtig!!!!!!! Mooi haaswerk heb je geleverd,knap gedaan.

Gepost door: anita | 16-11-08

SuperMario en superhaas, dat is zeker !!
En ja, als er moet worden gehaasd dan doe je dat ook zeker !! Dikke proficiat voor de coach !!!

Gepost door: Edith | 16-11-08

dikke merci voor het superhaaswerk Mario, zonder jou was het waarschijnlijk wel héél wat minder geweest qua tijd (allé,eigenlijk een paar minuten meer hé)! en merci voor de foto's (ook al sta ik daar niet altijd bepaald flatterend op, hihi)!!!

Gepost door: Ruthje | 16-11-08

Goed gehaasd Ik ben het geheel met de vorige sprekers eens, je hebt wederom mogelijk gemaakt dat een loopster op een loodzwaar parcours een schitterende wedstrijd heeft gelopen. En wat katrien zegt over kritiek....dat heb ik nog niet gelezen op de site. Ik neem mijn petje voor je af voor de manier waarop jij de sporters begeleid en intens ervan kan genieten als ze hun doelen hebben gehaald. Ik hoop nog lang te kunnen trainen met jouw schema's. Nog een prettig weekeinde toegewenst vanuit Overschie.

Gepost door: Fred | 16-11-08

Knap gedaan als haas en inderdaad op een normale parcour een snelle PR!!.
Groet Rinus.

Gepost door: Sinterklaas. | 16-11-08

Haas Mario Het is terug een mooi dagje geworden voor jou Mario,knap haaswerk geleverd en zien dat de schemas werken wat wil een mens nog meer.

Gepost door: Bart | 16-11-08

Goed werk! Super werk geleverd Mario!!

Gepost door: Tiny | 16-11-08

haas + schema's Inderdaad coach. Knappe prestatie van één van uw poulins !!! De schema's werpen idd. hun vruchten af. Knap gedaan van Ruthje en van Wendy !

Gepost door: Dirk De Groof | 16-11-08

Knap... ...gedaan hoor. Uw atletes doen het hier zééér goed hé. De Pr's blijven maar komen.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 16-11-08

Kasterlee Prima haaswerk.
Je hebt het toch weeral gedaan, hé.
De schema's gooien eens te meer hun vruchten af.
Respect !

Gepost door: frank spencer | 17-11-08

knap werk weeral knap werk mario.

Gepost door: christ | 17-11-08

Knap van je om Ruthje te hazen.
En, Wendy, die loopt nu al zo snel op een zwaar parcours. Ik denk dat je volgend jaar goed in vorm zal moeten zijn bij haar marathon of zij zal uwe haas worden.

Gepost door: Nick | 17-11-08

echt een supergezin!
Veel beterschap aan Femke.

Knap haaswerk Mario.

Gepost door: Tinne | 17-11-08

knap haaswerk van je!Je schema's werpen duidelijk vruchten af,proficiat en doe zo verder.
Ik had je graag eens ontmoet om kennis te maken maar blijkbaar was je al weg toen ik aankwam.

groetjes

johanbeton

Gepost door: Johan | 17-11-08

De commentaren zijn gesloten.