18-11-08

Naar de kwakzalver .....

Gisteren avond was het zover . De afspaak met .......? Op aanraden van iemand uit de club reed ik naar Diest voor een behandeling van mijn achilles . Ja ik weet het wel wat je nu denkt . Dat was toch genezen ! Wel ja het was of is genezen , maar ik had deze afspraak al 3 weken geleden gemaakt en ondertussen is ze veel beter . Het was gedaan zoals ik al een 2 weken geleden schreef , maar .....zo hier en daar voelde ik soms toch nog iets . Het kan tussen de oren zitten , maar dat ze toch nog een beetje dikker was dan de andere , dat zag je toch nog . Mijne maat was daar zelf ook naar toe geweest en met succes er vanaf geholpen . Hij had me wel verwittigd dat het ne rare was .

Bij de dokter toegekomen , belande ik echt in een wachtkamer van de jaren 60 . Met nog 5 wachtende voor me , die zich helemaal aangepast hadden aan die tijd :-) Ik viel op ! Dat was zeker ! Heu ...staat hier ergens een camera , was het éérste waar ik aandacht nadat ik me neerplofte op houten banken die uit de laatst rijdende stoomtrein verkocht zijn . Een tv. dat was zowat het modernste dat er binnen  stond . Maar gene plasma he . Zo'n kleine met van die grote knoppen aan de zijkant . En tijdschriften .......een verzameling van jaren . Ik ben nog aan het lezen geweest van Clinton en Hillary :-) .

Na 1.30 u gewacht te hebben ging de deur voor mij open . Geen bel of signaal , maar gewoon meu...heu of zoiets van een zachte kreet . Maar toen na het lange wachten kwamen we in een stroomversnelling . De kennismaking ging als volgt ...ZET U !........NAAM.......GEBOREN ..........VEUR WA IST !!!!  .......BROEK EN SOKKEN UIT........EN LEG U HIER !!!  Normaal gezien word zon tafel toch met papier bedenkt , en zeker daar waar je je hoofd moet leggen . Nu daar lag gewoon ne opgerolde handdoek waar hij volgens mij zich gisteren nog mee afgedroogd had , en waar vandaag al mijn voorgangers met hun kopke opgelegen hadden . En als ge dan weer even met uw gedachten naar de wachtzaal afdwaald , en aan de wachtende voor mij dacht . Dan was dit wel even verstand op nul zetten . :-)

Mijn bekken zou vast zitten en daar heeft hij wat op liggen duwen . Dat voelde ik wel ......aan mijn bekken dan toch ! Dan op de rug gaan liggen .Met ene vinger onder de rug op mijn bekken enmet de andere hand wat in mijn billen liggen knijpen . Ik was echt naar die camera aan het zoeken ! Kreeg ik nog in de mot dat die daar met zijn ogen dicht zat . Volledig geconsentreerd ! Na ong. 20 min. de lachspier onder controle te houden , was het plots voorbij . Kleed u maar aan ! 36 euro . Ik vroeg zelf nog ...Moet ik nog terug komen ? Nee nee , je bent ervan af ! Ge zult geen pijn meer hebben ! Morgen niet lopen , en dan gewoon zijn gangetje gaan !

Ik kwam buiten en belde dadelijk naar Peggy om er toch al samen met te lachen . Ik zij , zet mijne schoen maar voor de sint , want ik denk dat die dit jaar ook komt , als dit geholpen heeft !

Maar nu genoeg gelachen he ! Nu efkes serieus ! De zwelling die al weken aanwezig was is eraf . Dus ik ga nu seffens mijne schoen zetten . Ik denk dat de sint echt bestaat !!

Blog in de kijker !!

We hebben nog niet zolang ook een blogger onder ons die ik leerde kennen op een wedstrijd in lichtaart . Afgelopen zondag heeft hij samen met Wendy in Kasterlee de halve marathon bedwongen . Nu doet hij een oproep aan ons om talrijk aanwezig te zijn op de bosloop op de Keiheuvel ten voordelen van Kom op tegen kanker ! Ik heb het over Benny ! Al de uitleg vind je op zijn blog ! Dus zeker gaan kijken !! Klikken op Benny !! :-)

 

 

15:17 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (13) |  Facebook

Commentaren

Jaja, heel herkenbaar dat verhaal, veen op bekken duwen en op de billen en ogen toe...ook allemaal meegemaakt maar het helpt inderdaad wel, die mannen kennen er wat van, bizar maar waar...hopelijk nu terug pijnvrij en als 't terugkomt rij je gewoon nog even terug hé maar neem dan wel uw handdoek mee :-)

Gepost door: Stofke | 18-11-08

Tja, hij zal zijne stiel wel kennen zeker? Valt precies wel niet veel geld mee te verdienen.

Gepost door: Wendy | 18-11-08

Als het een ferm madame zou geweest zijn zou het wel niet genezen geweest zijn zeker na 1 behandeling? Op de billen nijpen, jaja... :))

Gepost door: Gert | 18-11-08

Bananen split Vroeger was er op de nederlandse TV een programma met een verborgen camera, dat was Bananen split, als je het verhaaltje van jou leest zou ik ook rond kijken naar de verborgen camera, leuk verhaal.

Gepost door: Fred | 18-11-08

ogen dicht concentratie?? Ja, mijn oor ... ;-)

Gepost door: geert | 19-11-08

Ik heb ooit iets gelijjkaardigs meegemaakt. Zelfs de beschrijving van de wachtzaal zat er niet ver naast. De brave man deed niets anders dan mijn zijn handen onder mijn rug, rustig wat op mijn rug tokkelen. "En dat zou helpen?" vroeg ik mij ook af op dat moment. Toch had die 'behandeling' redelijk wat effect. Rare gasten...
Heb toch wel moeten lachen met je verhaal. Hopelijk ben je nu echt verlost van een ambetante Achiel.

Gepost door: Sandy | 19-11-08

kei grappig ! Ik kon het mij zo voorstellen ! Ik zou het ook op mijn lachspieren hebben. Ik wil dan altijd persé vragen stellen, maar ik denk dat je dat beter niet doet met zo'n mannen. Misschien zou ik (als vrouw) toch ook wel wat schrik hebben en subiet mijn ventje bellen ! Ik ben benieuwd naar het vervolg !

Gepost door: Kaat | 19-11-08

Mario, ik kan u zeggen dat dit echt helpt, ik heb ook zo'n dokter .. net voor een marathon maakt die alle spieren en gewrichten los, nadien nog eens terug. Het rare is dat ge er precies niks van voelt, maar het werkt echt. Ik moet ook dringend nog eens gaan, want mijn bekken zit ook weer vast !!!
Het interieur bij mijn dokter is wel moderner !!

Gepost door: Edith | 19-11-08

Die "dokter"... ... zal je denk ik wel geholpen hebben hoor.
Ik ben er toch in het verleden mee geholpen geweest. Klinkt mss raar maar toch is het zo.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 19-11-08

De jaren 60 Ha ha je heb ons toch niet gezien bij de dokter met onze camera

Gepost door: anita | 19-11-08

Daarvoor ... moet je Mario voor heten :-))))

Gepost door: Katrien | 20-11-08

Terug onder de levenden? Wie had dit gedacht? Biaggio Cavanna moet postmortem terug actief zijn ...
Voor de wielerleken: Cavanna was een blinde masseur die volgens de legende de mytische Fausto Coppi aan de top bracht en hield. Het niet kunnen zien zou hem de gave geschonken hebben om perfect de spieren te kunnen aanvoelen. Golden fingers zeker? Als het bij Fausto Coppi hielp dan ...

Gepost door: Carlos | 20-11-08

Ik heb het verhaal nog al gehoord. Maar blijkbaar werkt het dus echt.

Gepost door: yves | 20-11-08

De commentaren zijn gesloten.