21-11-08

Inhuldiging van de Finse piste !

Mol heeft eindelijk een Finse piste gekregen . Na jaren zagen bij het gemeente bestuur , heeft onze voorzitter Ludo Caers en Jos Wouters het voor elkaar gekregen om de heren ervan te overtuigen dat een finse piste wel echt iets is waar onze inwoners behoefte aan hebben . We zijn de grootste loopclub van het land hier in Mol met 640 betalende leden , waar er ong 250 marathonlopers van zijn of zijn geweest , maar die nu enkel nog lid zijn om de trainngen tot een bepaald niveau te volgen . Hier kon de gemeente niet blijven naast kijken , en heeft dan op het provinciaal domein Zilvermeer , een piste aangelegd van 500 m . Veel te kort , is de reactie van de meeste lopers . Maar wel een begin van iets wat nog uitgebreid kan worden . De kostprijs hiervan is 125.000 € . Ze hebben  de moderne versie van een finse piste genomen . Dus geen boomschors , maar een dikke laag rubber , een beetje beton , weer een laag rubber , met als bovenlaag zoiet als op een tennisveld ligt . Die rode asfalt . Het loopt echt zacht , maar een echte finse piste is merkbaar veel zachter . Dit is gekozen omdat een berekening uitmaakte dat dit aan onderhoud veel goedkoper zou zijn ! Maar wij zijn tevrede .

Dus gisteren was het dus daarvan de opening met de heren van de gemeente erbij die daarover dan gemakkelijk een 15 min kunnen zeveren in een toespraak , die gehouden werd in het zilverbos !  Champagne en fruitsap vloeiden dus al voordat de training begon . De opening werd niet gehouden met een traditioneel lint doorknippen , nee maar wel door het aansteken van de verlichting rond de piste . Deze is nu aangestoken , en zal dat voortaan automatich worden doen . Dus heel de piste is voorzien van sensoren die bewegingen waarnemen en dus de verlichting doen aanspringen . Met de nodige foto's genomen te hebben werd  deze opening verder gezet na de training in het zilverbos . Gratis drinken en hapjes voor iedereen .......Maar niet voor mij , want met kinderen  die naar school moeten en een nachtwerker is dit niet voor ons weggelegd .

zilvereer +

Daar waar die vele vierkantjes bij elkaar staan , daar ligt de finse piste . Na daar een paar toerkes op gelopen te hebben zijn we eraf gegaan met ons groepke van 4 , en zijn dan op de andere verlichte wegen van het zilvermeer gaan lopen . In totaal hadden we 10 km op de kop juist gelopen tegen 5 min/km gemiddeld . Het ging zeer soepel ! vandaag was het rustdag , enmorgen vroeg na een nachtje werken , hoop ik de moed te vinden om dadelijk mijn loopkleren aan te trekken en een fartlec training te gaan doen . 2 km in en uitlopen / 10 x  een brug oplopen van 100 m tegen 23 sec. / 1 km uitlopen / 6 x 500 m tegen 1.55 min mt 500 m loslopen tussen / uitlopen . Dat zou mijn training voor morgen moeten zijn !

zilvermeer loop ++

Blog in de kijker !!

De blog die ik vandaag echt wil naar voor schuiven is die van Kaat . Zij volgt ook al bijna 1 jaar een schema van mij , en is naar mijn eigen zeggen een beetje een twijfelaarster . Niet aan mij ( hoop ik ) maar meer aan zich zelf . Ze kan veel meer en dat heeft ze éérgisteren weer bewezen aan zich zelf ! Dus zeker deze blog ééns lezen  ! Hierin zal iedereen zich zelf al wel ééns vinden !

Kaat je bent supper goed bezig  !!

 

 

16:55 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Goed zo!! Mooi Mario!! Twijfelaars even aanduwen! Dat moiveert en stimuleert.

Gepost door: Tiny | 21-11-08

Ik had er tijdens de zilvermeerjogging al eens opgelopen en het loopt heel zacht, is wel een mogelijkheid voor mij om int donker te trainen. Enne ik volg onze Kaat al een hele tijd en inderdaad tis een supermadame, ze heeft zelfs al heel haar gezin aant lopen gezet!

Gepost door: Wendy | 21-11-08

Die rode asfalt zal gravel zijn. Als daar af en toe katten en vogels passeren gaat die verlichting veel branden :-)

Gepost door: Stofke | 21-11-08

Piste! In mijn nabije omgeving hebben wij geen piste, ook voor een atletiekbaan moeten wij toch een eind rijden. Dus lopen wij nagenoeg altijd op straat en asfaltwegen, jullie zijn zeker bevoorecht, kunnen we niet ruilen van omgeving...? Een prettig weekeind gewenst.

Gepost door: Fred | 22-11-08

proficiat proficiat met jullie Finse piste, alweer goed voor vele uren loopplezier! ik vind zo'n finse piste wel lastiger lopen dan asfalt, het is moeilijker om snel te lopen, vind je dat ook? Kaat is idd heel goed bezig!

Gepost door: Julie | 22-11-08

Toch wel prachtig om dan die baan te hebben in je gemeente.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 22-11-08

Sjanseurs !! Wij moeten dat hier missen jammer genoeg , veel loopplezier op de Finse :-)

Gepost door: Katrien | 22-11-08

De commentaren zijn gesloten.