25-11-08

Kom op tegen kanker !!

Gisteren was het dus rustdag . En die heb ik ook zeer letterlijk genomen . Na het werk ben ik van de zetel bijna niet af geweest . Ja voor wat aan de computer te zitten , blogjes lezen , schemake maken en bijwerken voor ons paardje . Ook een nieuw schema gemaakt voor ....naam vergeten , maar is nog geen blogger .

Vandaag stond de schilder voor de deur . Hij gaat de hele boven onder handen nemen . Dis was nog niet zo heel lang geleden gebeurt , maar door vocht plekken afkomstig van een zolder die toen nog niet geisoleerd was . Nooit bij stilgestaan dat dit vocht schimmel zou veroorzaken . Maar warmte van de boven verdieping trekt naar boven en condenseert tegen een koud plaffond en veroorzaakt zo een lichte vorm van schimmel . Dus dat was mede de reden van het afwerken van de zolder dit jaar . Het schilderen van de bovenverdieping zag ik niet echt zitten . Niet dat ik dit niet zou kunnen . Voor 90 % zou me dat wel lukken , maar die traphal waar ik de juiste veilige materialen voor mis om tot helemaal boven te geraken , zag ik niet zitten . En de held gaan uithangen om een paar 100 euro te besparen , met het risico van met hele hebben en houwen naar beneden te donderen , met alle gevolgen vandien ......Nee daar pas ik voor ! Dus ieder zijn vak is mijn mening !

Het trainen moet vandaag nog gebeuren . Seffens naar de piste om mijn versnellingen te doen !

Zondag is het een bosloop op de Keiheuvel te Balen . Daar ga ik de 12 km lopen als training . Dit is geen parcour om een pr proberen te lopen . Maar het is een bizonder mooie omgeving ! En het is voor een goed doel . Kom op tegen kanker ! Niet mijn favoriete organisatie , maar ze doen ook zeker goede dingen !

Ik hoor jullie al denken .....wat is daar mis mee ? Nu mis is daar niks mee ! Maar gewoon een persoonlijke opvatting daarover .  Het is een zeer grote organisatie , die gesteund en aandacht krijgt langs alle kanten . Vele kleine organistie's zetten zich daarvoor in , want kanker is een ziekte waar iedereen al wel ééns mee geconfronteerd geraakt in zijn omgeving . Deze mensen doen dit met zeer veel overgaven zoals de mensen die deze jogging organiseren . Zij zullen hun opbrengs waarschijnlijk storten naar deze organisatie . Maar daar zijn mensen vast in dienst om de organisatie te leiden , de lijnen uit te zetten . Die worden er op de éérste plaats al van betaald . En dan waar de rest voor dient , en dat is een heel pak , is omhet onderzoek naar kanker bestrijding te finansieren . Dus de dokters te betalen voor onderzoek werk . Nu iedereen moet betaald worden hoor , maar ik zie alleen maar dokters ( specialisten voornamelijk) die allen in grote vila's wonen met 2 - 3 grote dure wagens . Als hun bedoelingen even nobel waren als die van de mensen achter de schermen , dan zouden zij zeker die grote lonen daarvoor niet laten betalen . En mankeer zlf maar ééns iets . Als er nu iets is wat veel geld kost dan zijn het toch wel de dokters - specialisten van alle niveau's . Nee ik ga deze organisatie nu ook steunen door er te gaan lopen omdat dit mijn hobby is , maar moeten ze aan mijn deur staan om iets te verkopen , zouden ze vriendelijk doorverwezen worden . Ik kan ook niet alle sponseren , dus selecteren is altijd nodig . En dit is mijn persoonlijke manier ! Ongetwijfeld zijn hier al mensen zeer goed mee geholpen ! Dus blijven volhouden !!

17:13 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Goede doelen Het is inderdaad lastig om een keuze te maken, je hoeft de TV maar aan te zetten en ze komen de gehele avond voorbij, alle goede doelen met het verzoek om te storten. Wij hebben toen de keuze gemaakt om de roparun te steunen. Er worden mensen geholpen waarvan je direct het resultaat ziet. En het leger des heils willen wij ook wel steunen, maar de rest van de instellingen laat ik ook voorbij gaan. Voor de rest zou ik zeggen veel succes met je wedstrijd.

Gepost door: Fred | 25-11-08

Schimmel !! Ja tis den tijd van het jaar het om met een schimmel te zitten :-) Sommige zijn daarvoor heel blij oa De Sint die heeft hem nu sterk nodig zijn Schimmel :-) ja genoeg gezever ;-) nogmaals dank voor de snelle "ingreep" op mijn schema ,ik sta er telkens verstelt van dat jij zo rap voor iedereen klaar staat ,in ieder geval we zijn je dankbaar

Gepost door: Katrien | 25-11-08

Tja, die goede doelen, overal word je aangeklamd tegenwoordig, maar als ik kan steunen met een toerke te lopen doe ik dat veeeeel liever dan 10€ te geven aan balpennen die toch niet schrijven. Heb vorig jaar nog een familielid verloren aan kanker dus deze organisatie ligt wel iets gevoeliger bij mij, maar je hebt gelijk, je kan niet alles steunen.
Groetjes

Gepost door: Wendy | 25-11-08

welk tempo? Welk tempo heb jij voor ogen Mario? En welk tempo zou je mij aanraden?

Gepost door: Benny Van Genechten | 25-11-08

Kom op tegen Kanker Meneer, surf even naar http://www.tegenkanker.net en klik door naar patiënten en patiënten vertellen, lees daar enkele getuigenissen en maak het even stil...

Zou jij je zieke vrouw of kind dure onderzoeken ontzeggen omdat je denkt: "straks rijdt die dokter in een dure wagen met mijn geld". Ik dacht het niet.
Je hoeft niet jaloers te zijn op bezielde mensen die 10 jaar langer studeerden dan jij en die een verantwoordelijkheid dragen die 100 keer verder rijkt dan die van een bakkersgast die per ongeluk teveel zout in het deeg heeft gemengd. Daarvan zal er niemand stante pede doodvallen.
Het is dankzij onderzoek en research dat we in de strijd tegen kanker zover staan en daarvoor zijn vele centen nodig.

Als ik van u was dan zou ik beschaamd zijn om mijn gezicht te laten zien op die loopwedstrijd ten voordele van "Kom op tegen kanker"...

Ter info voor Fred: De Roparun (Vlaams gedeelte) steunt projecten voor palliatieve zorg van "Kom op tegen kanker".

Gepost door: Marleen | 26-11-08

De commentaren zijn gesloten.