26-11-08

versnellingen aan ongekende snelheid

Dat waren gisteren nog ééns versnellingen ! Of ze goed waren is iets anders . Zoals wendy al vermelde op haar blogje , was de piste nog altijd onder gesneeuwd . En daarop lopen is wel echt gevaarlijk . Dus naar ons bekende winter parcourke aan de alma voor onze versnellingen . Nu staan hier wel de 500 en 1000 m punten aangeduid , maar we moesten 4 x ( 5 x 300 m tegen 23 sec/100 m met 1 min rust ) . Het kwam er nu op neer om 69 sec. om juist te zijn . Maar het tempo moesten we maar schatten , dus op gevoel . Mijn gevoel zei  duidelijk dat we veel te snel gingen . Garmin had ik niet bij , dus niks van controle . Maar we hebben het overleefd . In totaal hadden we ong. 14 km gelopen  na het nodige telwerk . :-) Ik voel het ......ik geraak stilletjes aan terug in vorm .    


Rechtreekse reactie op Marleen bij mijn vorige postje !!

kanker

 Deze reactie kreeg ik gisteren ! Ik denk dat deze dame me toch niet zo goed begrijpt en me zeker niet kent . Dit is een prachtige organisatie ......zoals er meerdere goede doelen zijn . Maar het punt bij mij is , dat je keuzes moet maken , welke wel te sponseren of niet . Of nog beter , voor welke organisatie wil je je inzetten . Want Julie en ik hebben 1 jaar geleden vele webloglopers mee over de streep getrokken omzich in te zetten voor een goed doel ! Maar voor wij 2 zover waren moest er een doel gekozen worden . We hebben nooit zo'n bot telefoontje gehad als toen . Dat ging zo ong. Hallo , wij willen ons inzetten voor uw organistie door ons te laten sponseren op loopwedstrijden . Het antwoord was heel simpel . Ik zal het rekening nummer geven en stort daar alles maar op ! .....

En dat dokters een zeer goed loon mogen hebben , daar ben ik zeker niet op tegen . Hun studie zal zeker meer ingehouden hebben als die van mij . Ook hun verantwoordelijkheid ligt een stuk hoger . Maar tussen een goed loon en wat zij ontvangen ....Ik vind niet dat een goed doel mag gebruikt worden om het verschil tussen een goed loon en een rijkelijk loon te betalen !! Maar dat is mijn opvatting en manier om ze te onderscheiden ! Als ik elk jaar 30 euro wil spenderen aan een goed doel , dan kan ik ofwel 30 organistie's 1 euro geven of ik kies er de geschikste uit . Dan zet ik niet alleen " kom op tegen kanker " aan de kant  maar wel meerdere prachtige organisatie's die ook allemaal nodig zijn , en dikwijls veel minder aandacht krijgen . En minachtig  doen over mijn beroep .....dan neem je er waarschijnlijk alle arbeiders mee door . Van metser tot loodgieter , kok , bakker  , slager ......Maar wat zouden ze toch beginnen zonder ons !

Dus Marleen , ik heb alle respect voor iedereen die zich inzet voor gelijk welk goed doel ! Ook heb ik veel respect voor wat die dokters kunnen , en de lasten die ze dragen . Maar er moeten keuzes gemaakt worden ! En dat was de manier waarop ik dat doe !

11:18 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Er zijn zo ontzettend veel goede doelen en hoewel je ze natuurlijk allemaal wilt helpen gaat dat simpelweg niet. Wat een ongelooflijk domme reactie van Marleen ; dat zo'n ziekte ernstig is lijkt me logisch maar er zijn meer ziektes in de wereld en persoonlijk vind ik het allemaal even erg. Hoezo schamen omdat je een ander doel kiest... Juist door dit soort mensen kies ik heel bewust een ander doel. En trouwens.. ik loop hard en doneer geld ; waarom zou ik dat moeten combineren ? ?

Gepost door: Bjorn Paree | 26-11-08

Misverstandjes zijn nooit de wereld uit , maar ik wil op Marleen (moest ze dit lezen) reageren ,ik begrijp wat je bedoelt heel goed zelfs , maar Mario heeft het misschien verkeerd neergepent in zijn vorige log , daarom schiet jij nu waarschijnlijk zo uit je kraam , maar moest je Mario kennen zou je weten dat hij verleden jaar samen met de groep een jaarlang een grote energie in "Make a Wish" gestoken heeft met een heel mooi en aangrijpelijk resultaat (zie zijn blog 2007) dan zou je weten dat hij het zo niet bedoelt ...eerst lezen dan oordelen !! @ Mario , toon jij maar gerust je gezicht zondag ,denk dat jij daar van de weinige zal zijn die zijn vinger in de lucht gaat mogen steken ,wie er met hart en ziel iets doet voor de mensheid !! neem dat maar aan

Gepost door: Katrien | 26-11-08

nuance Beste Mario,
Ik wil toch wel melden dat u de geplaatste reactie niet serieus zou moeten nemen. In de korte tijd dat ik u heb meegemaakt (via de blog) is bij mij een bepaald beeld ontstaan. En dat is dat u zich met lijf en leden inzet voor een ieder, zonder daar bepaalde voorwaarden aan te stellen. Ik neem mij petje voor u af, zoals u belangeloos iedereen helpt. En dat zeg ik niet alleen maar omdat ik wordt voorzien van uw schema's, maar ook tussen de regels in leest bij alle ingezonden reacties. Ik zeg nogmaals bedankt.
vriendelijke groet,
Fred

Gepost door: Fred | 26-11-08

Super Ben blij te lezen dat je terug aan de beterhand bent coach en dat het lopen steeds beter gaat. Je moet je zeker niet verantwoorden voor de keuze die we 2 jaar geleden hebben gemaakt. We hadden daar toen een goede reden voor en we hebben uiteindelijk toch mooi 11000 EUR verzameld voor een goed doel, moestiedereen dat doen....

Gepost door: Julie | 26-11-08

Het blijft altijd moeilijk en er zijn zoveel goede doelen.
Ik denk niet dat de discussie moet wezen of het goede doel wel of niet zijn doel voorbij schiet of zelfs in het verkeerde doel terecht komt!!!.
Persoonlijk denk ik wel eens dat het hardlopen in samenspraak met het hardlopen te ver doorgeschoten is en kijk eens naar bijvoorbeeld de goede doelen bij de Damloop in Amsterdam!..Het is nu zelfs zo dat de belangstelling zo groot is dat velen zich dan maar via het goede doel laat inschrijven voor die loop , met als voordeel om toch enigzins vooraan(lees uren eerder) te starten in Amsterdam..
Welke fuctie het doel heeft is dan helemaal niet belangrijk meer.

Persoonlijk heb ik een aantal jaren terug voor de rode veters mij ingespannen en ik moet zeggen dat de betaalde contactpersoon mij vies is tegengevallen qwa inspanningen..

Maar goed, ik loop voor de KIKAfonds en de roparun goede doelen en dat is voor mij eigenlijk wel genoeg..

De vraag is, waarom zijn die goede doelen bijvoorbeeld niet op de voetbalvelden te vinden bij die meer dan 1 miljoen spelers bij de knvb?, of is juist de hardloper de aangewezen persoon om de goede doelen te steunen?.

Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-11-08

Hey Mario

even tussen de serieuze berichtjes door, ik heb vandaag de eerste training met uw schema afgewerkt. Ik wou je nog eens bedanken, maar om je mailbox niet te overbelasten dacht ik hier maar eens een bericht te posten. Ik ben zelf ook aan het werk aan een blog, als hij af is laat ik nog iets weten!

Met vriendelijke groet
Jef

Gepost door: Jef | 26-11-08

een snelle reactie voor het slapengaan Na je log te lezen Mario, sluit ik mij volledig aan bij Katrien. Ik vrees dat Marleen je niet kent, en eerlijk, als ik je niet zou kennen en niet zou weten wat je al gedaan hebt dan kan ik haar reactie wel begrijpen MAAR waarom kan dit dan nooit eens beleefd of op een volwassen manier... Het loopt de laatste tijd echt wel spuigaten uit. Bedoeling was toch om het plezierig te houden en ieder mag toch zijn eigen mening hebben. Ik heb geen prboblemen met kom op tegen kanker laat staan met het hoge inkomen van dokters, ze hebben er inderdaad lang genoeg voor gestudeerd en als we iets mankeren zijn we daar heel blij mee. Maar Mario mag wel zijn eigen mening daarover hebben en al zeker op zijn eigen log. Daarenboven vind ik het niet kunnen dat je iemand anders laagdunkend bekijkt omdat hij minder lang gestudeerd heeft of een beroep heeft dat naar uw mening minderwaardig is. Bij mijn weten is er geen beroep minderwaardig aan een ander. Ieder zijn stiel en ieder zijn plezier in zijn job en als dat nu een bakker of een dokter is... PS Mario, tip van de bankier: beter 30 euro aan 1 doel en den helft door de staat laten betalen (rest trek je terug van de belastingen), dan 30 keer 1 euro en niks terug trekken. En @ Rinus: bij voetbal is er zoveel geld meegemoeid inzake sponsoring dat het technisch vrij moeilijk wordt, maar soms kan er wel een actie plaatsvinden dus de voetbalsport drukt ook wel zijn steentje bij. Allé, terug naar de essentie. Ik begin volgende week terug met lopen naar de marathon van Antwerpen. Eerst nog 1 topper voetballen... En mensen, val Mario nu toch niet altijd zo persoonlijk aan aub, hij doet echt wel veel goede dingen en bedoelt het ook goed hoor. Rechts staat er een knopje "mail mij". Als het je echt zwaar stoort, mail hem dan persoonlijk en praat dat dan efkes deftig uit ipv de aanval publiekelijk te openen.

Gepost door: Steve | 27-11-08

Kom op tegen kanker Eerst wil ik mijn excuses aanbieden. Het was niet de bedoeling om de arbeiders aan te vallen, ik ben er zelf één. Ik geef toe dat deze zin niet goed geformuleerd was maar wie is er hier begonnen? De artsen worden afgeschilderd als geldwolven. Ze scheppen geld, wonen in kastelen en rijden met 2 à 3 dure wagens!
Er zit echt heel veel rancune en jaloezie in het vorige bericht.

Zoals de meesten verkondigen is het onmogelijk om alle goede doelen te steunen en dit is je goed recht maar ik vind het jammer dat door één misgelopen telefoontje een ganse organisatie wordt afgeschreven.
Ik citeer even: als ze iets komen verkopen aan mijn deur dan worden ze vriendelijk doorgestuurd...

Eén mens op drie krijgt kanker dus van al diegenen die hier een reactie plaatsten zullen er (hopelijk pas in de verre toekomst) ongeveer 3 deze vreselijke ziekte krijgen. Ik hoop dat jullie dan evenveel steun en hulp als ik krijgen van organisaties als KOTK.

Aan Steve: als we enkel positieve reacties mogen geven op een in mijn ogen negatief bericht dan zie ik de zin van bloggen niet in. Een blog is publiek en we leven in een vrij land dus iedereen mag zijn mening (zowel positief als negatief) ventileren.

Gepost door: Marleen | 27-11-08

De commentaren zijn gesloten.