07-12-08

De wezel jogging ! 6 km

Gisteren was het voor mij nog ééns een test wat mijn achterstand nog is na toch een periode van gesukkel na de marathon van Eindhoven . Dus nu na bijna 4 weken terug trainen , een 6 km wedstrijdje . Vorig jaar liep ik hier 22.37 min op . Dus dat was nu niet haalbaar ! Maar alles geven zou ik zeker doen .

Bij aankomst daar zag ik dadelijk mijne loopmakker steffan , die ook zeer lang gekwetst is geweest , maar ook weer vollop aan het trainen is . Wij zijn altijd mekaars gelijke geweest . Ik heb wel tijdens zijn periode van gekwetst zijnde , mijn pr's iets scherper gesteld , maar daar zal hij vlug ook aan zitten . zeker weten ! Ook Benny kwam ik vrij snel tegen . Hij had op mijn blog gelezen dat ik tegen 4 min/km zou lopen . Dat wilde hij ook proberen en zou mij volgen .

Omdat de start aan de Blauwe Kei was , moesten we éérst nog tot daar lopen of simpel de bus nemen . Maar bij dit prachtige weer was er geen haar op mijn hoofd dat in die bus wilde . Dus netjes in groep op een zeer rustig tempo naar de start gelopen , terwijl we dan het parcour verkende . Het was simpel . 4 km langs het kanaal , en 2 km door bos en veld , niet altijd even goed beloopbaar .

Daar toe gekomen , nog vlug een toilet bezoek inde plaatselijke taverne , en dan start . Dadelijk zette ik er een stevig tempo op . 

blauwe kei jogging
 Dus de éérste km tegen 3.43 min. Steffan en Benny volgden goed . Ik voelde heel goed dat steffan mij vandaag zeker niet zou laten winnen . Zijn doel was zeer duidelijk......voor de Mario zijn ! Op km 3 moest ik even gas terug nemen , en steffan liep een 20 m voor mij uit . Benny bleef netjes mij volgen , en durfde zelfs de kop te nemen . Ik versnelde regelmatig een beetje , maar kreeg de aanhangers er niet af .  De 2 peter's van onze club kwamen mij als een treintje voorbij . Netjes achter mekaar . Ik pikte even mee aan ( dat was derde versnelling) maar moest toegeven dat dit te snel was . Zij kwamen beiden tot bij steffan die nog altijd een 50 m voor me liep . We moesten van de kanaaldijk af na 4 km en zad dat peter reulens het moelijk kreeg en moest lossen . Ook steffan  peter convens voor laten gaan . Ik zag mijn kans , de verzwakking was voor hen begonnen . Toen zette ik de vierde versnelling in , en hier moest Benny lossen . Ik haalde peter Ruelens in , maar kwam voor steffan een 8 sec tekort .Mijn tijd 23.09 min. Dus mijn beoogde doel behaald om onder de 4 min te lopen . Benny volgde ook op een 10 sec dacht ik . Allemaal prachtig gelopen . Dus conclusie .....ik kom nog een 30 sec te kort op deze afstand . Maar dat zal niet lang meer duren of ik zit terug op niveau ! Zeker weten ! 

blauwe kei
 Na het douchen ben ik samen met benny nog een ferm pint gaan drinken .Dan ons Peggy gaan halen op het werk en naar mijn ouders gereden die de kinderen bij hielden . De sint was daar ook geweest . De tweeling van mijn zus was er ook al . En hen bezig zien doe me terug denken , zo een 3 jaar geleden toen ze bij ons ook de trap afholden , en vol verbazing naar de pakjes keken . Het enige verschil is nu . Vroeger ging de sint met de éér lopen van onze centen , en nu krijgen wij de bedankjes . Da's ook wel prettig ! Ook gaat het zo bij de bomma . Zij is samen met ons sanne al de kadeautjes gaan kopen en maakten er toen een fijne namiddag van . Na de hele living op zijn kop gezet te hebben , stelde de bomma voor om aan tafel te komen , want ze had kip met appelmoes of champignon saus gemaakt . Daarna nog een appeltaart met een tasje koffie , en de avond was geslaagd .

Thuis gekomen wilde ik dadelijk mijn blogje schrijven of lezen wat de anderen geschreven hadden , maar niks he . Ondehouds werken aan de blogs . Dus nu smorgens éérste bezigheid ........

Vandaag zal het thuis blijven zijn . Ons Sanne zit nu in het éérste middelbaar op het colege . En vannaf maandag beginnen voor haar de grote exame's . Dit brengt toch enige spanning mee , maar op de gezonde manier . Maar er zal geleerd moeten worden vandaag . Frans zal haar éérste exame zijn .

07:39 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (13) |  Facebook

Commentaren

Joehoe!! Je bent met glans geslaagd in je opzet, dit is toch een ferm stuk onder de 24min. hé. En den Benny heeft ook goed gelopen zeg! Dat is ook ne serieuze straffe aant worden, van Stefke wisten we dat al hé. Allé geniet maar na van de mooie prestatie en heel veel succes gewenst aan Sanne, brr Frans, niet direct mijn lievelingsvak in den tijd.

Gepost door: Wendy | 07-12-08

Mooi Je hebt je wedstrijd heel goed gelopen,mooie tijd ook trouwens,proficiat.

Gepost door: anita | 07-12-08

goed gelopen Je hebt nog goed gelopen ze.het is niet omdat ik je voor was dat je slecht bezeg bent ze.We gaan nog veel kunnen strijden en plezier maken hoop ik.In de kerstvakantie kunnen we misschien nog eens samen lopen. Ik heb 14dagen verlof.Veel succes ook voor de examens van Sanne.

Gepost door: stefkerun1 | 07-12-08

Prachtige wedstrijd proficiat !! ook aan Stefke en Benny ps @ Sanne ,veel succes meid op je eerste groot examenperiode , geloof in jezelf ! en alles lukt en eeuuh de zenuwkes laat die maar voor de mama en de papa :-))))

Gepost door: Katrien | 07-12-08

da moet toch beter kunnen Niet negatief bedoeld hoor , maar ik bedoel hiermee de indeling . Km na km verval en de laatste dan weer snel . Op een constant tempo liep je misschien dezelfde tijd als vorig jaar ? Maar wie ben ik , 't zal vanmiddag misschien ook zo zijn ?

Gepost door: roadrunnerke | 07-12-08

Tevreden! Mario je kunt toch tevreden zijn over je prestatie, die 30 seconden poets jij wel weg in een aantal weken. Ik doe het je niet na, zo'n tijd daar kan ik alleen maar van dromen. Nog van harte gefeliciteerd in ieder geval.

Gepost door: Fred | 07-12-08

Sterk gelopen Je mag zeker tevreden zijn over je wedstrijd en wat is dat nu 30sec trager zijn,das tosh al serieus doorvlammen.

Gepost door: Bart | 07-12-08

Knap zeg Wat een mooie wedstrijd zeg. Knappe tijd ook trouwens. Moet u wel vertrouwen geven.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 07-12-08

succes Mooie wedstrijd en een knappe tijd.
Succes voor Sanne met het examen !!!

Gepost door: Edith | 07-12-08

Goed gelopen Mario!

Veel succes voor de dochter.
Nog even en ze kan genieten van een welverdiende vakantie!

Bedankt vr je reactie op mijn blog.

Gepost door: INvormTinneke | 07-12-08

Knappe prestatie coach na al het Achillesleed.
Veel succes voor Sanne met de examens !

Gepost door: Philippe | 08-12-08

een zuchtje verschil Beste Mario,

Op zoek naar de uitslag kwam ik op je site terecht. Ik ben nog een andere peter dan die waarover je het had en ik heb zowat heel de wedstrijd enkele meters achter jou gelopen. Ik versnelde ook nog wat op het einde maar ik kreeg je net niet te pakken :-) maar ik houd je in het vizier voor volgende keer (let dus op het rode mutsje). Veel plezier nog!

Gepost door: peter teerlinck | 08-12-08

Goed op schema Goe gedaan coach ! En prima op schema voor toekomstige prrekes hé !

Gepost door: Dirk De Groof | 08-12-08

De commentaren zijn gesloten.