10-12-08

Ik was lui ...

Gisteren stonden me versnellingen te wachten . Maar ik kwam thuis van het werk en ik was echt moe . Slaap tekort is mede de oorzaak , maar ook een beetje de examen stress hier in huis . Allee stres is een groot woord . Maar het is toch ook een beetje spannend voor ons als ouders ook , wat het gaat geven zo die éérste exame's . Ik probeer ze dan ook een beetje in de watten te leggen door bv. hun lievelings eten klaar te maken en ze soms boven eens te verassen met ne choco en ne koek . Nu daar juist Hotdog ......maar niet voor mij zalle ! Dus gisteren de training gewoon geschrapt en een extra dagje rust .

Maar de vraag is dan ......voeld ge u dan ook beter ? Wel gisteren avond toen ik wist dat ze aan het trainen waren , was ik inorm zenuwachtig . Allee , hier lig ik dan , de pannekoek . Maar toen ik snachts weer moest opstaan was ik wel een uitgeslapen persoon met ne frisse kop . Dadelijk na het werk dus ben ik ook mijn toerke van vandaag gaan doen . En nee , geen strafstraining of jullie moesten vinden dat ik dat verdien , die straf . Dan zal ik ze vandaag nog doen ! :-)

Het werd een wisselloop . 500 m traag en 1 km tegen 4.40 min/km. Maar toen ik wilde vertrekken thuis was mijn éérste ondervinding dat het spekglad was op sommige plaatsen . Ik begon dus met een 1 km loslopen ipv. 500 m , tot ik in de bossen was . Vanaf dan heb ik niks meer gebrost . Netjes 500 m traag en 1 km  snel , en dit tot ik 14.5 km gelopen had . 1.14 u heb ik gelopen . Het behalen van het juiste tempo vroeg wel ietske meer dan anders , omdat de ondergrond zeker niet optimaal was .

En nu nog een schema maken voor Lies en haar man ! Ze willen beiden in 2009 potten gaan breken .

Zaterdag weer een wedstrijdje van 6 km in het prinsenpark !! De kerstcorida van Leuven staat ook op mijn programma ! Wel onder invloed van de weersomstrandigheden . Weet iemand of het daar dan Kerstmarkt is ? Is het daar naar gewoonte druk ? Tijdig daar zijn voor parkeerplaats ? Alle info is welkom !

13:23 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

Had ik dat geweten! Dan hadden we samen kunnen gaan, heb juist dezelfde training gedaan deze morgen, maar wel maar 12km. Het was inderdaad glibberig, en dan verlies je veel energie, dus het was ook wel moeilijker om de snelheid te halen. Enne, straftraining moet niet hoor, want wat schrijft de goede coach altijd onder zijn schema?? "Luisteren naar je lichaam, eens meer rusten kan geen kwaad", aub! Ik loop ook de corrida in Leuven, maar ik ga met de trein, de start is net aan het station. Het zal er wel druk zijn, want al de winkels zijn ook open, kerstmarkt dat weet ik niet. Hopelijk kan ons vader meelopen, want die zit al van na de halve marathon in Deinze te sukkelen met een blessure :-(. Veel succes aan de studerende dames!! Groetjes

Gepost door: Wendy | 10-12-08

succes Veel succes voor je dochters hun examens! En misschien tot in Leuven op de corrida?

Gepost door: rozebril | 10-12-08

in Leuven moet je ALTIJD op tijd komen om parking te vinden makker! Ze hebben daar wel een gratis sleepdienst die je naar een parking brengt, maar besef wel dat 't onder begeleiding van blauwe zwaailichten gebeurt ... Ik kom misschien ook af, maar gewoon voor de lol ...

Gepost door: geert | 10-12-08

Die slaap dat je te kort had is veel belangrijker om in te halen dan die training, met een fris kopje lukt alles net veel beter

Gepost door: Bart | 10-12-08

Herstel! Een training overslaan is toch geen doodzonde, een keertje extra rust kan een mens goed doen. Dit is toch ook een vorm van hersteltraining, en gezien de drukke periode die u staat te wachten heb de deze extra rustdag toch al lekker te pakken. Veel succes met de komende trainingen.

Gepost door: Fred | 10-12-08

Die jonge vrouwen gewoon een kleine 2 weekjes extra verwennen en begeleiden. Nadien zullen zowel zij als jij plezier hebben van deze extra prestatie.

Gepost door: Homer | 10-12-08

Lopen als je moe bent is echt lastig,met een rustdagje lukt het de volgende dag veel beter.Je bent uitgeslapen en bent fit.

Gepost door: anita | 10-12-08

EEN... ..extra dagske rust kan een keer geen kwaad zeker.
Alhoewel...ik doe da eigenlijk nooit. Loop dan wa minder en ga vroeger slapen. Succes met uw 6km loopke van zaterdag.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 10-12-08

En wat zegt een goeie Coach ???? RUSTEN !! als je moe zijt , en straftrainingen laat dat maar over aan de ezelkes :-) ps veel succes aan de blokkertjes

Gepost door: Katrien | 10-12-08

Corrida Leuven Mario, juist onder de start van de corrida is een heel grote ondergrondse parking. Ge kunt werkelijk met uw auto tot daar rijden. Normaal gezien is daar zeker en vast parking genoeg hoor ! Geen probleem. De winkels zijn idd. open en de kerstmarkt begint op 13.12.08 en duurt 10 dagen Succes ! Kom je niet naar de Silvesterloop in Westerlo ?

Gepost door: Dirk De Groof | 10-12-08

De commentaren zijn gesloten.