13-12-08

wedstrijd zonder goesting .

Na een zeer drukke werkweek , stond er vandaag weer een wedstrijd op het  programma . De jaarlijkse 6 km , georganiseerd door nuclea . 5 euro inschrijving en achteraf gratis broodjes en koffie inbegrepen . Dit is nu echt zo'n wedstrijdje dat echt plaatselijk maar bekent is . Dus vooral bemand door plaatselijke lopers , en vooral ook van de fabriek nuclea zelf . Een ware familie of vrienden wedstijd . 

Maar voor we zover waren , moest ik mezelf echt dwingen om daar te rijden. Ik was in de zetel beland , met een goe filmpke . Ge verwarming op , o,s Peggy met ons Femke op pakjes roof in Mol  , dus het kot voor mij alleen . Het werd 14.00 u , en uurtje voor de start van de wedstrijd en ik moest mijn tas en al nog klaar maken .  Ik had echt geen goesting . Maar de gedachte dat ik om 16.00 u de schoonzus over de vloer ging krijgen en na het lopen met de vrienden een pintje te gaan drinken , deden me uit de zetel recht veren . Het lopen was dus bijzaak voor mij vandaag .

Om 15.00 u stipt werd de start gegeven in het prinsen park . Een toerke dat voor ons als trainingsparcour dienst doet . 2 rondjes van 3 km . Ik dacht bij mezelf , we zullen wel zien , maar niks moet !  Ik had vooraf al een paar mensen ontmoet die vorige week juist voor of na mij waren . Allen supper gemotiveert . Wat ga je proberen vandaag ? Ga je door lopen ?  .......dat waren de vragen die de ronde deden . Mij interseerde het nog altijd geen moer . Seg mannekes ......ik ga gewoon mijn best doen . In mijn achterhoofd had ik hangen om toch de 4 min te blijven lopen , als dat zou kunnen . Dus niet echt  snel . Ik hing bij de Peter ( jep , die van vorige week )  en we liepen de éérste 500 m tegen 1.53 min. Ik schakelde dadelijk een versnelling terug en kwam de éérste km door op 4.03 min. De peter liep toen al een 50 m voor me . Doe maar , dacht ik . Ik had echt geen zin om op mijn adem te tappen . Ik wilde gewoon goed lopen en goed aankomen , en dus een goed pintje kunnen drinken . Dus alles moest goed zijn ! Na de éérste ronde was de kloof gemaakt , zowel voor als achter mij . Ik legde de éérste ronde af in 12.20 min. dus 4.07 min/km , en dit voelde echt goed aan . Maar dan zag ik Dirk en Ange achter mij hangen , op een 25 m . Veel doelen had ik me niet voorgenomen vandaag , maar op dat moment besliste ik vlug .....er komt er geen enkele meer over , en ik begon te versnellen . kilometer 4 liep ik in 3.55 min. Ik zag mezelf dichter bij mijn voorganger komen . Mmmmmmmmm.....die kan ik mischien ook nog pakken ? Nog een beetje versneld en liep de 2 volgende kilometers tegen 3.53 min/km . op 500 m voor de aankomst liep ik bijna op zijn hielen . De vraag , gaan we sprinten de laatste 100 m , of steek ik hem nu voorbij ? Er effe naast gelopen , eens bekeken en de laatste 300 m de kraan volledig open . 3.48 min/km was mijn laatste km en 6 sec. voor mijn achterblijver dus toch een 30 m . Mijn aankomst tijd niet echt schitterend , maar toch tevrede met de 24.02 min. 

4 min/km op deze afstand ........we zullen maar erover zwijgen  he . Na het lopen dus een ferm pintje gaan drinken . Ferm gelachen .......  Nieuw bierke geproeft , naam vergeten , en bij de laatste naar huis . Het spijtige , waar ik nu og ever in zit se ........I heb mijn schoon zus toch wel gemist zeker . Ze was al naar huis ! Doeme toch ! Knipogen

Morgen waren we van plan om één van die duitse kersmarkten te bezoeken  . Maar daar zijn winterbanden verplicht , en naar horen zeggen zijn ze echt op de buitenlanders gefixeerd om te controleren en te beboeten . Dus het is simpel voor ons ....we gaan naar Brussel morgen !

 Blog in de kijker !!

Dit keer wil ik toch weer iemand in de kijker zetten die ook met een schema van mij traint . Maar achter haar zijn er ondertussen meerdere gaan zetten en volgen nu haar of anders gezegd , ze volgen ook dat schema van haar ! Dus weer een groepke zoals de flackskes van Katrien . Ik heb het dus over Sandy en aanhangers .Het zijn ook weer een zeer gemotiveerd groepke en vooral mensen die genieten van deze sport ! En dat laatste is het aller belangrijkste .

 

21:07 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (14) |  Facebook

Commentaren

Mooi wedstrijdverslag Mario. Ik ben er moe van!!

Gepost door: Homer | 13-12-08

Beste Mario, zoals de vorige spreker al had vermeld...ik vond het inderdaad een leuk verslag om te lezen. Je hebt de wedstrijd toch gelopen met een gemiddelde snelheid van 15km per uur. Daar nag je dan best een drankje op nemen, ik zou zeggen ook nog een plezierige dag toegewenst op de kertsmarkt in Brussel.

Gepost door: Fred | 14-12-08

Ik denk dat we ons tijdens deze koude winterdagen allemaal naar buiten moeten sleuren! Maar content dat we zijn als we het gedaan hebben!! Naar mijn normen heb je echt een prachtige tijd gelopen op de 6km, dus zijt er maar heel content mee hé. Groetjes en nog een paar weekjes doorbijten en dan is het terug wat rustiger.

Gepost door: Wendy | 14-12-08

Elaba Coach !!! je niet laten hangen é !! :-) waar zijn je "volbloedgenen" ?? grapje hoor , ik vind als je een snelheid van 15km haalt na een drukke werk en stressyexamen week dan zou je moeten een gat in de lucht springen !! geniet vandaag van de kerstmarkt en Jenverkes :-)

Gepost door: Katrien | 14-12-08

Toch ferm gelopen hoor

Gepost door: Stofke | 14-12-08

4min/km, zo slecht is dat nu toch ook niet hé Mario? ;)

Gepost door: Gert | 14-12-08

Mooi Je hebt je wedstrijd heel goed ingedeelt,heel goed gelopen.

Gepost door: anita | 14-12-08

Toch... ...een leuke dag gehad. Vooral na het lopen was het wel gezellig zeker.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 14-12-08

Jij weet hoe je je dag moet inplannen! Spijtig dat je af en toe een bezoekje mist, dan ;-)))) Daar kan ik nog wat van leren, haha!
Als jij al zulke tijden loopt als je geen goesting hebt, dan kunnen we ons aan onze bretellen vasthouden wat je zal lopen als je er wel goesting in hebt.
Bedankt voor mijn blog in de kijker te zetten! Heel leuk! Sebiet ga ik een toerke lopen, en daarna een poging doen om een verslagje van onze party gisterenavond op onze miepmiepzoef te zetten. Het was weer de moeite! Kriek gedronken van het merk "Boon". Nog nooit van gehoord, maar wel lekker. Kan niet anders :-)

Gepost door: Sandy | 14-12-08

op een zuchtje Dag Mario,
vorige week net achter je, nu net voor je. We gaan elkaar nog tegenkomen :-) We waren allebei wat trager dan vorige week, misschien zat het koude weer er voor iets tussen. Je moet eens kijken of je geen schematje hebt waarmee we volgend jaar deze wedstrijden aan 22.30 lopen. Ik heb al gemerkt dat er nogal wat lopers nog net voor ons blijven. Dus ik kijk uit naar je plannetje hoe we ze volgende keer in duo voorblijven.

groeten!

Peter

Gepost door: PETER | 14-12-08

knap gelopen in half bevroren toestand 4m/km lopen is nu ook weer niet slecht hé coach ... proficiat!

Gepost door: geert | 15-12-08

Toch goed gelopen Je bent een beetje trager gestart dan vorige week. Maar door met reserve te lopen en stillekes aan te versnellen zie je minder af en heb je er meer plezier in denk ik. Ik wist niet van deze wedstrijd, want anders had ik u mischien kunnen mottiveren door u het vuur aan de schenen proberen te leggen.

Gepost door: Benny Van Genechten | 15-12-08

Ik zou al wreed content zijn met zo'n tijd. Toch nie slecht coach.

Gepost door: yves | 15-12-08

toch een mooie wedstrijd, aan dat gemiddelde is toch niet zo slecht, zo zeggen is toch goed, daar ging ik al heel blij zijn

Gepost door: anja | 15-12-08

De commentaren zijn gesloten.