21-12-08

En nu de toekomst , dus 2009

Ik zal éérst even vlug schrijven wat ik als training gedaan heb , voor ik aan een zwaar en moeilijk stuk begin . Gisteren een fartlec training gedaan die me echt niet goed afging . De slechtste training ooit , zo voelde het aan . Vandaag een wisselloop van 12 km . 1000 m traag ( 6 min) en 1000 m tegen 4.40 min/km . Deze ging stukken beter !!


Vooruitzichten 2009 !!

Nu elke wedstrijd hier al gaan vermelden is voor mij onmogelijk . Velen moeten dit al maanden vooraf plannen om ergens te kunnen zijn , maar voor mij kan dit maar de laatste weken , omdat de kinderen toch altijd wel ergens moeten kunnen blijven als Peggy moet werken . Maar de grote wedstrijden die liggen toch vast en is alles op voorhand al geregeld . Het begint met als haasje te spelen voor Sandy op 14 feb. in Lier . Ze gaat daar een pr. lopen op de halve marathon . Wie vergezelt ons ? Daarna komt de marathon van Rotterdam waar ik samen met vele bloggers ga pogen naar een pr. 2 weken later zal ik naar alle waarschijnlijkheid ook de marathon van Bonn lopen , waar ik weer iemand ga hazen . Maar deze keer iemand van de club ! Daarna zal het even iets minder km zijn maar terug een beetje snelheid trainen zijn , in compensatie met veel wandelen . Want dan zit ik in volle voorbereiding naar de dodentocht . Of ik die ga wandelen of lopen of beiden .......Helemaal wandelen , zeker niet ! Maar het kriebelt om hem volledig te lopen of toch te proberen . Er hangt nog iets speciaals rond , maar meer daar seffens over . Na de dodentocht , waar ik hopelijk zonder kwetsuren uit kom , zal de aanloop naar de leie marathon beginnen , waar ik snelle Wendy zal hazen . Dit aanzie ik zeker niet als een trage duurloop . Hier zal ik zelf ook goed moeten zitten , want hazen is niet alleen er wat naast lopen zoals sommige dat denken ! Het tempo moet perfect zijn , en je moet je loper met drank voorzien ! En nog in staat zijn ze de laatste kilometers nog wat op te jagen en niet andersom . :-) Daarna komt er nog het weekeindje Eindhoven eraan . Daar ga ik mijn vrouwke hazen op de halve marathon . Daarna zal het terug op snelheid zijn voor de winter joggings . Tussen door loop ik natuurlijk hier en daar nog een wedstrijd , maar dat laat ik dan nog wel weten !


 Het moeilijke stuk dan !!

Ik maak nu al ruim 4 jaar schema's voor tal van lopers . Wat ooit met 1 schema begon bij Geert , die na een zeer grote progressy gemaakt te hebben , daar uitgebreid met veel lof over schreef , begonnen meerdere bloggers toe te happen . Er ontstonden groepkes zoals  mario's angels en de flacskes waar katrien als blogster de aanvoerster van is . Het werd een succes dat nu uitgegroeit is tot meer dan al 180 mensen waar ik nog of al een schema voor gemaakt heb . Natuurlijk zijn er al lopers afgehaakt . Maar toch als je dan op hun blogjes komt merk je dat ze toch nog veel trainngen toepassen die ik voordien voor hen opstelde . Ze nemen weer het schema van toen ......! Niet dat dat aan te raden is , want wedstrijden liggen anders en doelen ook , maar dat is hun vrije keuze !

Dit alles is voor mij een zeer plezante hobby die op sommige momenten wel druk is , maar ik doe het nog altijd met zeer veel plezier . De complimentjes na een pr dat ze gelopen hebben , geven me telkens een extra boost om ermee door te gaan . Maar ik ga de schema's koppelen aan een goed doel . De inzet voor Make-A-Wish van nu ruim 1 jaar geleden blijft mij nog altijd nazinderen . Telkens het wenskrantje aankomt , komen die herinneringen weer boven . Daarom ga ik iedereen die een schema krijgt of gekregen heeft een vriendelijke bijdrage vragen voor Make-A-Wish . Het zal weer rechtstreeks op de rekening van deze organisatie komen . Het is daarom niet zo zeer voor mij , maar het doel blijft voor kinderen met een levensbedreigende ziekte , een droom te doen uitkomen . Met de vorige actie die ruim 11000 euro opbracht zijn al 4 wensen mee volbracht die we telkens op de weblogunite gepost hebben . Deze organisatie bestaan volledig uit vrijwillers , dus alle euro's gaan volledig naar de kinderwensen ! Niemand moet schrik hebben dat hij of zij geen schema meer krijgt als ze niks storten ! De reden kan soms uiteenlopend zijn , waar ik ook alle respect voor heb ! Maar ik ga ervan uit dat de meeste mensen toch wel een 10 euro per jaar kunnen missen . En waar krijg je voor 10 euro een persoonlijk schema ? ( da's verkeert uitgedrukt want ze blijven gratis ) Iemand die 30 euro stort krijgt van Make-A-Wish een fiscaal attest waar je dan de overige 20 euro rechtreeks via de belasting terug krijgt . Dus ik zou zeggen , laat vaderke staat ook zijn duitje bijdragen ! Anders versmossen ze onze centjes toch maar !

Ook voor de dodentocht ga ik me laten sponseren per km. Maar dat zal in de mail die ik, ga rondsturen de komende weken allemaal wel vermeld staan .

Make-A-Wish houd mij maandelijks op de hoogte wat en door wie er gestort is . De bijdragen boven de 20 euro zullen kunnen deelnemen aan een tombola . En die zal plaatsvinden op de leie marathon , waar toch heel veel bloggers aanwezig zijn . Het zal 1 of 2 prijzen zijn , maar wat ??? zal in de toekomst nog vermeld worden.

Dit was voor mij nu iets waar ik al redelijk lang mee in gedachte rond liep . Al ééns raad gevraagt aan een blogster . Maar de twijfel , van gaan ze nu niet massaal afhaken blijft hangen . Maar de knoop is doorgehakt , het contract met Make-A-Wish is getekend ! Dus nu maar duimen  !! Ik druk er nogmaals op , niemand wordt gewist of geweigert van de bloggers !! Vrije stortingen uit sympatie zijn ook altijd welkom !!

Het rekening nummer is nog altijd 409-3035101-15 . En vermeld er bij schema's marathonmanneke . Zo herkent de organisatie mijn actie , zodat ze mij op de hoogte kunnen houden van uw stortingen ! Alvast erg bedankt , namens de kinderen !

En de website is http://www.makeawish.be/

12:48 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (18) |  Facebook

Commentaren

Was dat schrikken!! Ik dacht al dat je zou stoppen met schema's maken. Tuurlijk laten we jou niet vallen, ik zal straks al een stortingske doen zi ;-). Ik vind het een heel leuk idee, en het geeft mij ergens ook een goed gevoel dat ik het goede doel ook steun met mijn hobby. Kan je eigenlijk ook die 30€ splitsen in 3 schenkingen per jaar? Groetjes
Wendy!
En tot zondag!!!

Gepost door: Wendy | 21-12-08

Oh ja, vergeten! Ivm de leiemarathon, kan ik onze Herbert wel zo ver krijgen dat hij met drinken enzo meefietst, of toch regelmatig eens langs het parkoer staat, dat zou toch wel handig zijn hé, zeker als het wat warmer weer is.

Gepost door: Wendy | 21-12-08

Oke! Beste Mario, ik vind het een goed idee om aandacht te schenken aan dit doel. U kunt van mij ook een bijdrage verwachten voor dit doel. Zag de kop van het tweede artikel en dacht eerst dat u ermee zou stoppen, gezien de vele arbeid die er wordt ingestoken, gelukkig is dit niet het geval. Ik wens u en de gehele familie prettige dagen toe.

Gepost door: Fred | 21-12-08

da's een mooi initiatief Mario!

Gepost door: Ruthje | 21-12-08

Mooi initiatief Echt knap van u om op deze manier de bloggers te mobiliseren voor een goed doel. Ik doe zeker mee!
En nogmaals bedankt voor je schema! Het lijkt al vruchten af te werpen gezien mijn tijd van vandaag in de Kerstrun van As! Ga jij ook naar Leuven? Wendy hazen mischien!?

Gepost door: Benny Van Genechten | 21-12-08

Schitterend idee Mario!!

Gepost door: Homer | 21-12-08

Mooi idee... deze tijd van het jaar eens aan anderen denken en iets vr hen doen moet kunnen! En ook met de dodentocht!

Mooie loopplannen ook Mario.
Is er een lijstje van wie er logeert in Rotterdam en waar???

Groetjes en allerallerbeste wensen!!

Gepost door: INvormTinneke | 21-12-08

Ook voor ons mag je in de toekomst zeker nog schema's maken... al moeten we eerst eens goed in gang schieten, want er is hier de laatste tijd niet veel gelopen. Knap initiatief! Ik dacht ook al even te lezen dat je ermee zou stoppen. Oef! Gelukkig is het dat niet!

Gepost door: Tine & Dirk | 21-12-08

groot gelijk! Ik vind het heel grootmoedig van je, Mario, dat je weer eerst aan een ander denkt ipv aan jezelf! Ik ga zeker geld overschrijven! Je hoeft je helemaal niet ongemakkelijk te voelen om deze geste aan de mensen te vragen. Ik geef je 200% gelijk.

Gepost door: Sandy | 21-12-08

chic ! Ik vind het een heel goed idee. Ik ben zeker van de partij ! Op z'n supermario's ! Niet alleen als loper ben je een voorbeeld. Misschien heeft Wendy al een antwoord op haar vraag maar de meeste Goede Doelen maken attesten per jaar op en doen dat zeker als je het vraagt. Dus ook als je bv. iedere maand 5 euro zou storten geven ze je een fiscaal attest van het hele jaar en dat kan je op je belastingsaangifte zetten. En Mario : ik zat echt ook met de schrik dat je geen schema's meer zou maken. Want ik kan best begrijpen dat het soms superdruk is !

Gepost door: Kaat | 21-12-08

@Wendy Gesplitste stortingen zijn fiscaal geen probleem. Jaarafrekening is basis van fiscaal attest. Kleine nuance in tekst van Mario. Volledig terugverdien effect is fiscaal niet mogelijk. Teruggave afhankelijk van progressief schijvensysteem. Dit is echter kommage...k. Het moreel terugverdieneffect telt.

Gepost door: CT | 22-12-08

Prachtig... ...wat jij allemaal doet zeg. Ik denk dat de stortingen nu wel vlot zullen beginnen. Voor zo een goed doel staan lopers wel klaar. Zo een moeilijk stuk was da nu ook weer niet hé. ( uw titel)
gr. Natalie

Gepost door: natalie | 22-12-08

Mooi initiatief coach. De planning voor 2009 zit al goed vol precies. Prettige feestdagen.

Gepost door: Yves | 22-12-08

Ik wist het .... dat het weer begon te kiettelen om je GOED HART te laten spreken !! we gaan aan de kar helpen steken in 2009 ! prachtig initiatief ! ik doe mee ,ik mail je nog :-)

Gepost door: Katrien | 22-12-08

Mooi initiatief... Ons goede doelenbudget voor 2008 is er al doorgedraaid: "Run4Eric", "Kom op tegen Kanker" en vrijdag nog "Music for Live" maar voor uw dodentocht in augusuts 2009 willen we gerust een bijdrage leveren per gewandelde/gelopen km!

Gepost door: Spencerwoman | 22-12-08

mooie vooruitzichten Hopelijk mag je deze in 2009 allemaal blessure vrij verwezelijken !
Alvast veel succes !

Gepost door: Erik | 23-12-08

Prachtige vooruitzichten. In Rotterdam gaan jullie mijn allen zien als enthousiaste supporter. De Leie-Marathon ga ik zelf ook lopen en indien de spieren een beetje hersteld zijn vind ik dat ik ook maar eens naar Eindhoven moet komen.

Hoezo moeilijk om een bedrag te vragen voor schema's ? ? Vind daar helemaals niets raars aan. Alle (met uitzondering van jou) vragen een bijdrage en dat vind ik dus heel normaal. Het is echt top dat jij je zo vrijwillig inzet en Katrien heeft natuurlijk in EHV bewezen dat je goede schema's maakt. SUCCES met de actie !!

Gepost door: Bjorn Paree | 24-12-08

Knap initiatief Ik doe uiteraard ook mee. Mag ik u bij deze ongelofelijk bedanken voor de moeite en tijd die je in onze schema's steekt. Ik wens u veel Geluk en goede Gezondheid en voldoende Geld toe voor u en uw gezin in 2009 !

Gepost door: Dirk De Groof | 24-12-08

De commentaren zijn gesloten.