28-12-08

Eindejaars corida te leuven !!

Gisteren avond was het bij de Bomma een kerst en nieuwjaarsfeestje . Heel leuk , met gourmet , de nodige wijn , pakjes , .........! Het was supper goed ! Bedankt bomma en bompa . Om 22.00 u thuis en om 23.30 u het bed in gedoken . En als bakker kan je dan je vrije dag weer niet echt slapen en was mijne biologische wekker om 5.00 u al parraat . Proberen van nog te slapen heeft echt geen zin , dus uit mijn bed , en een schemake gemaakt voor wim ! Om 7.00 u begon er wat leven hier in huis te komen , en een betje later zaten we met z'n allen aan tafel om een rustig ontbijd . 8.15 u vertrokken we richting Leuven en 9.20 u waren we ter plaatsen . Vroeg , ik weet het , maar dat is de aard van't beestje ! Bij de inschrijvingen toegekomen zagen we dadelijk Wendy . Een beetje later steffan , Geert , Kaat met haar man , en we wachten toen nog op Julie . Ik keek er eigenlijk wel een beetje naar uit , maar niet gezien ! Een lekkere warme tas koffie heb ik nog gedronken , en tegen 10.30 u begaven we ons naar buiten . Samen met Wendy en Steffan ben ik gaan opwarmen . Een dikke 2 km rustig gelopen , en buiten wat koude vingers had ik nergens gen last van . Steffan had zijn noordpool outfit aan :-) en Wendy had toch vertrouwen in mijn raad en droeg een korte broek met dun t-shirt , net als ik  .

Door omstandigheden zijn Steffan en ik Wendy kwijt gespeeld net voor de start . Maar kaat vonden we toch in het midden van de massa . De start verliep een beetje moeizaam , slingeren van hier naar daar , maar ik liep die toch tegen 3.41 min en was lichtjes afdalend . De tweede km was voor 80 % altijd bergop lopen . En niet zo van die lichte heuveltjes , maar ........tja ik ben hiet niet goed in ! Dus even de rem erop en krachte sparen . Ik liep de tweede km in 4.18 min Dat viel weer dik tegen toen . Trager ja , maar zoveel ! Terug het tempo opgetrokken en liep weer tegen 4.02 min. Dat trekt er al beter op . Onder tusssen was ik constand op zoek naar Wendy en ik keek al wel ééns om naar Steffan . Maar geen van beiden gevonden . Na 4 km passerde ik in 16.11 min. En vandaaruit was er telkens een 120 - 150 m extra stuk dat bij elke ronde moet bijgedaan worden . Het start stuk ! Dat merk j eook op aan de gegevens van Garmin die de oploop op 12.3 km aangaf . Voor de rest van de wedstrijd is het heel simpel . Ik liep elke km van elke ronde exact het zelfde met een kleine schommeling van 3 sec. Zo was de éérste km van ronde 2 , 3.38 min. Dus nog 3 sec sneller dan de vorige .

De derde ronde , was de ronde van de dubbelaars . Ineens belanden wij terug in de massa . Grote groepen die voor je liepen . Terug een beetje slingeren , uitkijken waar je loopt , of waar de andere lopen . Nu iedereen weet dat ik voor elke loper zijn prestatie en mogelijkheden  , heel veel respect heb . Maar als die mensen dan de weg helemaal in gebruik beginnen nemen , terwijl ze ook weten dat er anderen zijn die hen voorbij willen steken , dan ben ik redelijk ruw hoor . Een weg van 7 - 8 meter beette kan zeker voor de helft open gelaten worden . Diegene die daar dan met 7 naast elkaar lopen , daar loop ik los doorheen met zeer breede ellebogen . Ze meken dat lopers voor mij dit ook al probeerden , dan ben je toch uit je winterslaap ontwaakt en weet je van ik moet een beetje plaats maken , wij zijn hier niet alleen ! Maar toch sorry aan hen die nu met een blauwe plek rondlopen !

Kaat passeerde ik  op 1 km van de aankomst . Ze liep trouwens een schitterende tijd op de 8 km .

Ik kwam aan op 48.58 min. op een afstand van 12.3 km Dus toch lichtjes onder de 4 min/km op een zeer zware omloop ! Dus hier zit een dik tevrede man !!  Aan de aankomst nog even staan praten met Wendy , Kaat die een prachtige fles Kasteelbier bij had . Inorm bedankt maar je weet toch dat het allemaal niet hoefd he ! Maar toch bedankt ! Ook steffan en als nieuwkomer voor mij , ontmoete ik Lies . We liepen vandaag namelijk op haar trainingsparcour . Het was kort wegens de koude , maar wel een zeer aangename ontmoeting !

Na het douchen ben ik samen met Peggy en de kinderen not iets gaan eten en daarna was de bedeling op even door de winkelstraten te lopen , maar er was zo goed als niks open !

Morgen is het rustdag en dinsdag ga ik kichtjes loslopen met 10 x 200 m versnellen . Woensdag zal ik waarschijnlijk naar westerlo gaan voor de Silvesterloop . Of ik zelf loop zal een beetje afhangen of de bomma en bompa ook gaan . Anders zal ik naast het parcour staan om ons Peggy aan te moedigen . Weer lopend het nieuwe jaar in !! Beter kan niet  !!

De officiele uitslag ! 

uitslag eindejaarscorida

Ik finichte op de 118 plaats van de 1500 deelnemers op de 12 km !!

18:29 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (17) |  Facebook

Commentaren

reuze Allez, ik ben dus niet de enige die last had met die hellingen ! Tof van jullie weer ontmoet te hebben, en waarschijnlijkt tot zeer snel : de sylvesterloop !

Gepost door: Kaat | 28-12-08

mooi! Mooie eindtijd gelopen Mario! Jammer dat we elkaar gemist hebben, onze trein kwam pas om 10u23 in Leuven troe, en tegen dan waren jullie niet meer in de tent. Inderdaad jammer. Maar Maarten heeft je wel gezien denk ik! prettig eindejaar!

Gepost door: Julie | 28-12-08

Je moest wel hard lopen om warm te blijven!

Gepost door: Tiny | 28-12-08

super Supertijd, Mario!
Ik ben echt blij dat ik je toch nog op de valreep gezien heb. Ik loop niet dikwijls een wedstrijd, maar ga nu toch eens kijken of ik er binnekort nog eentje kan doen zodat ik jullie groepje nog eens kan ontmoeten en deze keer voor een wat langere babbel!

Gepost door: lies verhoeven | 28-12-08

Proficiat met je tijd mario!! Euh, ik loop in Genk de 6km ;-).
Grt

Gepost door: Wendy | 28-12-08

Mooi... ...gelopen hoor Mario. Proficiat. Knappe tijd op zo een zware omloop. En onmiddelijk al aan de volgende wedstrijd denken...
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 28-12-08

Cho Mario! Zo snel jom!!

Gepost door: Homer | 28-12-08

super Die tijd haal ik amper op de 10 km. Knap gelopen. Ik heb aan jullie gedacht (vanuit mijne zetel). Westerlo zal er voor ons niet inzitten. Ik start terug te lopen volgend jaar !!

Gepost door: Edith | 28-12-08

knappe prestatie Mario,je hebt dit jaar jezelf dik overtroffen, op alle gebieden,tof man doe zo vooral verder................

Gepost door: Patrick | 29-12-08

net niet.... Je hebt me net niet ingelopen. ik ben Kaat ook nog tegen gekomen, na zo'n 3 Km.
ik ben best tevreden van mijn wedstrijd, hoewel jij al lang uitgerust was toen ik eraan kwam.
Tot een volgende keer....

Gepost door: Geert | 29-12-08

Dwar door alles geen Zeer zeker heb je een goede wedstrijd gelopen en en zeer sterke tijd en dan nog met opstakels op de weg,o we moest ik daar doorlopen da zou een kegelspel zijn van ik in plaats van blauwe plekken.

Gepost door: Bart | 29-12-08

Knallen! Beste Mario,
Zoals ik heb kunnen lezen heb je ouderwets geknald tijdens deze wedstrijd, en je puppillen hebben het ook goed gedaan. Succes met de komende trainingen en wedstrijden.

Gepost door: Fred | 29-12-08

Mooi gelopen, alvast een gezond en blessurevrij 2009 gewenst !

Gepost door: Stofke | 29-12-08

Wat moet je nog meer .... om 2008 in harmonie aftesluiten ? Dikke proficiat ! zo'n knappe tijd en dat tijdens de drukste periode van het jaar als bakker , Chapeau ! ps nogmaals bedankt voor het Junior schema van Mathieu ,hij is heel tevreden van zijn 1e wedstrijd

Gepost door: Katrien | 29-12-08

Knap !! Proficiat met je wedstrijd,heel goed gelopen en mooie tijd ook trouwens.

Gepost door: anita | 30-12-08

Amai knappe prestatie coach Waarschijnlijk tot morgen. Ik zal al wel de nodige jenevers ophebben. Als ik de tijden van vorig jaar bekijk, moet ik naar niets zien, want zal toch als laatste aankomen. Dus het zal een jeneverloopeke worden denk ik. Waarschijnlijk tot morgen hé !

Gepost door: Dirk De Groof | 30-12-08

10km Mario, ik kon het niet laten om nogmaals een reactie te geven. Ik zal blij zijn indien ik deze tijd zou lopen bij een 10km wedstrijd. Als jij mee zoulopen in deze wedstrijd.....ben jij als onder de douche vandaan en moet ik nog over de streep komen......

Gepost door: Fred | 30-12-08

De commentaren zijn gesloten.