12-01-09

8ste Louis Persoons Memorial

Gisteren was het jogging in Genk . Redelijk vroeg toe gekomen , zo rond 13.00 u toch een urrtje voor de start en al dadelijk kwam ik Betty en frank al tegen. Betty had er juist de halve marathon op zitten en frank ......dat is een ander verhaal . Dat moet je maar uitgebreid op zijn blog lezen ! :-) Na nog wat in de taverne rond gehangen te hebben , was even later Wendy er ook met haar ouders . De opdracht voor Wendy was vandaag proberen tegen 4 min. te lopen . Ik had haar gezegt dat ze mij maar moest proberen te volgen . En ik had in't kopke hangen om toch nog ietske sneller te lopen om de uitdaging nog iets groter te maken .

Om 14.00 u werd het startschot gegeven . Ik stond helemaal vooraan , samen met Wendy . We voor we de heuvel moesten oplopen hingen we zo rond de 15 plaats . Al dadelijk begon ik weer steken in de rug te krijgen . Hoe snel we liepen weet ik niet , want Garmin had bij mij geen ontvangst . Maar sneller kon ik die heuvel zeker niet op . Wendy volgde goed . Ik negeerde de rug en begon in de afdaling een beetje te versnellen en stak zo een man of 3 voorbij . Even dacht ik dat wendy niet meer volgde . Maar niks was minder waar . Het waren haar sloefkes die haar stappen verbergden . Ik moest trager gaan lopen ......de rug , de kraker zijn woorden , van geen wedstrijd te lopen en de helft minder kilometers  te doen , de marathon van rotterdam flitsten door mijn  hoofd . Ik vertraagde , maar ook wendy deed dat !

Ik riep mijn neus voorbij " allee loopt maar , ge moet naar mij niet zien , ik heb pijn " ! Dadelijk stak ze mij voorbij en meter voor meter liep ze van me weg . Onderweg als ik merkte dat ze wat minderde , schreeuwde ik nog wel wat . Of ze het hoorde weet ik niet. Maar na 6.2 km had ze toch een 80 m voorsprong  op mij .We gaan ons nu niet schuilen achter die rug blessure , maar sportief zeggen .....Ze heeft me op mijn donder gegeven ! 

Wat de jogging op zich betreft ! Het is de achtste maal dat ze dit organiseren . Als jogging van 6 - 12 km zou ik zeggen , het gaat , maar om over naar huis te scheeuwen is hij niet . Maar het ongeloof dat er een (halve)marathon bezig was voor wij van start gingen , was voor mij zeer groot . Dit is geen marathon waar je speciaal naar traint , beschrijven ze hem dan . Maar dit is een marathon OM te trainen . Maar wie traint er thuis nu zijn lange duurlopen inn rondjes van 6 km ? Nee , dit is als marathon echt zeer zwak . iedereen begaf zich op het parcour en ondertussen liepen daar nog marathon lopers van de 4 u en later rond . Ik kon zeer moeilijk opmaken  of dat nu marathon lopers waren in wedstrijd , of dat het mensen waren die al een beetje aan het opwarmen waren  . Het liep gewoon door mekaar . Supporteren ......voor wie ? Diegene die waarschijnlijk aan het loslopen waren of toch niet ? De enige vraag die ik me stel , was dit een verbetering op de vorige jaren ? Ik hoop van niet , want dan zijn de voorbije jaren echt een lachertje geweest ! Kom ik hier nog terug ? Waarschijnlijk nooit meer !!

Er waren redelijk wat bloggers aanwezig , maar het was maar een korte ontmoeting . Ik was met de kinderen en mijn vrouwke overeen gekomen dat we dadelijk verder reden om in Bokrijk nog een wandeling te doen en lekker te gaan eten . 

Het is een vispanneke met purè geworden !! + een wandeling van 8 km tussen de vijvers van Bokrijk . 

6 km jogging Genk
   Met dank aan frank voor deze foto !

Morgen voor de tweede en laatste maal naar de kraker , en dan zou ik er weer tegen moeten kunnen voor 1 jaar  .

13:13 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (17) |  Facebook

Commentaren

Ik heb u wel horen roepen ze! Dat belooft al voor tijdens de marathon in September ;-). Veel succes bij de kraker, hopelijk krijg je niet te hard naar je voeten :-). Ik vond het parkoer echt niet te doen als marathon, met die hekjes, amaai zeg! Ik kijk al uit naar Hasselt! grt

Gepost door: Wendy | 12-01-09

Knap... op karakter uitlopen noemen ze dat. En nog een mooie tijd ook. hopelijk kan uw kraker definitief komaf maken van die rugpijn. Succes.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 12-01-09

Oei Mario, dat klinkt pijnlijk! En dan toch doorgaan?

Gepost door: Homer | 12-01-09

genk hey,Mario,ik heb je verslag gelezen en ook ik was in Genk voor de halve,je hebt wel een punt wat je zegt over het rondjes lopen,en met die nadars en zo,de marathonlopers liepen met een rode borstnummer,de halve met een wit-zwarte,dus daar was voor mij geen probleem,maar ook de afstand klopte niet ,althans niet op de halve volgens verschillende forerunners zou het maar 20,5 km geweest zijn en daarover ben ik wel ontgoocheld,ik liep hem in één uur 29 ,ben er niet echt tevreden mee,mja ik loop ook niet op schema's hé

groetjes

de bakker

Gepost door: lenaerts marc | 12-01-09

Toch nog mooi gelopen ondanks de blessure, hopelijk krijgt de kraker je pijnvrij...

Gepost door: Stofke | 12-01-09

woordje van duiding ik weet het, wie ben ik om de trainer de les te lezen, maar denk je nu zelf niet dat je 't beter efkes (da moet niet te lang zijn) rustiger aan zou doen? Pas als die rug terug 100% ok is zou ik in jouw plaats terug de spurtsloefkes aantrekken. Je hebt je rug nog voor andere zaken ook nodig hé ...
Trouwens, jij weet beter dan eender wie dat je basisconditie meer dan straf genoeg is om in Rotterdam serieus te kunnen vlammen! (mits je nu je rug verzorgd ;-) )

Gepost door: geert zelf | 12-01-09

Doorbijter !! Het is niet gemakkelijk om te lopen met een zere rug,maar je bent toch nog blijven doorlopen,je bent een echte doorbijter Mario,chapeau.

Gepost door: anita | 12-01-09

Geweldig! beste Mario,
Het is toch schitterend als een van uwer puppilen zo goed bezig is met het hardlopen, daar kan je toch van genieten. Jammer dat het zo'n rommelige wedstrijd is geweest. Wat betreft de kraker....veel succes bij deze behandeling, en inderdaad het grotere doel is toch de marathon in Rotterdam.

Gepost door: Fred | 12-01-09

Wreed manneke toch gelopen in die omstandigheden wel chapeau ! en dan nog een dikker proficiat als trainer zie de Wendy eens progressie maken zeg !! wel chapeau !

Gepost door: Katrien | 12-01-09

rug Ai ai, voorzichtig zijn met die rughe coach! Wel goed dat je 't zo sportief opneemt :-)

Gepost door: Julie | 12-01-09

Toch maar oppassen met je rug Mario. Het zou te gek zijn om Rotterdam ingevaar te brengen door nu je rug echt te kwetsen.

Gepost door: Gert | 12-01-09

rug LPM marathon en dan rondjes van 6 km lopen .. lijkt me niet echt leuk, zeker niet als tegelijkertijd er ook nog lopers zijn die minder lopen ..
Toch maar oppassen met die rug .. spierversterkende oefeningen doen .. moet ik ook doen !!! Succes.

Gepost door: Edith | 12-01-09

ik wens u een spoedig herstel verzorg u goed zodat je voorbereiding voor Rotterdam niet in't gedrang komt.

Gepost door: Benny Van Genechten | 12-01-09

rug hopelijk raken je rugproblemen vlug opgelost Mario. Verzorg je goed !

Gepost door: Chris | 12-01-09

Rotterdam Zeg ouwe ;-) let op dat je de basisregels niet overtreedt hé. Kzou het jammer vinden als je Rotterdam moet laten schieten omdat je toch de draaiende motor achter heel dit gebeuren bent. Opletten hé makker. Laat umaar eens goed kraken. Grtz

Gepost door: Steve | 12-01-09

Knap? Ik lees hier vaak "knap" en "hoedje af" voor dat doorzettingsvermogen van Mario om met rugpijn toch nog verder te lopen maar ik weet het toch niet zo goed hoor. Waarschijnlijk is dat wel een sterke prestatie maar dan toch alleen maar als er meer achter zit. Een rug is niet zoals een pijnlijke teen, die geneest wel, bij een rug kan dat totaal iets anders zijn. Je kan maar beter luisteren naar de dokter en rust nemen tot die rug terug beter is. Ik zag het rondom mij al zo vaak, stoere kerels die alles konden maar nu één week per maand thuis zitten omdat ze hun bed niet meer uit kunnen. En geloof mij, als je binnen 10 jaar thuis bent omdat je niet meer kan werken zal niemand zijn hoed voor je afnemen. Ik hoop dat je snel weer beter bent en ik wens je daar veel succes bij.

Gepost door: Christophe | 13-01-09

Mario, toch oppassen met je rug hé ! Ben eens benieuwd wat de kraker hierover te vertellen heeft ...

Gepost door: Dirk De Groof | 13-01-09

De commentaren zijn gesloten.