20-01-09

Duurloopke van 16.5 km

Wind en regen ........dat waren de vooruitzichten toen ik gisteren morgen in de bakkerij naar buiten keek . Daar ga gij toch niet doorlopen zeker . ge waait uit uw broek , waren de comentaeren die ik erop kreeg . Zeker weten van wel , zij ik . Ik heb zondag al de platte uitgehangen .....dat valt geen 2 dagen na elkaar voor .

Toen ik thuis kwam heeft het ook gen half uur geduurd , en ik was al aan het lopen . De wind netjes in de rug . Het was precies of er ietmand zijn hand onder mijn gat stak en me zou hielp zweven over de weg .

Natuurlijk moet er ook nog terug gelopen worden . En dus ook wind , op kop . Zeker toen ik op de kanaaldijk kwam . Toch kon ik de snelheid redelijk goed aanhouden  . 5.30 min/km was de planning  . Dus hieronder het resultaat + een foto .

duurloop 2009

 

16.5 km

Blog in de kijker !!

Gisteren zijn de bloggers met 1 iemand meer . Ann , de vrouw van Phillippe is gisteren bevallen  van een knappe dochter met de al even mooie naam Pernille .

Een dikke profficiat aan de mama en papa !  Dus ga zeker ééns kijken op deze blog .

Phillippe

Ubdate!!

Ik was vandaag van plan om toch nog ééns naar de club te gaan ! Het is voor mij al geleden van vorig jaar rond half december . Dus al een maand geleden . Ons Peggy gaat nog altijd wekelijks 2 x . Maar ik heb besloten om dit voorjaar voor 100 % mijn eigen ding te doen . Ik ben overdag thuis , en de club traint s'avonds . Ik moest dan altijd wachten tot s'avonds om te gaan trainen  terwijl het overdag veel leuker is en ik veel minder moe ben door het lang wakker blijven . Ik zou door de dag ook kunne gaan slapen , maar moet er dan na 2  uurtjes al terug uit om ons femke te gaan halen aan de school , als ik al wakker wordt . Dan moeten we ook altijd de bomma aanspreken om op ons femke te passen . Nee nee , veel te omslachtig om simpel een toerke te lopen .

Dus vandaag samen met ons peggy naar de piste . Ze moest 7 x 400 m tegen 30sec./100 m lopen . Ik heb die éérst met haar meegelopen . Ze heeft dit perfect gedaan . Ik klokte af en gaf mee het tempo aan . Ik gaf haar de raad om ze iets sneller te doen de volgende keren . Haar hartslaf zakte peilsnel naar beneden . Binnen de min zat hij op 110 , en waren we nu bij de club zouden we nu al weer starten want dat kwam overeen met 100 m wandelen . Wij bleven nog even stilstaan tot hij onder de 100 zat , en weer hup de volgende versnelling en telkens ietske sneller tegen 29 sec/100 m . Ze had hier geen enkel probleem mee . Dus ze liep tegen 4.50 min/km . Ze wist dit zelf niet omdat ik afklokte en vertelde dit ook nadien pas . Het ging vanzelf zij ze . Ik zij tuurlijk , maar voldoende rusten tussen de versnellingen !! 2 jaar geleden had ze al ne hartslag van 130 bij het aantrekken van haar schoenen . :-) Dus ze maakt snelle vorderingen .

Na haar training heb ik mijn 10 x 400 m tegen 22 sec nog gelopen met dezelfde rusttijd als ons peggy . Ook bij mij ging het vanzelf . Veel wind op de piste zorgde er soms wel voor dat ik er 1 sec naast zat op 400 m . Ik weet dat vele lezers dit als muggeziften bekijken . Maar ik begrijp niet hoe sommige op een piste veel meer te snel kunnen lopen . Te traag zou kunnne door een slechte dag of .......Maar te snel , daar kan ik enkel op zeggen dat het van niet willen is ! Elke 100 m kan je door een piep signaal je snelheid controleren , dus is het toch simpel he . En wat is 1 sec op 100 m nu ? Wel beantwoord die vraag zelf in een wedstrijd . Je gaat je oftewel volledig te pletter lopen   of je behaald een formidabele pr. 

Make-A-Wish

De stortingen voor het maken van de schema's bedroeg op 12 januari  202 euro . Aan allen die al een bijdrage geleverd hebben ........bedankt !!

10:46 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

Gij loopt ook in elk weer precies. Knap coach.

Gepost door: Yves | 20-01-09

Training !! Goed weer of slecht weer kan je blijkbaar ook niet tegenhouden om je training te voltooien,ewel van mij is dat juist hetzelfde.

Gepost door: anita | 20-01-09

mOOI Ja bij moeten trainingen ook juist zijn hoor. Althans dat proberen we...

Gepost door: natalie | 20-01-09

Trainingen ... moeten ook perfect zijn hé van jou :-) waarom zeg ik dit ;-) ps @Peggy ge zijt goe bezig zenne !!! doe zo verder

Gepost door: Katrien | 20-01-09

Tof Hallo,
Mooie blog.
Je hebt een mooie training afgewerkt. Super ;)
Succes bij de volgende trainingen.

Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 20-01-09

Ik begrijp best dat je liever overdag gaat lopen. Dat is het voordeel van lopen .. je doet het wanneer het voor jou het beste uitkomt ..

Gepost door: Edith | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.