22-01-09

Beuken , zwoegen , afzien ........!

Vandaag stond er een wisselloop van 15 km op het schema . 500 m loslopen en 1000 m tegen 4.40 min/km . Op het éérste zicht een vrij doenbare training . Maar ik weet niet hoe het weer in de rest van ons land is , maar hier in Mol staat er een stevige wind . Het parcourke dat ik in mijn kopke had hangen loopt voor een 2/3 langs het kanaal . En ik heb dat deze week al eens gelopen , of er toch een stuk van , en de wind is daar verschrikkelijk. Dus ik de slimme uitgehangen en vertrokken in tegenovergestelde richting zodat ik van die wind kon proffiteren . Dus vertrokken richting Gompel  en daar de kanaaldijk op tot aan sas 4 . Vandaar het andere kanaal tot aan sas 6 , en dan lags de golftereinen weer naar huis . De wisselloop op zich was 15 km , maar door een misrekening stond ik toen nog niet aan mijn deurtje terug . Ik moest nog 4 km afleggen . Deze heb ik zeer rustig losgelopen . In totaal dus 19.2 km gelopen .

Morgen rustdag . En zaterdag de 6 km cross op nuclea . Ik schreef gisteren van daar tegen 3.55 min/km te lopen of toch te proberen . Maar ik heb gisteren ook vernomen dat het die zware cross is . Dus geen toerke in het prinsenpark , maar echt ploeteren en klauwteren tegen hellingskes . 1 hellingske van ong 4 m hoogte noemen ze gewoon de muur . Als je er echt door zit de laatste ronde , dan gebruik je daar vast en zeker ook je handen om boven te geraken . Dit is een zeer leuke wedstrijd . Maar meer om je een beetje te focussen op de plaats dan op de tijd .

Na de cross zijn er altijd broodjes met kaas of hesp en een tasje koffie te verkrijgen ipv. een tombola . Dit is altijd zeer leuk nadien om gezellig bij te kletsen . Lang zal ik wel niet blijven hangen want we hebben de kinderen beloofd van s'avonds naar Vossemeren te gaan zwemmen . Zo zal de zaterdag zeer goed gevuld zijn .

Zondag morgen om 6 u zal ik weer op pad zijn voor een lange duurloop van 20 km . tegen een slakken tempo !!

13:14 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

ploeteren! Dat zal dan niet mee gaan vallen om daar onder 4'/k te gaan lopen!

Gepost door: Tiny | 22-01-09

focus leg je focus maar op die broodjes kaas ;-)

Gepost door: geert | 22-01-09

Vossemeren.... is voor ons echt op vakantie gaan . Ettelijke keren zijn we er geweest voor een midweek of week met de kinderen toen ze klein waren . We hebben er telkens genoten . En jullie wonen daar in de buurt , gelukzakken ..

Gepost door: Kristien & ivan | 22-01-09

Klunen! Ja Mario...ook in Nederland was het klunen.
Ben ook vandaag op pad geweest, regen...en nog eens regen, en een keiharde wind.
De training is hierdoor gewijzigd, maar het deze wel afgemaakt. Voor de rest alvast succes met de lange duurloop van komende zondag.

Gepost door: Fred | 22-01-09

De commentaren zijn gesloten.