28-01-09

Interval training

Gisteren kreeg ik een zware interval voorgeschoteld . Opgesteld door ne gek dacht ik toen ik eraan bezig was . 2 km ingelopen  . 3 x ( 1000 - 2000 - 1000 m tegen 3.50 - 4 min /km met 3 min rust tussen ) tussen de reeksen 5 min loslopen .

Ik heb deze training dan ook op de piste gedaan , om ze zo correct mogelijk te doen . De duizendjes  deed ik tegen 3.50 min/km en de 2000 m tegen 4 min/km . Na 1 reeks gedaan te hebben , kreeg ik gezeldschap van de brandweer van Mol . Ze hadden geen brandjes te blussen , dus kwamen ze hun eigen kuren maar wat bekoelen  op de piste . De tweede reeks ging ook nog zeer vlot . De 1000 m was snel , en dan liep ik zo al te denken van , hoe is het mogelijk dat ik dat in wedstrijd 5 - 10 km volhoud ? Voor de 2000 m van de tweede reeks trok ik toch even mijn windvest uit , de muts en handschoenen uit en hup tegen 4 min nu . het ging merkelijk beter , maar de wind op mijn natte t-shirt maakte het weer bizonder koud aanvoelen . Na die 2000 m is mijn windvest niet meer uitgeweest . :-)  De derde reeks was er echt één waarvan je zegt achteraf , het is puur op karakter geweest . Zoals het gevoel dat je op km 38 hebt in een marathon . Je pr zit erin , maar je benen willen niet meer . Dan is het ook verder op karakter ! Zo voelde mijn  derde reeks ook aan . Het tempo kon ik niet houden . De 2000 m liep ik nog wel tegen 4 min. Maar die laatste 1000 m , die zou ik willen opgeven hebben . Ik moest tevrede zijn met 4.04 min/km . Totaal had ik 19.2 km gelopen . Nadien als je met de grote bruisbal in het bad ligt , ne boek van de Rode ridder ( jeb ik ben ook strip fan ) Dan geniet je  het meeste van deze inspanningen .

Seffens een duurloopje van 15 km . Meer straks erover !!

 kanaaltoer

Allee , de training zit erop . Aan dit tempo ga ik binnen 2 weken Sandy naar een pr lopen op de halve marathon in Lier .

Ik vroeg voor ik vertrok aan de jeugd ( ons Sanne ) of ze misschien zin had om mee te fietsen . Nee , het is koud , en dan nog zo ver . Dus dan maar alleen vertrokken . Ik was nog maar 1 km ver of het begon al te rommelen in mijn buik . De wc van de sporthal waren dan meer dan een geschenk . Het weer was echt schitterend om te lopen . Geen wind , en een licht zonneke dat op mijn kopke scheen . Meer moet dat toch niet zijn . Ik was onderweg nog  ééns ferm geschrokken . Ik loopte op een breede fietspad naast de ring . Echt in gedachte verzonken , kwam er langs achter een fietser voorbij gevlogen zonder vooraf te bellen . Het was precies een soort verlamming die door mijn lichaam ging . Waarom moet een koersfiets geen bel hebben ? Of moeten ze er wel ééntje hebben , maar wordt dit getollereerd ? De wet is toch voor iedereen op de openbare weg hetzelfde . Of niet ?  In elk geval , ik schrok me rot !  

12:19 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Knappe training!! Als alles goed gaat staat die volgende week ook opt programma, wel maar 2 keer ;-).
Je hebt weeral eens getoond hoe het moet, knap!!

Gepost door: Wendy | 28-01-09

en wat denk je dat jouw atleten over je zeggen wanneer jij hen een zware interval voorschotelt? ;-)

Gepost door: geert | 28-01-09

Karakter! Het bewijst wel dat je het juiste karakter hebt.
Om toch behoorlijk af te zien tijdens de trainingen.
Dit moet je toch over een paar weken een dikke PR opleveren.
In mijn Hometown aan de Maas.
Ik blijf je blog nauwlettend in de gaten houden.
Veel plezier met de 15km lange duurloop.

Gepost door: Fred | 28-01-09

weeral goed getraind,je bent blijkbaar in goede conditie.Het beloofd veel goeds voor je volgende wedstrijden.

Gepost door: anita | 29-01-09

De commentaren zijn gesloten.