29-01-09

Wisselloop en lekker eten !!

Vandaag weer een mooie training afgewerkt . T'is te zeggen ......ik heb ervan genoten , maar ze was deze keer zeker niet perfect gedaan . De snellere stukken van 1 km moesten tegen 4.35 min/km , maar geen enkele keer was het juist . Maar het gevoel was goed na deze training , dus ik ben er toch nog tevrede over . Eerst 1 km ingelopen en dan 10 km wisselloop , 500 m traag en 1 km tegen .......min/km . Hier onder kan je aflezen hoe stuntelig ze was !

prinsenpark

Ook ben ik weer een 2.5 week bezig met een beetje op mijn eten te letten . De aangesmeerde vetten van de feestdagen moeten er nog af . Op 17 dagen ben ik 2.5 kg al afgevallen . Dus de aangesmeerde vetten zijn eraf . Nu zou ik nog een klein beetje willen doorduwen om nog wat extra gewicht te verliezen , en dit voordat de echte trainingen beginnen voor de marathon . Waar ik mee wil zeggen , de lange duurlopen , de lange versnellingen ......dus de trainingen om van te genieten . Denk nu niet dat ik de hele dag met honger rond loop . Goesting voor .........alles op sommige momenten , maar honger heb ik zeker niet . Ik eet vooral gezond nu . Eigenlijk doe ik dat het hele jaar wel , maar dan zit er zo toch ééns een dag tussen dat je je helemaal laat gaan . En die zit er nu niet tussen . Toch niet door de week . In het weekeinde eet ik wel een gebakje bij mijn ouders , die er elke week de gewoonte van maken om voor ons de tafel te dekken . Tot in de details ge ik niet treden , en is ook een beetje saai denk ik . Maar ga naar 2 diatisten en vraag wat je moet doen . De basis zal altijd hetzelfde zijn , maar de details daar spreken ze zich toch in tegen . Ik ben er nog nooit naar toe geweest , maar mijne baas , een dikkertje , die is er al wel een paar keer naar toe geweest . En om een voorbeeld te geven  . De ene diatist zegt dat je je honger gevoel altijd mag stillen met fruit . Geen banaan en geen druiven , maar appels , appelsienen , citroenen , manderijntjes , mango , en nog wel een paar stukken mag wel en zoveel je maar wil . En weer een ander zegt dat je max. 4 stuks fruit mag eten .  Ik vermoed dat er geen exacte wetenschap of juiste manier bestaat . Minder vetten en suikers eten , dat zal al voor velen een goede stap in de juiste richting zijn , dat al resultaat zal opleveren  .

Ons Peggy had een zer lekker wokgerecht klaar gemaakt  . Hieronder op de foto kan je effe meegenieten .

lekkere wok
 

Na dat het op was , vertelde ze me dat die speciale smaak van de cocos melk was die ze toegevoegd had . Dit is een echte calorien bom . Maar het was zeer lekker !!

Morgen is het een rustdag of rustig wat loslopen . Stilletjes aan begin ik aan de overschakeling naar de 6 dagen trainen per week , maar het moet nog lukken ook . Dus ik heb net als vele onder de schema volgers , van die purper gekleurde  dagen  . Alleen trainen bij een goed gevoel  ! En mijn gevoel zegt nu .....dat ik morgen een 5 - 7 km ga loslopen .

Zaterdag zal Steffan weer bij ons zijn tegen 6.45 u . Normaal gezien heb ik dan gedaan met werken , en ben ik dan thuis  . dan staat er een fartlec op mijn schema . 10 x de brug oplopen tegen 22 sec/100m en 5 x 1 km tegen 4 min. met 5 min loslopen tussen . Het zal weer zwaar zijn , na dat nachtje werken !

Op 14 feb. is er in Lier een 5 - 10 en halve marathon te lopen . Ik ga daar om Sandy te hazen en om kennis te maken met haar loopmakkers die er ook bij zijn en ondertussen ook trainen met een schema . Het tempo zal net onder de 2 u zijn , dus lopen tegen 5.35 - 5.40 min/km . Wie sluit er mee aan , aan dit tempo ?  

18:53 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Ik heb wel zin om mee te doen!! Ons Sandy moet echt onder die 2 uur geraken! Ik heb die zondag een duurloop van 15km staan, dan wissel ik die wel en loop ik zaterdag met jullie mee, als het mag van de coach natuurlijk!

Gepost door: Wendy | 29-01-09

Dat gaat lukken Sandy is een doorbijter en denk dat ze makkelijk onder de 2 uur raken zeker met "de haas" van dienst ;-) ps lekker wokschotel Peggy !!

Gepost door: Katrien | 30-01-09

De commentaren zijn gesloten.